avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 599 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Iesirea din indiviziune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Iesirea din indiviziune

Am mostenit 1/2 dintr-un teren agricol aflat in Jud. Vaslui aflat in indiviziune. Coproprietarul este decedat, are 2 copii care se afla in in strainatate de mai mult de 30 de ani si nimeni din familie nu le stie numele sau adresele. Acestia nu s-au prezentat sa dezbata succesiunea la moartea tatalui lor si nici ulterior la moartea mamei vitrege. As vrea sa obtin iesirea din indiviziune pe cale judecatoreasca dar nu stiu ce sanse sunt in conditiile date. Pot introduce cererea si la instanta din raza teritoriala a domiciliului meu?
Nu pricep o iota...

Dvs cu Dvs nu puteti iesi din indiviziune.
Explicati va rog ce-ati vrrut sa spuneti cu "EU am cumparat UN teren"? (ati vrut sa spuneti ca ati cumparat impreuna cu o alta persoana/alte persoane in cote parti sau ati cumparat o cota parte dintr-un teren/terenuri si o alta cota parte a ramas altcuiva?). Pentru ca un EU inseamna UN proprietar.
Deci am cumparat o cota de 10 ari din 18 ari cat avea persoana respectiva.Si acum vreau sa fac iesirea din indiviziune.Mi s-a spus ca trebuie sa fac intai masuratorile cadastrale si apoi sa merg la notar.
Ca sa fiu mai precisa am cumparat aceasta cota de 10 ari in 2004 impreuna cu sotul meu.Am facut contract de vanzare-cumparare la notariat si doamna notar mi-a zis ca va trebui sa fac iesirea din indiviziune.Din pacate din mai multe motive am tot amanat,iar acum doresc sa fac aceasta iesire din indiviziune.Am luat legatura cu expertul cadastral care mi-a explicat ca intai trebuie sa faca planul cadastral la bucata pe care am cumparat-o eu,adica parcelarea(parcelare care conform spuselor lui tebuia facuta inainte de vanzarea terenului de catre proprietar)dupa care mi-a zis sa merg la notar.Si la notar mi s-a spus ca ma costa 2700 ron,restul fiind onorariul expertului cadastral.Am citit ca exista aceasta solutie cu darea persoanei respective in judecata si ca ar costa mult mai putin.De aceea doresc sa stiu daca este valabila si in cazul meu si ce trebuie sa fac exact.Va multumesc.
Deci eu impreuna cu sotul meu vrem sa facem iesire din indiviziune fata de persoana de la care am cumparat terenul si care in momentul de fata mai detine cota de 8000/18000 din terenul care il avea, fata de 10000/18000 care l-am cumparat noi de la ea prin contract de vanzare cumaparare la notariat.
Da sunt posibile ambele variante. (dar si in instanta trebuie sa faceti expertiza).
Intr-adevar daca lucrurile erau facute bine de la inceput (dezmemebarea inainte de vanzare) ati fi cumparat o suprafata individualizata si acum nu mai aveati probleme.
Pe de alta parte, costurile ar trebui impartite. De vreme ce partajul va fi in natura, nu vad de ce ar trebui sa le suportati numai dvs. nu si celalalt.

Alte discuții în legătură

Certificat de mostenitor anulat parola16 parola16 Buna ziua. Am dezbatut mostenirea din partea bunicului si a bunicii la un notar public, eu fiind singura mostenitoare. Aveam 2 titluri de proprietate: 1- al ... (vezi toată discuția)
Iesirea din indiviziune alemeraa alemeraa Buna seara In anul 1968 bunicul meu impreuna cu o alta ruda au cumparat impreuna un teren si o casa avand fiecare o cota de 1/2. Dupa decesul bunicilor s-a ... (vezi toată discuția)
Cedare cota indiviza intre mostenitori costystanescu costystanescu unul dintre mostenitori cu o cota indiviza de 1/4 in urma unei succesiuni poate ceda catre unul dintre ceilalti mostenitori cota sa indiviza prin notariat. ... (vezi toată discuția)