avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 426 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Iesirea din indiviziune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Iesirea din indiviziune

Am mostenit 1/2 dintr-un teren agricol aflat in Jud. Vaslui aflat in indiviziune. Coproprietarul este decedat, are 2 copii care se afla in in strainatate de mai mult de 30 de ani si nimeni din familie nu le stie numele sau adresele. Acestia nu s-au prezentat sa dezbata succesiunea la moartea tatalui lor si nici ulterior la moartea mamei vitrege. As vrea sa obtin iesirea din indiviziune pe cale judecatoreasca dar nu stiu ce sanse sunt in conditiile date. Pot introduce cererea si la instanta din raza teritoriala a domiciliului meu?
Au trecut aproape 4 ani, dar de vreo 3 ani toate platile sunt facute de una din persoanele care trebuia despagubita, deoarece cel ce a obtinut dreptul asupra imobilului este plecat din tara si are rezidenta in Italia.
Cum mai poate actiona aceasta persoana care trebuia despagubita si nu a fost, pentru a-si primi dreptul la proprietate, nu despagubire.
Multumesc foarte mult.



GabrielaA a scris:

Cati ani au trecut de la sentinta cu privire la iesirea din indiviziune?
Parerea mea este ca ati cam pierdut trenul. S-a cam prescris dreptul dvs. de a cere sulta.
Mergeti cu actele la un avocat poate mai incercati ceva.
buna ziua,
Impreuna cu fratele meu am mostenit (dupa tata) o treime dintr-o casa si curte. Restul de 2 treimi sunt mostenite de alte persoane. Din nefericire nu cunosc adresele de domiciliu pentru o parte din acestia. Cum putem cere iesirea din indiviziune?
Cum se face impartirea casei si curtii?
Mentionez ca eu locuiec in acest moment intr-o parte din casa.
Pentru a face iesirea din indiviziune pe calea justitiei ce acte trebuie sa prezentam?
Trebuie facut cadastrul intregii case si curti?
Multumesc mult!
Buna ziua,
Mama mea a cumparat 61% dintr-un imobil in bucuresti, cu legea 112. Are 3 camere in exclusivitate iar restul dependintelor(bucatarie, baie, holuri) in comun cu Primaria sec 3. Noi am cerut : 1 iesirea din indiviziune si 2: intregirea imobilului, cealalta parte fiind o singura camera exclusiva si dependentele comune. Prima cerere a fost facuta primariei, aceasta raspunzand ca numai prin hotarare judecatoreasca, instanta ulterior respinge cererea de iesire din indiviziune ca neintemeiata si nu tine cont nici de expertiza tehnica judiciara care spune ca imobilul este o singura unitate locativa familiara. Mentionez ca procentul celalalt din imobil este liber, in urma decesului chiriasei i.c.r.a.l.
Solutia e corecta? se mai poate face ceva cu apelul ?
Va multumesc
Ultima modificare: Vineri, 21 Martie 2008
alex_lavinia, utilizator
alex_lavinia a scris:

Are 3 camere in exclusivitate iar restul dependintelor(bucatarie, baie, holuri) in comun cu Primaria sec 3. Noi am cerut : 1 iesirea din indiviziune si 2: intregirea imobilului, cealalta parte fiind o singura camera exclusiva si dependentele comune.
instanta ulterior respinge cererea de iesire din indiviziune ca neintemeiata si nu tine cont nici de expertiza tehnica judiciara care spune ca imobilul este o singura unitate locativa familiara. Mentionez ca procentul celalalt din imobil este liber, in urma decesului chiriasei i.c.r.a.l.
Solutia e corecta? se mai poate face ceva cu apelul ?


Da. Solutia e corecta. Acolo sunt doua drepturi de proprietate exclusive si nicidecum o indiviziune. Primaria poate cel mult sa va vanda ceea ce detine, dar nu e o iesire din indiviziune.

Alte discuții în legătură

Certificat de mostenitor anulat parola16 parola16 Buna ziua. Am dezbatut mostenirea din partea bunicului si a bunicii la un notar public, eu fiind singura mostenitoare. Aveam 2 titluri de proprietate: 1- al ... (vezi toată discuția)
Iesirea din indiviziune alemeraa alemeraa Buna seara In anul 1968 bunicul meu impreuna cu o alta ruda au cumparat impreuna un teren si o casa avand fiecare o cota de 1/2. Dupa decesul bunicilor s-a ... (vezi toată discuția)
Cedare cota indiviza intre mostenitori costystanescu costystanescu unul dintre mostenitori cu o cota indiviza de 1/4 in urma unei succesiuni poate ceda catre unul dintre ceilalti mostenitori cota sa indiviza prin notariat. ... (vezi toată discuția)