avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 993 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Am obținut zilele trecute exercitarea autorității ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Am obținut zilele trecute exercitarea autorității părintești în comun, dar nu s-a stabilit și un program de vizită. Care e dreptul meu de tată?

Am obtinut zilele trecute exercitarea autoritatii in comun. s-a stabilit doar pensie almentara..domiciuliul copilului obligarea cheltuielilor. bineinteles copilul in varsta de 4 ani a ramas la mama. cum mi s-a parut logic si de drept. insa nu s-a solicitat nici din partea mamei,,nici din partea mea ca tata un progam de vizita..totusi mentionez ca timp de 6 luni de cand ne-am despartit copilul nu mi-a fost incredintat deloc..nici 5 minute..iar drepturile mele la o legatura personala cu copilul o includeau si pe mama de fata. deci..nu se mai numea legatura personala...cu toatea astea desi avem custodia comuna..copilul tot nu imi este incredintat de mama..imi cere abia acum program..deci de ce o mai numim custodie comuna? care e dreptul meu ca tata pana la urma urmei? doar sa platesc pensie si cheltuieli si copilul deloc? am fost azi la gradinita sa-mi iau copilul iar educatoarea a refuzat vehement sa mi-l de-a pe motiv k nu vrea sa se certe cu mama...
Ultima modificare: Duminică, 7 Octombrie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: moneymoney , utilizator 20:30, 8 Octombrie 2018
o sa il cer luni printr-o ordonanta sigur...dar nu ma va ajuta cu nimic...pt ca a inceput sa il monteze impotriva mea...ultima oara cand m-a vazut m-a intrebat speriat...tati vine si politia? pt k asta ii se spune mereu..daca vine tati vine si politia....si referitor la program...daca copilul nu vrea la mine...cu ce ma ajuta programul...impotriva vointei lui nu il pot lua....corect?
1 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Copilul nu are drept de veto, maine va spune ca nu mai doarme, nu mai mananca, si nu mergw la scoala.
Cereti ordonanta, cereti cat mai mult ca sa primiti, arati ca minorul nu a divortat de parintii lui , doar voi ati divortat copilul nu.
Vb cu mama si explicatii ca ii face rau copilului, fara politie.Daca nu cedeaza plangere penalitati dosar penal 3 bucati, 379 art, rele tratamente, anuntati dgaspc ul, nerrspectarea sentinetelor judecatoresti.
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Dupa ce veti face exact ce vi s-a spus sa faceti, veti ramane, ca si dansul, fara copil!
Scrieti mamei ca mergeti in instanta daca nu va lasa sa relationati cu copilul. Dati-i un termen. Intre timp nu produceti eventimente ce ar putea sa fie folosite impotriva dvs!
Comparatia cu "nu doarme, nu merge la scoala" e una din lozincile preferate ale organizatiei, atat de utile incat chiar presedintele a dat-o de gard.
Copilul merge la scoala in primul rand din obligatie si merge la tata, din sentimente! Un copil creste invatand ca pe lume sunt lucruri pe care trebuie sa le facem din obligatie (majoritatea) si altele de drag (minoritatea). Daca un parinte planuieste si imagineaza ca copilul vine la el din obligatie, el e un parinte care nu pretuieste sentimentele necesare unei relatii. In mod bolnav el crede ca relatiile sunt bazate pe obligatii, nu pe afectiune. O lectie extrem de daunatoare viitorului adult. Un copil invatat ca "trebuie" sa mearga la tata, va fi un adult care va avea ca experienta ca sentimentele lui nu conteaza si ca, de exemplu, "trebuie" sa se casatoreasca cu X.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Stimate domn, va aflati intr-o confuzie, dorita sau nedorita, din care incercati aceleasi atacuri la persoane, imaginare sau reale. Se pare ca mai aveti nevoie de o banare. (si de pe forum). Incercati va rog sa va comportati civilizat.
Ultima modificare: Duminică, 30 Septembrie 2018
proastasatului, utilizator
1 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Stimate domn nu platiti pensie si la schimb program de relatii.Copilul are dreptul sa se vada cu tatal atat timp cat nu e decazut din drepturi.Nici dvs nici mama nu sunteti proprietarii copilului, daca era la dvs nici dvs nu aveati voie sa nu o lasati pe mama sa-si vada copilul.
Faceti cerere prin Ordonanta si cereti sa va vedeti copilul, pentru ca e dreptul lui in primul rand, pentru ca asa e normal, si pentru ca e interesul minorului sa creasca langa ambii parinti, automat si langa dvs.NU spuneti ca vreti program de relatii personale ca un schimb ca nu va lasa sa va vedeti cu copilul, nu o atacati ca nu va ajuta cu nimic, nu cereti programul ca pe o plata a refuzului mamai, ci ca pe normalitate si in interesul copilului.Cu cat copilul va vede mai putin si mai rar cu atat va fi mai alienat.Cam dupa 4 ani poti manipula copilul cel mai bine pana in 14 ani, daca o sa mai stati 1-2 ani va va fii mai greu daca nu imposibil.

Ultima modificare: Luni, 1 Octombrie 2018
Manuela Rășină, administrator

Alte discuții în legătură

Drepturi custodie comuna yo85 yo85 Buna ziua! Am un copil in varsta de 6 ani care dupa divrt a ramas in grija mamei. Locuieste in alt oras iar eu am dreptul sa il vizitez doar 2 sambete pe luna ... (vezi toată discuția)
Programul de vizită al tatălui se suprapune cu orele de somn ale copilului. sunt obligată să-l trezesc? Mihaela Maxim Mihaela Maxim buna ziua,fiica mea a divortat si are un copil de 1 an si 11 luni.a fost stabilit un program de vizita de la 15 la ora19.eu sunt bunica si cind vine la vizita ... (vezi toată discuția)
Cum pot sa-mi vad copilu? pedycab pedycab Da stiu acest lucru dar vedeti sunt deja doua luni de cand copilul este la ea iar eu nu am drep la el...dupa parerea ei. As putea sa fac si eu pe nebunu si ... (vezi toată discuția)