avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1068 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Am obținut zilele trecute exercitarea autorității ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Am obținut zilele trecute exercitarea autorității părintești în comun, dar nu s-a stabilit și un program de vizită. Care e dreptul meu de tată?

Am obtinut zilele trecute exercitarea autoritatii in comun. s-a stabilit doar pensie almentara..domiciuliul copilului obligarea cheltuielilor. bineinteles copilul in varsta de 4 ani a ramas la mama. cum mi s-a parut logic si de drept. insa nu s-a solicitat nici din partea mamei,,nici din partea mea ca tata un progam de vizita..totusi mentionez ca timp de 6 luni de cand ne-am despartit copilul nu mi-a fost incredintat deloc..nici 5 minute..iar drepturile mele la o legatura personala cu copilul o includeau si pe mama de fata. deci..nu se mai numea legatura personala...cu toatea astea desi avem custodia comuna..copilul tot nu imi este incredintat de mama..imi cere abia acum program..deci de ce o mai numim custodie comuna? care e dreptul meu ca tata pana la urma urmei? doar sa platesc pensie si cheltuieli si copilul deloc? am fost azi la gradinita sa-mi iau copilul iar educatoarea a refuzat vehement sa mi-l de-a pe motiv k nu vrea sa se certe cu mama...
Ultima modificare: Duminică, 7 Octombrie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: moneymoney , utilizator 20:30, 8 Octombrie 2018
deci...sa ma fac inteles...am cautat cele mai frumoase metode sa ii explic ..mamei...ca copilul asta are un tata...are un tata care sta la 2 km de el. si ca e bine sa ma lase si pe mine sa-mi petrec ceva timp.poate nu zilnc daca nu vreadar la cateva zile sa mi-l incredinteze si mie cateva ore sa ma bucur si eu de el...copilul asta are 4 ani..e foarte atasat de mine..au fost zile cand mi l-a smuls din brate plangand k el vrea sa mai stea cu tati sa se joace..ea l-a luat k are treaba in gradina.sii eu ramanem ca mutulica in fata portii singur si ma gandeam,,,ce-o fi in capul ei....sunt 6 luni de zile in care...nu a sunat o data sa-mi de-a copilul ala la telefon macar sa vb cu el...doar eu am sunat...cand avea chef rasp cand nu..nu...6 luni in care fac drumul casei ei zilnic sa-mi vad copilul....uite chiar azi mi-a fost permis sa il vad...atat de incantat am fost...l-a scos la poarta...cum era de asteptat femeia asta a stat stalp langa mne...am intrebat copilul ce face...si a venit intrebarea banala si logica s ail intreb..ce ai mancat azi tati? imi raspunsese ea...ce i-ai adus tu fraiere...dupa care..am rugat-o frumos sa intre in curte si sa ma lase...sau sa ne lase alea 20 min cat timp mi-a fost permis sa stau cu el...singuri...sa ne bucuram unul de altul...si NIMIC. m-am dus cu copilul 20 m mai incolo...a venit dupa noi ca gardianul.
orice intrebare ii puneam copilul ..imi raspundea ea...am scos tel si am filmat-o...intre timp...dansa...a venit cu o bucata de fier...efectiv sa ma trazneasca in cap:))) k de ce o filmez...ba din contra incerca sa imi ia si telefonul...si tare deranjata s-a simtit k am rugat-o sa mearga in casa sa ma lase singur cu copilul....asta face de 6 luni...nha numiti-o voi MAMA pe fata asta..care...fac o recapitulare...de 6 luni...nu mia dat copilul nici 5 min ...sa il duc la magazin...50 m de casa ei...de 6 luni.imi interzice sa il duc la gradinita...cum l-am dus 2 ani in fiecare dimineata...de 6 luni ii spune copilul k tati e rau...k tati numai se cearta cu mami...6 luni in care nu am stat singur cu el nici 5 minute ca ea era gardian in fata noastra...6 luni in care ii spune copiluli...k daca vine tati chem politia...6 luni in care nici ea nu isi petrece timpul cu copilul...timpul ei cu copilul e de 20% pe zi...il creste sora ei si mama...e ea plecata fetita de acasa toata ziua...s-a transformat dintr-o data ,,,in zana orasului :))
in schimb mi se cere ....direct si indirect...bani de gradinita,,,bani k nu are lapte la copil...bani de haine...te intereseaza fraiere ca incepe gradinita??? dar te intereseaza fraier-o k ai indepartat copilul ala de mine 6 luni...eu ii cer copilul...ea banii...si acum sa fim seriosi...unde doamne iarta-ma gresesc sa nu merit si eu copilul asta cateva ore pe zi...fara acel...minunat program de vizitacare mai mult incurca copilul decat sa il ajute...sincer..ca sa nu mai spun..k de fapt ruptura ea a facut-o...am primit de 1 aprilie...un simplu sms...vezi k am luat copilul si am plecat...nu te mai iubesc...ciao
eu am venit acasa de la munca...si suprizia...nu nevasta...nu copil...nu am fost casatoriti...copilul e pe numele meu...copil luat din casa si mutat fara acordul meu...totul fara acordul meu....fata asta nu intelege ...k m-am despartit de ea,nu si de copil...sunt N mame...care isi suna fostii soti si tatal copiilor....bai cf...ma duc la munca,,vi sa iei copilul pana ies eu...sau ba...weekend-ul asta eu muncesc,,,ia tu copilul weekend-ul asta...k eu muncesc,,,de la 8 la 22 sambata si duminica....esti taicas-o...stai cu el...sa doarma la tine zilele astea...k eu ca o mama ce sunt nu pot fi langa el...nu vi se pare corect?daca tot vrei binele copilul....nu te gandesti k copilul ala are sentimente...k nu e suficient k ii dai sa manance si il speli si il pui la somn....un copil de 4 ani....are sentimenete....daca ii le spulberi de acum....ce va face cand va avea si el o familie???ce a vazut la tine
si acum intreb si eu un avocat daca e online pe aici....sentnta a fost pronuntata in data de 5...adica ieri...dureaza inca 30 de zile aproape pana primim acasa instintarea....intrebarea e....daca eu ma duc frumusel luni la gadinita si imi iau copilul....si nu am nici eu ...nici ea..inca hartia de la judecator in mana ce as putea pati...din punct de vedere legal...sa il iau cateva ore...si la ora 4 cand iese ea de la munca sa o sun sa ii dau copilul....daca la ea in fata portii sta langa mine..alta solutie nu am

Alte discuții în legătură

Drepturi custodie comuna yo85 yo85 Buna ziua! Am un copil in varsta de 6 ani care dupa divrt a ramas in grija mamei. Locuieste in alt oras iar eu am dreptul sa il vizitez doar 2 sambete pe luna ... (vezi toată discuția)
Programul de vizită al tatălui se suprapune cu orele de somn ale copilului. sunt obligată să-l trezesc? Mihaela Maxim Mihaela Maxim buna ziua,fiica mea a divortat si are un copil de 1 an si 11 luni.a fost stabilit un program de vizita de la 15 la ora19.eu sunt bunica si cind vine la vizita ... (vezi toată discuția)
Cum pot sa-mi vad copilu? pedycab pedycab Da stiu acest lucru dar vedeti sunt deja doua luni de cand copilul este la ea iar eu nu am drep la el...dupa parerea ei. As putea sa fac si eu pe nebunu si ... (vezi toată discuția)