avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 849 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Proces verbal de contravenție completat ilizibil. ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Proces verbal de contravenție completat ilizibil. Care sunt costurile contestației, și ce șanse de câștig credeți că am?

Buna seara.In decursul zilei de 12 10 2018,am primit o amendă rutieră de aprox 145 ron.Contraventia se refera la faptul că eu,în orașul Cazanesti ,Ialomița,nu aveam farurile aprinse,ora fiind aprox 16.30.Am plătit aceasta amendă mizerabilă,dar doresc sa contest acest lucru.Agentul resp era cel putin analfabet-eu personal nu inteleg nimic din ce a scris in acel proces verbal.Doresc ,sa mi se spuna care ar fi costurile acestei contestari a convenției,si ce șanse de castig am.Multumes pentru răspunsuri.
Ultima modificare: Luni, 15 Octombrie 2018
Manuela Rășină, administrator
Daca pe pv scrie MAI atunci agentul este de la IPJ si nu de la politia locala.

Trebuie sa gasiti alte motive pentru contestare decat modul de completare necitet, ar putea fi un motiv dar nu este unul relevant.

art. 4412 din OUG195102 se traduce prin art. 44/2 din OUG195/02, este incadrat corect ca fapta.
oo6195/2002 = OUG195/2002, invocati motivele cu luminile in localitate, si ramane sa stabileasca judecatorul daca era pe DN sau pe Calea Sloboziei.

Daca in pv la locul savarsirii faptei a scris DN2A km x puteti sa indicati ce de fapt erati pe Calea Sloboziei in dreptul imobilului nr. x, si aici trebuie sa accept si sa ii dau dreptate lui @latka (mi-a luat cam mult pana sa o pricep, ideea o sustineam ptr ca nu am stins niciodata luminile de intalnire int impul zilei cand traversam localitati, nu cred ca este cineva care le stinge si aprinde la intrare/iesire), in nicio localitate nu esti obligat sa circuli cu luminile aprinse in timpul zilei, chiar daca rangul drumului care traverseaza localitatea este DN sau E, rangul se termina la intrarea in localitate.
Da, asa e, depinde de politist. Daca e oras, are sanse sa aiba si rutier.
Bornele kilometrice au diferite culori in functie de tipul de drum, ca sa stie soferii pe unde umbla. Sigur, ele nu exista peste tot in localitati, insa stiu exact ca in Cazanesti exista.

In realitate, nu stiu ce sofer stinge luminile de intalnire in localitate. De regula, cel care nu avea luminile aprinse, cam asa a mers. E dificil de vazut un autoturism cu lumini stinse, chiar pe timp de zi.
Ultima modificare: Miercuri, 17 Octombrie 2018
Liliana Gradinaru, Avocat
Am mai gasit un argument foarte pertinent. Sa zicem ca intr-o localitate este asimilata o strada sau mai multe traseului unui DN cu E. Ca toti conducatorii auto sa stie asta cind intra pe acel drum, ar trebui ca la fiecare intersectie cu o strada laterala sa existe indicatorul de avertizare pe fond verde ca se intra pe Exxx. Asta e singurul indicator care te avertizeaza ca intri pe acea categorie de drum. Daca astfel de indicatoare nu exista in Cazanesti, inseamna ca (in conformitate cu logica de continuitate DN cu E si in localitate) ca locuitorii Cazanestiului (si nu numai ei) sunt in fiecare zi niste potentiali contravenienti, chiar daca nu sunt avertizati. Sunt ei de vina ?
latka, utilizator

Liliana Gradinaru a scris:

E dificil de vazut un autoturism cu lumini stinse, chiar pe timp de zi.

Nu pot sa va contrazic, dar la 90km/h legiuitorul spune ca nu e dificil, din moment ce pe orice DN fara E nu obliga soferii sa circule cu luminile aprinse.
latka, utilizator
~ Conținut șters la cerere ~

Alte discuții în legătură

Competențe polițist: în ce bază poate încadra deficiențele unei mașini în normele rar? Mircea Muntean Mircea Muntean Ce părere aveți cine are competenta sa stabilească ce tip de defecțiune are automobilul având în vedere ca în normele rar sunt 3 tipuri de deficiente ... (vezi toată discuția)
Drumuri nationale/europene in interiorul localitatilor? ionelazibi_94 ionelazibi_94 am fost oprit de politie si mi-a fost intocmit pv de contraventie pentru ca circulam cu luminile stinse si nu aveam nici rovinieta.ma aflam in interiorul ... (vezi toată discuția)
Codul rutier - folosire faza de intalnire valsib valsib Buna ziua am o nelamurire faza de intilnire se foloseste pe timp de zi pe autostrazi,drumuri nationale europene,(si nationale?) deci si pe cele nationale ... (vezi toată discuția)