avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 560 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Care este rolul Asistenței Sociale în cazul ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Care este rolul Asistenței Sociale în cazul divorțului cu minori?

Va salut avocatnet.ro,

Va retin cu urmatoarea problema din care va rog sa ma ajutati sa inteleg. Pe parcursul divortului care a durat 6 luni, am inaintat doua sesizari cereri catre asistenta sociala din cadrul localitatii unde locuiesc ambii parinti cu domiciliul copilului la mama, deoarece am intampinat foarte multe conflicte cu violenta din partea mamei cat si a membrilor familiei ei, cereri unde am sesizat toate aceste abuzuri, si faptul ca nu imi da voie sa vad copilul, sau chiar am chemat pe mama la mediere, unde la fel nu a raspuns invitatiei. De la definitivarea hotararii judecatoresti au mai trecut 6 luni, dar pe parcursul acestui timp conflictele ca sa imi abandonez copilul nu au incetat si toate aceste de fata cu minorul pana la violenta. Am inaintat de data aceasta la indrumarea DGASPC o a treia sesizare catre asistenta sociala, ca sa ma asiste timp de 6 luni la domiciul mamei, sa imi pot lua copilul la programul stabilit de instanta de vineri orele 19:00 pana sambata orele 19:00.

Raspunsul celor de la asistenta sociala a fost ca ei nu pot sa ma asiste deoarece programul vizitei minorului incepe la orele 19:00 vineri iar dansii au program pana la orele 16:00.

Intrebarea mea este: in urma sesizarilor facute fata de abuzurile create, pe parcursul divortului, conflictelor violente, si intreruperea relatiei dintre mine si copilul meu timp de aproape 3 luni pe parcursul divortului, era in competenta asistentei sociale sa ma informeze cu privire la programul minorului pe care aveam sa il stabilesc la instanta, sa nu fie mai tarziu de orele 16:00 sau ma rog orele 15:00 vinerea?

Va scriu acest lucru pentru ca in acest timp de 6 luni cat lucrurile au evoluat, copilul sa speriat intr-un final, martorii in nr de 4 care au fost de fata in zile diferite cate 1 langa mine, au fost amenintati, si alungati, unde am ramas decat in baza asistentei sociale, ca sa ma asiste pentru luarea copilului la programul stabilit de instanta cat si linistea si pacea de care are nevoie copilul atunci cand ma vad cu el..

Va multumesc din suflet...
Ultima modificare: Luni, 19 Noiembrie 2018
Manuela Rășină, administrator
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
este falsa ideea ca copilul trebuie imbracat si sa astepte pe " tati"

daca rezidentul ar permite accesul in locuinta lui atunci nu cred ca nerezidentul nu s-ar descurca sa isi imbrace copilul si sa ii faca bagajele.
Desigur, in situatia asta ar fi normal ca si rezidentul sa vina sa isi recupereze copilul dupa terminarea programului de legaturi personale. Nu?
.
Singurul care poate face lumina in acest caz este executorul care va consemna totul in procesul verbal

Deloc. domnul Poate filma, poate merge cu martori, poate chema politia sa constate ca mama nu e acasa cand ar trebui sa se desfasoare programul de legaturi personale. Nu doar executorul.
Daca copilul refuza, mama nu trebuie sa plateasca unor derbedei care in mod intentionat vor sa ajunga la penalitati.

Corect, daca copilul refuza pentru ca e alienat, mama, sau oricine isi abuzeaza copilul ar trebui sa ajunga in puscarie.
Eu cred in vinovatia mamei
exact, asa cum a descris userul e clara vinovatia ei.
si in dreptul copilului de a refuza programul de vizita pana la proba contrarie

Care e proba contrarie?
Din ceea ce spune tatal acesta nu rezulta vinovatia mamei

Mama nu este prezenta cand merge sa ia copilul. Nu rezulta vinovatia mamei?
Deja dumneavoastra incurajati fara drept, doar pe niste afirmatii care pot fi adevarate sau false, sa ceara penalitati. Poate ca tatal asta si urmareste.

Daca asta urmareste DAR mama respecta programul de legaturi personale si copilul merge atunci cum poate sa obtina penalizari??????
Si mai vreau sa fac o afirmatie: dragoste cu forta nu se poate, e bine sa aveti in vedere in cazul refuzului copilului si motivele care stau in spatele acestei situatii. Eu nu am auzit ca un tata ok sa ajunga in astfel de situatii, doar cei care nici pe timpul casatoriei nu au stiut sa fie tati adevarati, adica sa-si iubeasca si sa-si respecte copii.

Doamna, daca dumneavoastra nu ati auzit nu inseamna ca nu exista. Din contra.
Copii nu sunt proprietatea nimani=ui sunt fiinte umane cu drepturi si sentimente proprii.

EXACT!!!!! si tocmai din acest motiv e bine sa fie lasati sa aleaga, nu ascunsi si speriati sau eventual torturati emotional cand vine celalalt parinte in vizita.
Rolul asistentei sociale care corect si legal se numeste DGASPC, are rolul in astfel de situatii sa asigure asistenta copilului, pentru ca drepturile lui sa nu fie incalcate, sa nu fie bruscat de nimeni, sa fie respectata procedura de executare silita . Protectia copilului nu vine sa se asigure ca drepturile tatalui vor fi respectate, de alea are grija executorul pe care il plateste tatal pentru asta. S-a generalizat foarte mult in Romania, si s-a ajuns in situatia ca toate mamele sa fie tratate ca niste infractoare-vrajitoare, care vor sa se razbune pe sarmanii tati. Eu sunt foarte curioasa ce pensie alimentara plateste acest tata, ca acest aspect spune multe. Daca plateste o suma decenta eu sunt de partea tatalui dar daca plateste in batjocura 150 lei/luna, atunci in ceea ce ma priveste sunt de partea mamei si mai ales a copilului care in opinia mea pentru 150 lei nu ar trebui nici macar sa-l salute pe tata. Prea multi tati se victimizeaza dupa divort, si chiar nu inteleg motivul.
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Tifa, conform legii tatal poate cere monitorizarea programului de legaturi personale la DGASPC si este obligatia lor ca dupa o astfel de solicitare sa o faca.
Dupa monitorizare vor face un raport care va putea fi folosit in instanta sau eventual fara executare silita pot trimite ei copilul sau parintii la terapie.
E corect ce a cerut userul.
Daca plateste o suma decenta eu sunt de partea tatalui dar daca plateste in batjocura 150 lei/luna, atunci in ceea ce ma priveste sunt de partea mamei si mai ales a copilului care in opinia mea pentru 150 lei nu ar trebui nici macar sa-l salute pe tata

La dumneavoastra totul se rezuma la bani?
Sper ca nu aveti fata, pentru ca altfel stim cu totii cum se numesc cele care stau cu palma intinsa pentru a-si oferi dragostea.
Sa ne intelegem, nu sustin parintii care platesc o pensie alimentara in bataie de joc, de 150 ron cum ati spus dumneavoastra, insa de aici pana la ati invata copilul sa iubeasca si sa fie disponibil in functie de cash........e altceva.
Va spun eu cum poate sa obtina penalitati, nu se prezinta inentionat cu executorul, deschide un dosar de executare silita, nici executorul nu merge sa intocmeasca procesul verbal si instanta ii da castig de cauza tatalui si aplica penalitatile mamei. Eu personal trec prin aceasta trauma de 4 ani, am fost penalizata cu 100 lei/zi, in conditiile in care tatal nici nu a iesit din casa lui, in urma executarilor cu politia copilul meu s-a imbolnavit de astm si de 3 luni suntem mai mult la spital decat acasa. In tot acest timp , tatal iubitor plateste 150 lei/ copil, nu da nici macar un telefon si asteapta mana cereasca sub forma unor penalitati fabuloase. Asta va duce evident la imbogatirea tatalui.
In cazul meu in cei 4 ani de executare s-au facut de toate, monitorizare, s-au facut deja 2 consilieri, s-au facut numeroase procese verbale din care rezulta ca cei 2 copii ai mei nu vor sa mearga cu tata. Atunci de ce trebuie eu sa platesc 100 lei pe zi?????? unui individ care nu a iesit din casa???nu a venit niciodata la program????? va spun eu de ce . Asa a fost invatat de avocat si apoi de executor, probabil ca castigul se imparte la toti trei. Cea mai mare eroare aplicarea de penalitati in buzunarul tatalui.

Alte discuții în legătură

Copil minor alienat parental sever de mama, impotriva tatalui valino valino Buna ziua! Sunt tatal unei fetite minore si urmaresc cu mare atentie aceasta comunitate, in special cea din domeniul Dreptul familiei sau probleme juridice de ... (vezi toată discuția)
Nerespectare hotarare judecatoreasca incredintare minor dorinaisac dorinaisac Buna ziua! As dori sa stiu ce se poate face in cazul in care parintele caruia i-a fost incredintat minorul impiedica relatiile celuilalt parinte cu copilul ... (vezi toată discuția)
Minori si familie raluca_barbulescu raluca_barbulescu Buna ziua! Sunt despartita de 3 ani, am 2 copii de 4 ani si resp 8 ani. Copiii nu au fost vizitati de tatal lor de 2 ani. Acum prin programul de vizita ... (vezi toată discuția)