este falsa ideea ca copilul trebuie imbracat si sa astepte pe " tati"
daca rezidentul ar permite accesul in locuinta lui atunci nu cred ca nerezidentul nu s-ar descurca sa isi imbrace copilul si sa ii faca bagajele.
Desigur, in situatia asta ar fi normal ca si rezidentul sa vina sa isi recupereze copilul dupa terminarea programului de legaturi personale. Nu?
.
Singurul care poate face lumina in acest caz este executorul care va consemna totul in procesul verbal
Deloc. domnul Poate filma, poate merge cu martori, poate chema politia sa constate ca mama nu e acasa cand ar trebui sa se desfasoare programul de legaturi personale. Nu doar executorul.
Daca copilul refuza, mama nu trebuie sa plateasca unor derbedei care in mod intentionat vor sa ajunga la penalitati.
Corect, daca copilul refuza pentru ca e alienat, mama, sau oricine isi abuzeaza copilul ar trebui sa ajunga in puscarie.
Eu cred in vinovatia mamei
exact, asa cum a descris userul e clara vinovatia ei.
si in dreptul copilului de a refuza programul de vizita pana la proba contrarie
Care e proba contrarie?
Din ceea ce spune tatal acesta nu rezulta vinovatia mamei
Mama nu este prezenta cand merge sa ia copilul. Nu rezulta vinovatia mamei?
Deja dumneavoastra incurajati fara drept, doar pe niste afirmatii care pot fi adevarate sau false, sa ceara penalitati. Poate ca tatal asta si urmareste.
Daca asta urmareste DAR mama respecta programul de legaturi personale si copilul merge atunci cum poate sa obtina penalizari??????
Si mai vreau sa fac o afirmatie: dragoste cu forta nu se poate, e bine sa aveti in vedere in cazul refuzului copilului si motivele care stau in spatele acestei situatii. Eu nu am auzit ca un tata ok sa ajunga in astfel de situatii, doar cei care nici pe timpul casatoriei nu au stiut sa fie tati adevarati, adica sa-si iubeasca si sa-si respecte copii.
Doamna, daca dumneavoastra nu ati auzit nu inseamna ca nu exista. Din contra.
Copii nu sunt proprietatea nimani=ui sunt fiinte umane cu drepturi si sentimente proprii.
EXACT!!!!! si tocmai din acest motiv e bine sa fie lasati sa aleaga, nu ascunsi si speriati sau eventual torturati emotional cand vine celalalt parinte in vizita.