avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 542 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Care este rolul Asistenței Sociale în cazul ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Care este rolul Asistenței Sociale în cazul divorțului cu minori?

Va salut avocatnet.ro,

Va retin cu urmatoarea problema din care va rog sa ma ajutati sa inteleg. Pe parcursul divortului care a durat 6 luni, am inaintat doua sesizari cereri catre asistenta sociala din cadrul localitatii unde locuiesc ambii parinti cu domiciliul copilului la mama, deoarece am intampinat foarte multe conflicte cu violenta din partea mamei cat si a membrilor familiei ei, cereri unde am sesizat toate aceste abuzuri, si faptul ca nu imi da voie sa vad copilul, sau chiar am chemat pe mama la mediere, unde la fel nu a raspuns invitatiei. De la definitivarea hotararii judecatoresti au mai trecut 6 luni, dar pe parcursul acestui timp conflictele ca sa imi abandonez copilul nu au incetat si toate aceste de fata cu minorul pana la violenta. Am inaintat de data aceasta la indrumarea DGASPC o a treia sesizare catre asistenta sociala, ca sa ma asiste timp de 6 luni la domiciul mamei, sa imi pot lua copilul la programul stabilit de instanta de vineri orele 19:00 pana sambata orele 19:00.

Raspunsul celor de la asistenta sociala a fost ca ei nu pot sa ma asiste deoarece programul vizitei minorului incepe la orele 19:00 vineri iar dansii au program pana la orele 16:00.

Intrebarea mea este: in urma sesizarilor facute fata de abuzurile create, pe parcursul divortului, conflictelor violente, si intreruperea relatiei dintre mine si copilul meu timp de aproape 3 luni pe parcursul divortului, era in competenta asistentei sociale sa ma informeze cu privire la programul minorului pe care aveam sa il stabilesc la instanta, sa nu fie mai tarziu de orele 16:00 sau ma rog orele 15:00 vinerea?

Va scriu acest lucru pentru ca in acest timp de 6 luni cat lucrurile au evoluat, copilul sa speriat intr-un final, martorii in nr de 4 care au fost de fata in zile diferite cate 1 langa mine, au fost amenintati, si alungati, unde am ramas decat in baza asistentei sociale, ca sa ma asiste pentru luarea copilului la programul stabilit de instanta cat si linistea si pacea de care are nevoie copilul atunci cand ma vad cu el..

Va multumesc din suflet...
Ultima modificare: Luni, 19 Noiembrie 2018
Manuela Rășină, administrator
La mine banii nu conteaza, dar 150 lei/ copil este o umilinta indreptata chiar impotriva copilului, ce sa faca copilul cu cei 150 lei o luna intreaga, nu-i ajung nici macar de paine si apa. Eu nu le-as da drept de vizita tatilor care nu respecta legea, adica sa asigure cresterea si educarea copilului. Dai 150 lei pe luna, iti bati joc de viata propriului copil si mai te si victimizezi ca iti sunt incalcate drepturile. Ok cum ramane insa dreptul copilului la o viata decenta???????
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Va spun eu cum poate sa obtina penalitati, nu se prezinta inentionat cu executorul, deschide un dosar de executare silita, nici executorul nu merge sa intocmeasca procesul verbal si instanta ii da castig de cauza tatalui si aplica penalitatile mamei.

Este imposibil ce spuneti dumneavoastra.
In primul rand pentru ca in executarile cu minori trebuie sa vina cineva de la DGASPC si mai vine si politia.
Ca sa nu mai vorbim de faptul ca si mama in cazul de fata, respectiv dumneavoastra, la ora la care ati fost convocata de catre executor sigur aveati martorii dumneavoastra.
Ce spuneti dumneavoastra nu se poate intampla.
Care a fost concluzia in raportul de consiliere psihologica?
in urma executarilor cu politia copilul meu s-a imbolnavit de astm si de 3 luni suntem mai mult la spital decat acasa.

Doamna, pai spuneti ca tatal si executorul nu s-au prezentat apoi precizati ca din cauza executarilor cu politia copilul s-a imbolnavit de astm.
Va hotarati va rog asupra evenimentelor? ca devine evident de ce ati incasat penalizari in conditiile in care de la un rand l a altul nu puteti sa va pastrati povestea?
Politie care executa de capul ei nu exista.
In tot acest timp , tatal iubitor plateste 150 lei/ copil, nu da nici macar un telefon si asteapta mana cereasca sub forma unor penalitati fabuloase.

Pai taiati mana cereasca, respectati programul de legaturi personale si gata. Cine va pune sa dati bani tatalui in loc sa respectati o sentinta a instantei?
Ia pregatiti copilului bagajele si trimiteti-l la tata cand vine sa il ia. Sa vedeti ce miracol se intampla, nu mai aveti nimic de plata dupa.
Ultima modificare: Vineri, 16 Noiembrie 2018
When, utilizator
when deja ma asteptam sa deschizi discutia cu privire la alienarea parentala, dar si aici am un argument solid, ea nu este recunoscuta ca si forma de abuz nicaieri in lume. Si impotriva mea s-a deschis un astfel de dosar, a fost respins de instanta. Am avut si vreo 12 dosare penale, toate clasate pentru refuzul minorilor. Dar problemele nu au disparut, din contra fostul meu sot urmeaza sau cel putin pretinde o suma frumusica de bani si daca se poate o va lua tot de la gura propriilor copii. Din toata povestea asta cel mai afectati sunt copii. Oricum inteleg ca sunteti convins de vinovatia mamelor, orica barbat se plange il considerati o victima, iar pe copii ii considerati dulapuri cu 2 usi, una care se deschide la mama si una care se deschide la tata. Cum am mai spus va inselati pentru ca copilul nu are in toata povestea asta nici o obligatie, drept urmare refuzul minorului se sanctioneaza doar cu consilierea psihologica. Toata chestiunea cu executarea ramane in final la latitudinea copilului , cum vrea el. Eu sunt curioasa cum va arata procesul verbal in cazul domnului de fata, care chiar in timpul divortului a avut parte de opozitie, De tortura are parte copilul care nu vrea sa mearga cu tata , dar tata se incapataneaza si recurge la toate mijloacele posibile si imposibile. Cum am spus sunt trecuta prin asa ceva, cunosc numeroase mame in situatia mea si toate am fost penalizate ca urmare a iubirii infinite a fostilor nostri soti, care dupa divort au avut impresia ca au doar drepturi nu si obligatii.
when, O sa va spun concret cum stau lucrurile: in 2012 copii mei au fost rapiti de tata timp de 6 luni, au fost batuti , infometati, au trait in conditii de razboi intr-o tara in care nu va recomand sa mergeti nici gratis daca vi se ofera, dupa ce am adus copii inapoi la mine, am fost otravita cu insecticid si aproape am murit. La divort instanta a considerat ca se poate trece usor pesta asta si deci viata merge inainte. Dar in realitate lucrurile stau altfel pentru ca cei 2 copii ai mei de 12 si 9 ani nu sunt atat de puternici incat sa stearga cu un burete tot ce s-a intamplat si ca urmare refuza orice contact cu tatal lor. Tatal lor in schimb, se foloseste de frumoasa lege romaneasca in materie de executari silite si profita de greselile din lege. In toate rapoartele scrie ca copii nu-si mai iubesc tatal ca urmare a comportamentului anterior divortului, ca nu vor sa-l vada si nu vor merge cu el niciodata. Intradevar am spus ca nu s-a prezentat in toti acesti 4 ani, dar a fost suficient sa vina 1 data pe an ca sa faca senzatie pe toata strada, sa vina si vreo 2 echipaje de politie, iar la ultima executare in februarie au venit 7 cu politia. Eu cred ca motivele copiilor mei sunt intemeiate,in toate procesele verbale scrie ca copii refuza sa plece cu tatal daca insa dumneavoastra considerati ca o rapire parentala, bataia, toate dovedite cu probe de la 112, tentativa de omor sunt lucruri de trecut cu vederea atunci va cred ca trebuie sa-l platesc pe cel care mi-a furat copii si a atentat la viata mea. In 4 ani au fost 4 executari efective, in rest nu s-a prezentat nimeni niciodata.
When nu depinde de mine programul de vizita, depinde de copii mei, daca ei refuza sa plece , eu nu pot sa-i oblig, chiar si cei de la DGASPC au inteles intr-un final ca tatal urmareste sa obtina bani, si se pune in discutie chiar si decaderea din drepturile parintesti, inclusiv judecatoarea in vara m-a intrebat de ce nu am cerut acest lucru, si chiar ca va fi urmatoarea mea miscare

Alte discuții în legătură

Copil minor alienat parental sever de mama, impotriva tatalui valino valino Buna ziua! Sunt tatal unei fetite minore si urmaresc cu mare atentie aceasta comunitate, in special cea din domeniul Dreptul familiei sau probleme juridice de ... (vezi toată discuția)
Nerespectare hotarare judecatoreasca incredintare minor dorinaisac dorinaisac Buna ziua! As dori sa stiu ce se poate face in cazul in care parintele caruia i-a fost incredintat minorul impiedica relatiile celuilalt parinte cu copilul ... (vezi toată discuția)
Minori si familie raluca_barbulescu raluca_barbulescu Buna ziua! Sunt despartita de 3 ani, am 2 copii de 4 ani si resp 8 ani. Copiii nu au fost vizitati de tatal lor de 2 ani. Acum prin programul de vizita ... (vezi toată discuția)