avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 538 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Care este rolul Asistenței Sociale în cazul ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Care este rolul Asistenței Sociale în cazul divorțului cu minori?

Va salut avocatnet.ro,

Va retin cu urmatoarea problema din care va rog sa ma ajutati sa inteleg. Pe parcursul divortului care a durat 6 luni, am inaintat doua sesizari cereri catre asistenta sociala din cadrul localitatii unde locuiesc ambii parinti cu domiciliul copilului la mama, deoarece am intampinat foarte multe conflicte cu violenta din partea mamei cat si a membrilor familiei ei, cereri unde am sesizat toate aceste abuzuri, si faptul ca nu imi da voie sa vad copilul, sau chiar am chemat pe mama la mediere, unde la fel nu a raspuns invitatiei. De la definitivarea hotararii judecatoresti au mai trecut 6 luni, dar pe parcursul acestui timp conflictele ca sa imi abandonez copilul nu au incetat si toate aceste de fata cu minorul pana la violenta. Am inaintat de data aceasta la indrumarea DGASPC o a treia sesizare catre asistenta sociala, ca sa ma asiste timp de 6 luni la domiciul mamei, sa imi pot lua copilul la programul stabilit de instanta de vineri orele 19:00 pana sambata orele 19:00.

Raspunsul celor de la asistenta sociala a fost ca ei nu pot sa ma asiste deoarece programul vizitei minorului incepe la orele 19:00 vineri iar dansii au program pana la orele 16:00.

Intrebarea mea este: in urma sesizarilor facute fata de abuzurile create, pe parcursul divortului, conflictelor violente, si intreruperea relatiei dintre mine si copilul meu timp de aproape 3 luni pe parcursul divortului, era in competenta asistentei sociale sa ma informeze cu privire la programul minorului pe care aveam sa il stabilesc la instanta, sa nu fie mai tarziu de orele 16:00 sau ma rog orele 15:00 vinerea?

Va scriu acest lucru pentru ca in acest timp de 6 luni cat lucrurile au evoluat, copilul sa speriat intr-un final, martorii in nr de 4 care au fost de fata in zile diferite cate 1 langa mine, au fost amenintati, si alungati, unde am ramas decat in baza asistentei sociale, ca sa ma asiste pentru luarea copilului la programul stabilit de instanta cat si linistea si pacea de care are nevoie copilul atunci cand ma vad cu el..

Va multumesc din suflet...
Ultima modificare: Luni, 19 Noiembrie 2018
Manuela Rășină, administrator
nu cred ca doar barbatii sunt disfunctionali, dar nu am intalnit inca nici un barbat penalizat in romania, doar femei, mame, care pe langa ca se lupta din greu sa-si cresca singure copii , mai ajung si sa pleteasca niste barbati pe care eu nu doresc sa-i mai numesc tati. Am vazut deja zeci de cazuri cu mame penalizate cu 100 lei ca si mine, altele cu 500 lei/zi, altele cu 800 lei pe zi , iar altele cu 1000 lei pe zi, cum se explica din punctul dumneavoastra de vedere ca nici un tata nu a ajuns sa fie penalizat?????mie mi se pare ca a inceput o vanatoare in forta , extrem de sangeroasa , impotriva mamelor din Romania, si daca e sa tin cont si de celelelte cauze din lume in care mamelor li s-au luat chiar copii, asta dupa ce au platit zeci de mii de euro penalizari tind sa cred ca miscarea urmatoare va fi desfintarea mamelor, ca oricum toate sunt razbunatoare, alienatoare, rautacioase, invidioase, toate vor numa bani. Da este adevarat ca o mama vrea bani dar pentru copilul ei ca sa aiba bani suficienti cu ce sa-l creasca, sau eu de exemplu ce ar trebui sa-i spun copilului meu cand se termina cei 150 lei de la tati: sa mearga la cersit, Nu am nimic cu barbatii, cu atat mai mult cu cat copii mei acum sunt crescuti de un barbat adevarat in persoana tatalui meu, el le da de mancare copiilor mei, in timp ce eu imi duc tot salariul la banca ca sa platesc datoriile ocazionate cu repatrierea copiilor. Am insa ceva de spus in privinta smecherilor de tati care pozeaza in victime, care dupa divort saracesc brusc si nu mai au venituri ca sa nu plateasca o pensie alimentara decenta, Cel mai grav insa este ca se folosesc de niste legi aiurea, interpretabile si ajung sa se imbogateasca cu 10 000 euro intr-un singur sezon, iar pana la majoratul copiilor strange bani de 2 apartamente. Cam asta ar fi de spus.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Doamnă tifa, sunt penalizate şi mame cărora tatăl nu le-a plătit ani de zile nimic, adică au contribuit cu 0 la creşterea copilului sau care au plătit atât cât au vrut muşchii lor, fără să ţină seama de hotărârea judecătorească, altor mame li s-au sechestrat bunurile din casa unde locuiesc cu copiii, în interesul superior al lor, din ordinul acestor tătici iubitori de îmbrăţişări, vedeţi pe paginile wiki; interesantă mi s-a părut o sentinţă în care instanţa a considerat că nu e motiv de refuz al copilului de a pleca la domiciliul tatălui simplul fapt ă tatăl i-a turnat supa în cap fiindcă fetei nu i-a plăcut şi nu a mâncat tot din farfurie. Trăim aici, pe plaiurile mioritice...
Martonze eu stiu ca este gresita toata procedura cu executarea minorilor nici nu ar trebui sa existe un asemenea demers, din experienta mea stiu ca acel copil care refuza o data programul va refuza si a doua oara, totusi cum s-a ajuns la constrangere nu pot accepta, ce fel de tata isi doreste ca copilul lui sa mearga la program doar fiind constrans de aceste penalitati fabuloase care se aplica mamei, si in cazul meu tatal copiilor plateste cat vrea muschiul lui adica 150 lei pe copil /luna dar el acum vrea 100 lei/zi de la mine, ca doar legea ii da, eu sper sa se schimbe situatia curand
liviu 333 am niste intrebari pentru dumneavoastra:
1. Cati ani are copilul dumneavoastra?
2. Ce pensie alimentara ati platit pentru luna in curs adica noiembrie?
3.De ce aveti convingerea ca copilul doreste sa plece de langa mama lui, ati vorbit cu el, va spus ca vrea sa stea si la dumneavoastra?
4.De ce credeti ca protectia copilului trebuie sa va asiste pe dumneavoastra?
5.Ce obligatii va revin in urma divortului?
Speranţe deşarte!

Alte discuții în legătură

Copil minor alienat parental sever de mama, impotriva tatalui valino valino Buna ziua! Sunt tatal unei fetite minore si urmaresc cu mare atentie aceasta comunitate, in special cea din domeniul Dreptul familiei sau probleme juridice de ... (vezi toată discuția)
Nerespectare hotarare judecatoreasca incredintare minor dorinaisac dorinaisac Buna ziua! As dori sa stiu ce se poate face in cazul in care parintele caruia i-a fost incredintat minorul impiedica relatiile celuilalt parinte cu copilul ... (vezi toată discuția)
Minori si familie raluca_barbulescu raluca_barbulescu Buna ziua! Sunt despartita de 3 ani, am 2 copii de 4 ani si resp 8 ani. Copiii nu au fost vizitati de tatal lor de 2 ani. Acum prin programul de vizita ... (vezi toată discuția)