avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 538 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Care este rolul Asistenței Sociale în cazul ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Care este rolul Asistenței Sociale în cazul divorțului cu minori?

Va salut avocatnet.ro,

Va retin cu urmatoarea problema din care va rog sa ma ajutati sa inteleg. Pe parcursul divortului care a durat 6 luni, am inaintat doua sesizari cereri catre asistenta sociala din cadrul localitatii unde locuiesc ambii parinti cu domiciliul copilului la mama, deoarece am intampinat foarte multe conflicte cu violenta din partea mamei cat si a membrilor familiei ei, cereri unde am sesizat toate aceste abuzuri, si faptul ca nu imi da voie sa vad copilul, sau chiar am chemat pe mama la mediere, unde la fel nu a raspuns invitatiei. De la definitivarea hotararii judecatoresti au mai trecut 6 luni, dar pe parcursul acestui timp conflictele ca sa imi abandonez copilul nu au incetat si toate aceste de fata cu minorul pana la violenta. Am inaintat de data aceasta la indrumarea DGASPC o a treia sesizare catre asistenta sociala, ca sa ma asiste timp de 6 luni la domiciul mamei, sa imi pot lua copilul la programul stabilit de instanta de vineri orele 19:00 pana sambata orele 19:00.

Raspunsul celor de la asistenta sociala a fost ca ei nu pot sa ma asiste deoarece programul vizitei minorului incepe la orele 19:00 vineri iar dansii au program pana la orele 16:00.

Intrebarea mea este: in urma sesizarilor facute fata de abuzurile create, pe parcursul divortului, conflictelor violente, si intreruperea relatiei dintre mine si copilul meu timp de aproape 3 luni pe parcursul divortului, era in competenta asistentei sociale sa ma informeze cu privire la programul minorului pe care aveam sa il stabilesc la instanta, sa nu fie mai tarziu de orele 16:00 sau ma rog orele 15:00 vinerea?

Va scriu acest lucru pentru ca in acest timp de 6 luni cat lucrurile au evoluat, copilul sa speriat intr-un final, martorii in nr de 4 care au fost de fata in zile diferite cate 1 langa mine, au fost amenintati, si alungati, unde am ramas decat in baza asistentei sociale, ca sa ma asiste pentru luarea copilului la programul stabilit de instanta cat si linistea si pacea de care are nevoie copilul atunci cand ma vad cu el..

Va multumesc din suflet...
Ultima modificare: Luni, 19 Noiembrie 2018
Manuela Rășină, administrator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
dar si aici am un argument solid, ea nu este recunoscuta ca si forma de abuz nicaieri in lume
Cum sa nu, in alta tari se iau imediat copii de la cei care alieneaza. Puteti cauta pe internet sa vedeti. Nu exista sa nu se respecte programul de vizita stabilit in instanta. Doar la noi copilul are drept de veto.
Oricum inteleg ca sunteti convins de vinovatia mamelor, orica barbat se plange il considerati o victima

Nu stiu de unde ati inteles asta. Din cauza asta v-am intrebat ce scrie in raportul de de consiliere psihologica. Insa, ce povestiti dumneavoastra acum e diferit de ce ati povestit initial. ca a fost executare silita, ca de fapt nu a venit nici macar executorul si apoi ca a venit politia.
In toate rapoartele scrie ca copii nu-si mai iubesc tatal ca urmare a comportamentului anterior divortului, ca nu vor sa-l vada si nu vor merge cu el niciodata.

Doamna, copii pot spune multe. E esential insa de observat de catre un psiholog ce reactie prima au acei copii cand isi vad tatal. Pentru ca am auzit copil care povesteste cum se teme de tata, cum a fost batut si ca il uraste iar cand intra acesta in camera sa se lumineze tot la fata si sa se duca la el in brate.
Fostul partener a participat la consiliere?
Eu cred ca motivele copiilor mei sunt intemeiate,in toate procesele verbale scrie ca copii refuza sa plece cu tatal daca insa dumneavoastra considerati ca o rapire parentala, bataia, toate dovedite cu probe de la 112,
un apel la 112 nu constituie proba. Si eu pot suna de n ori.
In afara de asta si de ce sustin copii ce alte probe ati mai adus?
Cum ati adus copii inapoi daca au fost rapiti?
inclusiv judecatoarea in vara m-a intrebat de ce nu am cerut acest lucru, si chiar ca va fi urmatoarea mea miscare

Cum a putut judecatoarea sa va intrebe asa ceva dat fiind faptul ca nu dumneavoastra puteti cere decaderea din drepturi ci doar DGASPC-ul?
When, copii iam adus inapoi cu foarte multi bani, aproximativ 80.000 euro, deja acest lucru m-a dus la ruina, totul legal, m-am judecat in tara cu pricina este vorba de Liban nu este nici un secret, dar avocatii m-au stors de bani. In raportul de consiliere scrie ca copii sunt traumatizati in prezenta tatalui, iar judecatoarea m-a intrebat daca am cerut decaderea din drepturi in contextul general, iar ieu i-am raspuns ca dgaspc ar trebui sa faca acest lucru. De aceea dgaspc mi-a spus acum cu ocazia ultimei consilieri ca se are in vedere si decaderea din drepturi a tatalui. Nu a fost vorba numai de apeluri la 112, chiar a fost evacuat de la domiciliu de catre 10 jandarmi din cauza violentei
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Tifa, in acest context in care este evident ca dumneavoastra si copii ati avut de suferit de pe urma unui om disfunctional si ca legislatia nu v-a ajutat, de ce sunteti ( asa mi se pare) impotriva tatilor nu impotriva parintilor disfunctionali?
Chiar credeti ca doar barbatii sunt asa?
When imi este destul de greu sa scriu asa franturi din poveste si e posibil sa se piarda esentialul, conform legislatiei din Romania, copii nu au obligatia de a merge la program daca nu vor, iar atunci cand refuzul mai este si motivat de un trecut plin de abuzuri fizice si emotionale, mi se pare normal ca un copil sa poata sa spuna nu, este o fiinta umana si nu un sac de cartofi. In cazul meu s-a dat un program gresit de vineri pana duminica de 2 ori pe luna, se stia de la inceput ca copii nu vor sa mearga, iar in urma primei consilieri era evident ca programul de vizita va esua. Totusi instantele au pus mai sus interesul tatalui, nu s-a tinut cont deloc de intamplarea din Liban, oricum autoritatile din Romania mi-au intors spatele si ar fi fost culmea sa recunoasca ca au gresit, asa ca am fost tratati la gramada, ca o familie normala, care se desparte, desi noi eram o exceptie, Acum insa ma simt nedreptatita total prin aplicarea de penalitati, nu am fost gasita vinovata, toate dosarele penale au fost clasificate, iar procesul cu alienarea a fost respins in aceasta vara, nu sunt acuzata de alienare. La executare am inregistrari in care copii ii spun tatalui sa plece si sa nu mai vina niciodata pentru ca il urasc si nu spun asta cu zimbetul pe buze ci plini de lacrimi si marcati de suferinta
When imi este destul de greu sa scriu asa franturi din poveste

Nu este nevoie sa scrieti mai multe. Am inteles ce s-a intamplat.
In cazul dumneavoastra refuzul copiilor este mai mult decat motivat insa ce te faci cand nu este?
Ce te faci cand copilul iti spune cu luni inainte ca mama i-a zis ca daca mai vine la tine nu o sa il mai iubeasca sau o sa il uite? Ce te faci cand duci acasa copilul dupa week-end-ul petrecut la tine si bunica ii zice ca bunicul era sa moara de inima pentru ca el a vrut sa vina la tine si nu a fost acasa? Ce te faci cand copilul este la tine in vacanta de vara si vrea sa ramana intreaga luna si drept urmare mama refuza sa ii mai raspunda la telefon sau sa il sune si nu vrea sa mai participe la ziua lui? ce te faci cand ajungi sa o suni sa bage copilul in seama care plange ca ea nu il mai iubeste pentru ca te iubeste si pe tine? Ce te faci cand ajungi cu copilul in brate la spital si esti de urgenta transferat la Obregia si mama ii refuza tratamentul pentru ca stie ca asa te raneste si pentru ca nu ii pune viata in pericol ci doar calitatea ei? ce te faci cand copilul iti sare in brate daca nu e mama de fata insa cand ea apare tremura, plange si te respinge? ce te faci cand copilul spune ca nu mai vrea la tine pentru ca il pui sa citeasca si sa isi faca lectiile?
Daca fostul dumneavoastra partener ar fi fost un om decent, daca nu ar fi fost violent, daca ar fi dorit sa va sustina in cresterea si educatia copiilor, l-ati fi gonit din viata lor?
Alienarea parentala nu este atunci cand copilul refuza intemeiat. Alienarea parentala este atunci cand un copil isi refuza brusc un parinte cu care a avut ani de zile o relatie frumoasa pe motive neintemeiate. M-a pus la lectii, nu m-a lasat sa stau pana tarziu, nu ma lasa la tableta si asa mai departe.
conform legislatiei din Romania, copii nu au obligatia de a merge la program daca nu vor
pe o parte e bine pe alta parte e foarte grav. Pentru ca sunt parinti care isi silesc copii sa nu vrea la celalalt si conditioneaza dragostea si atentia oferita cu respingerea celuilalt.
Una este cand copilul nu vrea si alta este cand luni de zile il ascunzi pana celalalt devine un strain. Asa nu oferi copilului alternativa de a dori sau nu.
Ultima modificare: Vineri, 16 Noiembrie 2018
When, utilizator

Alte discuții în legătură

Copil minor alienat parental sever de mama, impotriva tatalui valino valino Buna ziua! Sunt tatal unei fetite minore si urmaresc cu mare atentie aceasta comunitate, in special cea din domeniul Dreptul familiei sau probleme juridice de ... (vezi toată discuția)
Nerespectare hotarare judecatoreasca incredintare minor dorinaisac dorinaisac Buna ziua! As dori sa stiu ce se poate face in cazul in care parintele caruia i-a fost incredintat minorul impiedica relatiile celuilalt parinte cu copilul ... (vezi toată discuția)
Minori si familie raluca_barbulescu raluca_barbulescu Buna ziua! Sunt despartita de 3 ani, am 2 copii de 4 ani si resp 8 ani. Copiii nu au fost vizitati de tatal lor de 2 ani. Acum prin programul de vizita ... (vezi toată discuția)