avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 429 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Proprietarii apartamentelor cu centrale termice (24 ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Proprietarii apartamentelor cu centrale termice (24 din 27 de apartamente) nu mai vor să achite apa caldă care trece prin țevi. Există un articol de lege în care scrie că nu sunt obligați?

Buna ziua,
Un art. de lege sau o prevedere in care sa ie specificat faptul ca ap cu centrale termice nu sunt obligate sa plateasca apa calda care trece prin tevile pe care nu le putem scoate tocmai din cauza celor care au ramas la incalzirea centralizata? Tin sa precizez ca suntem 27 de apartamente, din care 24 sunt cu centrale termice, iar acum majoritatea au spus ca nu mai sunt de acord ca ei sa plateasca 20-30 de lei pentru cele 3 ap .
Va rog sa ma ajutati ca sa putem lamurii proprietarii.
Va multumesc
Ultima modificare: Joi, 22 Noiembrie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: Ioan Ciobanu , Expert judiciar 12:26, 7 Decembrie 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Doamna, tocmai ca teava va incalzeste daca trece pe la dv. pardoseala dv. ii incalzeste camera vecinului in masura in care si vecinul va incalzeste pardoseala, aici e o compensare, e altceva.
In bloc intra agent termic la 85 de grade sa zicem, la 5 ajunge la 80 de grade, 5 le-a lasat pe drum, adica prin apartamentele pe care le-a strabatut. Asta platiti.
Mai bine va aplecati spre verificarea sumelor si pierderilor, ca mie acolo imi pare ceva ciudat.
Doamna, cei de la RADET au declarat ca apa pleaca cu 45 de grade din punctul termic, cei care au ramas racordati nu primesc ceea ce platesc, nu putem taia tevile pentru ca ar ramane presiune mult prea mare pe tevi, iar in privinta pierderilor nu exista, subsolul este uscat, tevile sunt ok( de abia au fost schimbat ), o factura pe timp de iarna vine undeva in jurul sumei de 1500-1600 - pentru 3 apartamente.
Dar cei care sunt inca la Radet pot cere ca cei cu centrale (24 de ap din 27) sa se mute la curte? Asa ni s-a spus... noi astia cu centrale sa ne mutam la curte
Nu inteleg ce anume mi-ati argumentat. Ei nu primesc, asta nu e treaba dv. Dv. primiti caldura de al tevile alea, atata tot. Pentru asta platiti.
La 1500 pe 3 apartamente, inca odata intreb, de unde 20-30 de lei pe luna incalzirea celor cu centrala?
Daca doriti raspunsuri, eu va pot ajuta in limita in care si dv. imi furnizati informatii.
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Stimata utilizatoare,
Ati primit pana acum cel putin 8 raspunsuri pertinente!!!
Faptul ca dvs nu intelegeti nu este vina celor care ofera aceste sfaturi.
Nu aveti cunostintele necesare nici din punct de vedere tehnic, nici juridic.
Dpdv tehnic stimabilul utilizator @latka v-a furnizat solutia cea mai pertinenta.
In clar, o izolatie de teava de 2.5 m inaltime (inaltimea medie a camerelor), de min 9 cm grosime (in functie de izolant) nu va mai permite pierderi de calorii ale agentului termic comun in apartamentul cu CT.
Proba tehnica fiind facuta, juridicul nu poate decat valida solutia.
Dpdv administrativ aveti dreptul sa convocati o AG in care sa se voteze izolarea tevilor pt proprietarii cu CT si suportarea in totalitate a cheltuielilor cu agent termic de catre cei 3 proprietari care nu si-au instalat CT.

Alte discuții în legătură

Plata energiei termice chiar daca ai centrala de apartament codreanud codreanud cred ca ORDIN nr. 255 /2006 este un abuz.Nimeni pe lumea asta nu poate fi obligat sa plateasca un serviciu de care nu beneficiaza.personal stau la et4 intr-un ... (vezi toată discuția)
Tevile ce traverseaza apartamentele Zanaapelor Zanaapelor Tevile care traverseaza apartamentele celor ce nu mai sunt racordati la incalzirea centrala, nu incalca dreptul de proprietate? Este constitutional sa impui, ... (vezi toată discuția)
Repartizare cheltuieli comune de incalzire alexandrudragos13 alexandrudragos13 Supun atentiei Dvs urmaroarea situatie a unui condominiu: - subsolul tehnic transformat in spatiu comercial - parter si mezanin spatiu comercial (din ... (vezi toată discuția)