AS DORI UN MIC AJUTOR
AM LUCRAT LA O FIRMA X DIN DECEMBRIE 2006.CARTEA DE MUNCA A DESCHIS-O IN MAI 2007.S-A MAI OPERAT IN EA O MARIRE DE SALARIU IN FEBRUARIE 2008.ACUM VREAU SA-MI SCHIMB LOCUL DE MUNCA DAR NU MI SE POATE INCHIDE CARTEA DE MUNCA DEOARECE PATRONUL NU A DEPUS STATELE DE PLATA DE ANUL TRECUT.CE POT FACE IN SITUATIA ASTA CA CEI DE ACOLO VOR VREA CARTEA DE MUNCA LA UN MOMENDAT
ASTEPT RASPUNSUL DUMNEAVOASTRA
Daca exista decizie de incetare a c.i.m. , atunci se poate incheia carnetul de munca chiar daca nu s-au depus acele state de plata.
Dupa inchiderea carnetului de munca se poate trece perioada in care angajatorul nu face dovada depunerii statelor de plata, principala dovada de executare a c.i.m.
1. Nu e nevoie sa dati carnetul de munca pierdut.
2. Dati o declaratie la angajator in care spuneti unde aveti carnetul de munca si ca il veti duce dupa ce il recuperati.
3. Va poate incheia contract individual de munca si fara carnet de munca (chiar daca nu il veti duce niciodata).
oricum trebuie sa inchid cartea ca sa numai am probleme dar am nevoie de avocat daca spuneti ca nu se percep taxe deloc credeti ca ma poate ajuta cineva de la voi?ma am colegi in aceeas situatie care se plimba cu mine pe la itm
Nu cred ca este nevoie de un avocat , daca va descurcati singura.
V-am spus in mesajul anterior ca exista posibilitatea sa vi se inchida carnetul de munca de actre ITM, chiar daca nu s-au depus state de plata ...mergeti la ITM si spuneti-le sa va treaca in carnetul de munca inainte de parafarea lui de catre Directorul coordonator al ITM , perioada in care angajatorul nu face dovada depunerii statelor de plata, principala dovada de executare a c.i.m. In practica, am intalnit foarte multe astfel de cazuri rezolvate asa.
Carte de munca
imradu
buna ziua.am probleme legate de fostul loc de munca.am incetat activitatea in luna decembrie cu acordul ambelor parti si de atunci tot astept plata salariului ... (vezi toată discuția)