Adica nu au vrut sa le opereze in carnetul de munca??????
Faceti sesizarea in care veti spune acest lucru si la care atasati copiile acestora.
Nu imi pot da seama ce au in capusorul lor acei angajati de la ITM, daca nu rezolvati cu directorul asa cum am spus atunci faceti sesizare la Ministerul Muncii si o copie a aceseia, cu nr de inregistrare de la Minister, ii dati noului angajator. Si eu am avut un angajat care mi-a adus cartea de munca dupa doi ani pentru ca era in litigiu cu fostul angajator, nu am avut pb nici cu angajatorul meu, nici cu ITM-ul.
Nu are dreptul angajatorul sa te dea afara pe motiv ca nu aduci cartea de munca, toate actele legate de cim se inregistreaza la ITM si fara a avea carnet de munca, numai sa aveti scris motivul lipsei acesteia, atasand instiintarile, sesizarile, raspunsurile solicitarilor dumneavoastra. Aceste piedici (cum este lipsa carnetului de munca) duce la ingradirea dreptului dumneavoastra de a munci ce incalca atat Constitutia cat si Codul Muncii.
Mergeti cu sesizarile pana la Ministru....ar fi bine sa stie cei de la ITM acest lucru poate isi revin si nu risca un control si dati afara pe motiv de neindeplinirea sarcinilor, incalcarea legilor, tocmai acum cand se vor da in somaj anul acesta destul de multi bugetari;)
Poate reusiti sa nu apelati la avocat, chiar daca va dura un an (cum se misca la noi institutiile) sa rezolvati pb, intre timp poate se va renunta la carnete, dar lucrati in liniste si nu cu frica din cauza acestui amarat de carnet.
Multa bafta.
Codul Muncii
Art. 3 - (1) Libertatea muncii este garantată prin Constituţie. Dreptul la muncă nu poate fi îngrădit.
(2) Orice persoană este liberă în alegerea locului de muncă şi a profesiei, meseriei sau activităţii pe care urmează să o presteze.
(3) Nimeni nu poate fi obligat să muncească sau să nu muncească într-un anumit loc de muncă ori într-o anumită profesie, oricare ar fi acestea.