avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 900 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Am încheiat un contract de vizionare cu o agenție ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Am încheiat un contract de vizionare cu o agenție imobiliară, dar am dat date incorecte. Ulterior am cumpărat unul din apartamentele văzute direct de la proprietar, mă poate acționa agenția în judecată?

Bună seara. Am încheiat un contract de vizionare cu o agenție, eu doriind sa cumpăr un apartament cu doua camere. Fiind comisionul mare al agenției și apartamentul îmi place am găsit anunțul pe net direct proprietar. Am luat legătura cu el și am decis sa îl cumpăr. Acum dacă am dat o adresa greșită și am schimbat semnatura și câteva cifre din cnp și serie pe acel contract,agenția ma poate da în judecată? Menționez ca proprietarul nu a semnat nimic cu agentul respectiv.
Ultima modificare: Miercuri, 16 Ianuarie 2019
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: Zuza13 , utilizator 22:47, 22 Ianuarie 2019
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Ce scria în ce ati semnat?era specificat apartamentul respectiv (cel pe care l ati vizionat si cumparat)cu adresa completă,propietar etc...daca proprietarul nu a semnat nimic cu agenția si acel apartament nu este menționat în mod explicit e posibil ca agentia sa nu poata dovedi că acel apartament pe care l ati cumparat a fost prezentat de ei.Indiferent daca agenția are poze cu apartamentul sau. altceva...în instanță sunt valabile doar dovezile concrete.Acum daca si cel de la care ati cumparat neaga orice legătură cu aceea agenție si in lipsa dovezilor s ar putea sa aveti șanse de castig.Dar situație trebuie verificată amănunțit.

Gabriel_onefm a scris:

Bună seara. Am încheiat un contract de vizionare cu o agenție, eu doriind sa cumpăr un apartament cu doua camere. Fiind comisionul mare al agenției și apartamentul îmi place am găsit anunțul pe net direct proprietar. Am luat legătura cu el și am decis sa îl cumpăr. Acum dacă am dat o adresa greșită și am schimbat semnatura și câteva cifre din cnp și serie pe acel contract,agenția ma poate da în judecată? Menționez ca proprietarul nu a semnat nimic cu agentul respectiv.

@Zuza13, de obicei contractele astea sunt de genu' ca agentia se obliga sa iti prezinte proprietati care corespund criteriilor mentionate de tine (etaj, nr de camere, zona, plaja de pret, etc) si tu, daca alegi una dintre proprietatile prezentate de ei, le platesti comision.
Si apoi vine o anexa cu adresele imobilelor vizitate, unde, in mod normal, ar trebui ca agentul sa treaca adresa, si tu, beneficiarul, sa semnezi cum ca ai vizitat imobilul.
Dovada ca ei ti-au prezentat acel imobil e constituit de acea anexa. Ca agentia are sau nu contract si cu vanzatorul... nu are relevanta...
Ultima modificare: Miercuri, 16 Ianuarie 2019
pop_m, utilizator
Stimabile utilizator @Gabriel_onefm,
Furnizand la stabilirea contractului cu agentia date false va faceti vinovat de fals si uz de fals in acte publice, afacerea miroase a Jilava.
In plus se va pune in balanta si excrocarea agentiei de comisionul sau.
Meritat sau nu, nu mai are importanta pt instanta pt ca s-a dovedit deja ca sunteti un infractor prin falsul facut si utilizat si deci intentia premeditata de a excroca agentia.
Daca agentia va va soma sa platiti, mai bine platiti comisionul, mare, mic cum o fi el, mai bine decat parnaia (intre altele, bine meritata).
Da corect,dar este un mare DACĂ,am spus e de cercetat ...majoritatea agențiilor nu urmează pașii pe care Dvs le ati amintit,majoritatea functioneaza chiar ilegal

pop_m a scris:

@Zuza13, de obicei contractele astea sunt de genu' ca agentia se obliga sa iti prezinte proprietati care corespund criteriilor mentionate de tine (etaj, nr de camere, zona, plaja de pret, etc) si tu, daca alegi una dintre proprietatile prezentate de ei, le platesti comision.
Si apoi vine o anexa cu adresele imobilelor vizitate, unde, in mod normal, ar trebui ca agentul sa treaca adresa, si tu, beneficiarul, sa semnezi cum ca ai vizitat imobilul.
Dovada ca ei ti-au prezentat acel imobil e constituit de acea anexa. Ca agentia are sau nu contract si cu vanzatorul... nu are relevanta...

@Zuza13, eu nu gasesc nimic intre mesajele lui @Gabriel_onefm care sa sugereze o functionare ilegala, sau o nerespectare a pasilor de urmat in completarea contractului de vizionare si a anexelor lui.
Am ratat eu ceva sau doar va manifestati anumite frustrari la adresa agentilor imobiliari, pe pe un sistem similar cu "toti taximetristii sunt hoti" sau "toti camionagii sunt nesimtiti"?
Ultima modificare: Joi, 17 Ianuarie 2019
pop_m, utilizator

Alte discuții în legătură

Litigiu cu agentia imobiliara MihaOlariu MihaOlariu buna ziua, Prin luna Iulie a.c. am vazut un imobil impreuna cu fostul meu sot, cu scopul de al achizitiona. Am fost cu agentia imobiliara, contractul de ... (vezi toată discuția)
Problema comision agentie imobiliara bodom bodom Ma confrunt cu o problema legata de plata unui comision catre o agentie imobiliara. Am achizitionat un apart prin intermediul unei agentii imobiliare, cu care ... (vezi toată discuția)
Contract vizionare apartament emine emine Buna ziua, Am vizionat un apartament prin intermediul unei agentii imobiliare. La interval de doua zile acelasi apartament l-am vizionat cu lata agentie ... (vezi toată discuția)