avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 899 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Am încheiat un contract de vizionare cu o agenție ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Am încheiat un contract de vizionare cu o agenție imobiliară, dar am dat date incorecte. Ulterior am cumpărat unul din apartamentele văzute direct de la proprietar, mă poate acționa agenția în judecată?

Bună seara. Am încheiat un contract de vizionare cu o agenție, eu doriind sa cumpăr un apartament cu doua camere. Fiind comisionul mare al agenției și apartamentul îmi place am găsit anunțul pe net direct proprietar. Am luat legătura cu el și am decis sa îl cumpăr. Acum dacă am dat o adresa greșită și am schimbat semnatura și câteva cifre din cnp și serie pe acel contract,agenția ma poate da în judecată? Menționez ca proprietarul nu a semnat nimic cu agentul respectiv.
Ultima modificare: Miercuri, 16 Ianuarie 2019
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: Zuza13 , utilizator 22:47, 22 Ianuarie 2019
Este irelevant pentru speţă dacă agenţia imobiliară nu avea autorizaţie pentru colectarea gunoiului sau nu avea toate autorizaţiile de funcţionare de la Pompieri.
De asemenea este irelevant dacă agenţia avea contract de exclusivitate.

Aici avem un contract de comision care trebuia semnat de partea care se obligă pentru a fi valid şi executoriu. Ce treabă avem cu proprietarul imobilului?

Agenţia poate fi total neautorizată, asta nu scuză frauda cu nimic. Faptul că un hoţ fură de alt hoţ nu scuză fapta cu nimic. Fiecare răspunde pentru fapta lui.

Elementele infracţiunii de fraudă prin folosirea de identitate falsă (nu fac aici încadrarea exactă că nu contează asta - folosesc un termen general de fraudă) nu includ faptul că victima trebuie să fie autorizată pentru a putea fi fraudată.
Ultima modificare: Joi, 17 Ianuarie 2019
Albert Kurtyan, Consilier juridic
Presupusa este întrebarea în sine.Domnul a intrebat pentru o posibilă problema.Agentia nu l a dat în judecată.Este doar o presupunere a urmărit actului comis.

Demos a scris:

@Zuza13
Recititi va rog descrierea de speta facuta!
Pe acest site se pleaca de la principiul ca se pot analiza numai cazuri teoretice (nu avem acces direct la probe), pe baza descrierilor facute de catre utilizatori.

Cu daca, cu parca, cu posibil si cu presupusul, scoase din contextul spetei descrise, nu se pot produce analize juridice ci numai blabla-uri fara cap si fara coada.

Eu nu ma refeream la asemenea greseli "minore" M a referit la faptul că agenția s ar putea sa nu fie agenție.Logic că conteaza.Intrebarea pe care a pus o domnul în cauză este pe baza unei presupuneri.Agentia imobiliara nu l a dat în judecată.In primul rand nu iti faci o agenție imobiliară doar cu niste contracte facute de tine si punând anunturi pe net.Sunt niste proceduri.Ce am incercat eu sa spun si se pare ca nu înțelegeți era ca domnul în cauză nu trebuie sa isi faca griji pt ceva ce nu s a intamplat. Dacă agenția nu există (daca înțelegeți ce vreau sa spun) acel contract semnat practic nu există pt ca nu există agenție.Sau cel care a înființat agenția,de teama percursiunilor sau a costurilor de.judecata si a timpului pierdut necesar ducerii la capăt a unui proces sa nu i a nici o masura.

Albert Kurtyan a scris:

Este irelevant pentru speţă dacă agenţia imobiliară nu avea autorizaţie pentru colectarea gunoiului sau nu avea toate autorizaţiile de funcţionare de la Pompieri.
De asemenea este irelevant dacă agenţia avea contract de exclusivitate.

Aici avem un contract de comision care trebuia semnat de partea care se obligă pentru a fi valid şi executoriu. Ce treabă avem cu proprietarul imobilului?

Agenţia poate fi total neautorizată, asta nu scuză frauda cu nimic. Faptul că un hoţ fură de alt hoţ nu scuză fapta cu nimic. Fiecare răspunde pentru fapta lui.

Elementele infracţiunii de fraudă prin folosirea de identitate falsă (nu fac aici încadrarea exactă că nu contează asta - folosesc un termen general de fraudă) nu includ faptul că victima trebuie să fie autorizată pentru a putea fi fraudată.

@Zuza13
Am ajuns rau de tot pe acest site, intre dat cu presupusul si speta propusa este o mare diferenta!
Citez din declaratia initiala a utilizatorului: "Acum, dacă am dat o adresa greșită și am schimbat semnatura și câteva cifre din cnp și serie pe acel contract,agenția ma poate da în judecată? ".
Va explic cum trebuie inteleasa in limba romana aceasta declaratie:
logica ne spune ca un utilizator se poate interesa de o potentialitate de punere in cauza juridica (normal in cazul in care utilizatorul este prevazator si nu vrea sa incalce legea), dar in cazul precis declaratiile false sunt deja facute si actate.
Profesionalismul nostru ne impune analiza de speta la obiect, nu pe ceea ce ne trece noua prin cap, ceea ce presupunem, visam sau fabulam!!!

Ultima modificare: Vineri, 18 Ianuarie 2019
Demos, utilizator
Nu sunt vise si nici fabule.N ati inteles ideea în sine si ati luat la propiu ce am scris.Eu nu analizez situatia juridica aici,doar dau niste exemple pentru portite de scapare .Va explic:dacă aceasta agenție ar fi fost cu adevarat o agenție,în primul rând ar fi semnat cu cel care vinde un contract de confidențialitate(nu are legatura cu cumpărătorul dar cu asa zisa agenție da),daca cel care vinde apartamentul neagă orice legătură cu agenția,deoarece nu a semnat nimic,nu există dovezi că această agenție ar fi colaborat cu vânzătorul,prin urmare cumpărătorul nu a efectuat o ilegalitate dand date false.Nu este o lege care te impiedica sa dai date false unor străini,agenția nefiind organ al legii,în cazul în care nu se poate dovedi o înțelegere între vânzător si agenție,aceasta fiind baza contractului.

Demos a scris:

@Zuza13
Am ajuns rau de tot pe acest site, intre dat cu presupusul si speta propusa este o mare diferenta!
Citez din declaratia initiala a utilizatorului: "Acum, dacă am dat o adresa greșită și am schimbat semnatura și câteva cifre din cnp și serie pe acel contract,agenția ma poate da în judecată? ".
Va explic cum trebuie inteleasa in limba romana aceasta declaratie:
logica ne spune ca un utilizator se poate interesa de o potentialitate de punere in cauza juridica (normal in cazul in care utilizatorul este prevazator si nu vrea sa incalce legea), dar in cazul precis declaratiile false sunt deja facute si actate.
Profesionalismul nostru ne impune analiza de speta la obiect, nu pe ceea ce ne trece noua prin cap, ceea ce presupunem, visam sau fabulam!!!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Litigiu cu agentia imobiliara MihaOlariu MihaOlariu buna ziua, Prin luna Iulie a.c. am vazut un imobil impreuna cu fostul meu sot, cu scopul de al achizitiona. Am fost cu agentia imobiliara, contractul de ... (vezi toată discuția)
Problema comision agentie imobiliara bodom bodom Ma confrunt cu o problema legata de plata unui comision catre o agentie imobiliara. Am achizitionat un apart prin intermediul unei agentii imobiliare, cu care ... (vezi toată discuția)
Contract vizionare apartament emine emine Buna ziua, Am vizionat un apartament prin intermediul unei agentii imobiliare. La interval de doua zile acelasi apartament l-am vizionat cu lata agentie ... (vezi toată discuția)