avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 924 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Am încheiat un contract de vizionare cu o agenție ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Am încheiat un contract de vizionare cu o agenție imobiliară, dar am dat date incorecte. Ulterior am cumpărat unul din apartamentele văzute direct de la proprietar, mă poate acționa agenția în judecată?

Bună seara. Am încheiat un contract de vizionare cu o agenție, eu doriind sa cumpăr un apartament cu doua camere. Fiind comisionul mare al agenției și apartamentul îmi place am găsit anunțul pe net direct proprietar. Am luat legătura cu el și am decis sa îl cumpăr. Acum dacă am dat o adresa greșită și am schimbat semnatura și câteva cifre din cnp și serie pe acel contract,agenția ma poate da în judecată? Menționez ca proprietarul nu a semnat nimic cu agentul respectiv.
Ultima modificare: Miercuri, 16 Ianuarie 2019
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: Zuza13 , utilizator 22:47, 22 Ianuarie 2019
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Sigur că da. Te poate chema în judecată pentru plata comisionului.
Mai întâi te identifică şi află datele tare reale.
Este relativ simplu să dovedească faptul că tu ai încercat să-i înşeli.
Legea consideră semnătura falsificatorului şi numele fals ca şi cum ar fi semnătura adevărată a falsificatorului şi ca şi cum ar fi numele real al falsificatorului. Chiar dacă ai semnat "Gogu Pintenogu" şi în realitate eşti Ion Popescu nu contează. Contractul este valabil iar instanţa va pune semnul egal între Gogu şi Ion.
Poţi fi obligat să plăteşti cheltuieli de judecată şi onorariu de avocat.
..................................
Din păcate, datorită faptului că ai semnat un contract care are o semnificaţie juridică folosind o identitate falsă pentru a frauda o afacere,... poţi fi urmărit penal pentru fraudă.
@Zuza13
Hmmm, dvs afirmati ca o procedura nerespectata posterioara semnarii unui contract poate pune in discutie dpdv juridic faptul dovedit, prin semnatura zisului contract, de fals si uz de fals cu intentia premeditata de frauda la comision?!?
Ar fi bine sa puteti sa intelegeti unde se pun boii si unde se pune carul!!!
Va simțiți cumva?sau de ce va simțiți atacat?eu nu am zis ca toate agențiile imobiliare functioneaza ilegal,am spus că unele sunt .....UNELE nu toate.Daca aceea agenție era una care se respecta si care funcționează corect ,primul lucru pe care l ar fi făcut ar fi fost sa semneze cu proprietarul apartamentului care vinde.O agenție serioasă nu s ar oferi asa pe gratis sa ajute sa vinzi....decât dacă are un interes ascuns sau nu activează în limita legii

pop_m a scris:

@Zuza13, eu nu gasesc nimic intre mesajele lui @Gabriel_onefm care sa sugereze o functionare ilegala, sau o nerespectare a pasilor de urmat in completarea contractului de vizionare si a anexelor lui.
Am ratat eu ceva sau doar va manifestati anumite frustrari la adresa agentilor imobiliari, pe pe un sistem similar cu "toti taximetristii sunt hoti" sau "toti camionagii sunt nesimtiti"?

Ultima modificare: Joi, 17 Ianuarie 2019
Zuza13, utilizator
Vreau sa spun ca daca aceea agenție nu a facut mai întâi un contract de exclusivitate cu cel care vinde apartamentul e posibil sa functioneze ilegal.Sunt multi indivizi care se folosesc de niste acte false ca sa încaseze comisione de la persoane care nu își pot gasi singuri un apartament si apelează la ei.Din start agenția nu a procedat corect.Daca aceea agenție are la baza firma fantoma atunci da,ce a semnat cel care vrea sa cumpere nu e valabil.Daca înțelegeți ce vreau sa spun .În România doar 1 %din milioanele de cazuri de genul ajung in instanta....de ce?pentru ca cei care au agenții au multe nereguli si riscurile sunt prea mari pentru a acționa în instanță pe cineva

Demos a scris:

@Zuza13
Hmmm, dvs afirmati ca o procedura nerespectata posterioara semnarii unui contract poate pune in discutie dpdv juridic faptul dovedit, prin semnatura zisului contract, de fals si uz de fals cu intentia premeditata de frauda la comision?!?
Ar fi bine sa puteti sa intelegeti unde se pun boii si unde se pune carul!!!

@Zuza13
Recititi va rog descrierea de speta facuta!
Pe acest site se pleaca de la principiul ca se pot analiza numai cazuri teoretice (nu avem acces direct la probe), pe baza descrierilor facute de catre utilizatori.

Cu daca, cu parca, cu posibil si cu presupusul, scoase din contextul spetei descrise, nu se pot produce analize juridice ci numai blabla-uri fara cap si fara coada.

Alte discuții în legătură

Litigiu cu agentia imobiliara MihaOlariu MihaOlariu buna ziua, Prin luna Iulie a.c. am vazut un imobil impreuna cu fostul meu sot, cu scopul de al achizitiona. Am fost cu agentia imobiliara, contractul de ... (vezi toată discuția)
Problema comision agentie imobiliara bodom bodom Ma confrunt cu o problema legata de plata unui comision catre o agentie imobiliara. Am achizitionat un apart prin intermediul unei agentii imobiliare, cu care ... (vezi toată discuția)
Contract vizionare apartament emine emine Buna ziua, Am vizionat un apartament prin intermediul unei agentii imobiliare. La interval de doua zile acelasi apartament l-am vizionat cu lata agentie ... (vezi toată discuția)