avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 829 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Poate unul dintre soți să-și lase, prin testament, ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Poate unul dintre soți să-și lase, prin testament, averea unei terțe persoane ?

Daca unul dintre soti,poate sa-si faca testamentul,in defavoarea celuilalt?(adica sa lase partea lui unei terte persoane?)
Va multumesc!
Ultima modificare: Luni, 21 Ianuarie 2019
Manuela Rășină, administrator
~ Conținut șters la cerere ~
Consultați noul Cod Civil
Este "mostenire forțată". Eu personal sunt de acord cu ea dar aceasta este o alta discuție.
Moștenitorul poate renunța la cota, dar atunci se considera ca nu a fost niciodată moștenitor.
raluk0207 a scris:

Moștenire forțată? Legea moștenirii forțate?
De unde le scoti, nu stiu...
De asemena, nu stiu de unde ar putea vreodata rezerva succesorala sa fie 75% (3/4). Poate ne dai si un exemplu.
Presupunând că există un singur moștenitor rezervatar. Rezerva este jumatate din cota legala, deci maxima rezeva succesorala ar fi de 1/2.

Indicati-mi articolele care reglementeaza "mostenirea fortata". Exact cu aceasta denumire.
Nu exista aceasta denumire. Motiv pentru care am și pus ghilimelele de rigoare.
Era "doar" o forma de exprimare.
Legea îți reglementeaza dreptul de moștenitor iar tu ai libertatea de a-l accepta sau renunță la el.

raluk0207 a scris:

Indicati-mi articolele care reglementeaza "mostenirea fortata". Exact cu aceasta denumire.

1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Inseamna ca nu exista nicio "mostenire fortata".
Inseamna doar ca pe baza unei interpretari proprii inventam notiuni noi de drept civil.
Unde e "fortatul"?
Ultima modificare: Marți, 22 Ianuarie 2019
raluk0207, utilizator

Alte discuții în legătură

Cum se dezbate succesiunea soților care au ales regimul matrimonial al separației de bunuri? ioana_m_s ioana_m_s Buna ziua,in situatia alegerii regimului matrimonial cu separatie de bunuri, dupa moartea unuia dintre soti, la masa sccesorala se impart toate bunurile ... (vezi toată discuția)
Un testament se poate ataca in instanta? truscalaurentiu truscalaurentiu Buna ziua! Am un unchi care a facut testament ca doreste sa imi lase o casa la tara. Persoana in cauza are 2 copii care nu sunt in tara. Intrebarea este daca ... (vezi toată discuția)
Speta mostenire leonida leonida buna ziua, X si Y sunt casatoriti si au in proprietate comuna un imobil,pot acestia sa faca vreun act notarial prin care la decesul unuia dintre ei, celalalt ... (vezi toată discuția)