Deși nu se implică deloc în creșterea fetiței, tatăl evită să dea declarația acord de ieșire din țară de care are nevoie peste câteva luni. Îl pot da în judecată pentru autoritate părintească exclusivă?
Buna Ziua,
Mă numesc Ioana,am 31 de ani și o fetiță de 14 ani in urma unui concubinaj.tatal ei nu i-a plătit pensie alimentara in toți acești ani,a vizitat-o doar o data sau de doua ori pe an.Copilul se tot roagă de el sa îi dea o procura in care ar fi de acord sa o lase să iasă din țară,pentru petrecerea de banchet,care v-a avea loc in Bulgaria peste câteva luni.Pana acum a tot mintit-o că v-a veni să îi dea
procura dar tot găsește motive sa nu vina.Intrebarea mea este daca îl pot da in judecată ptr custodia totală a copilului,să nu mai avem nevoie de procura și cât timp v-a dura un astfel de proces?
Mulțumesc anticipat,aștept un răspuns cât mai curând!
Depinde ce situatii prevedeti, parerea mea e sa introduceti acum o ordonanta si sa negociati in paralel.
Sau macar mergeti sa vorbiti cu un avocat, dar nu va axati pe autoritate exclusiva daca nu sunt temeiuri, caci un astfel de dosar e mai dificil, este mai scump si, in caz de pierdere, mareste orgoliul partii adverse.
Incercatinsa obțineți hotărâre până la majorat.
Dacă aveți avocat stie el ce are de facut daca ii spuneti până la majorat.
Custodie exclusiva nu obțineți, daca doar de atât este vorba, oricât de tare s-ar supără.
proastasatului
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Doamna draga, aveti sanse la custodie exclusiva dar trebuie sa va gasiti un avocat care sa va indrume. Trebuie sa dovediti neglijenta si neimplicarea tatalui si imposibilitatea de a lua decizii in comun. Luati dovezi de la scoala ca nu a dat pe acolo, pregatiti-va martorii si vedeti ce va zice avocatul.
Pentru aceasta suplinire trebuie sa-i trimiteti un mail clar cu datele privitoare la deplasare (ce, cum, unde), durata si scopul si sa-i indicati o data limita pana la care sa-si dea acordul. Trimiteti-i si o copie dupa CI-ul fetei. Am auzit de "tatici" care se vaicareau prin instanta ca la cei aproape 10 ani ai copilului nu au certificatul de nastere si de aia nu pot da acordul. Nu stiu ce sa mai inventeze de atata "taticeala" si "dragoste ptr copil".
E necesar si certificatil de nastere, sigur, nu doar CI. Fara CI merge, fara certificat nu. In functie de notar, e nevoie de original sau copie simpla.
In privinta autoritatii parintesti, pana la o hotarare definitiva trece banchetul. De aceea, o ordonanta e mai potrivita cu urmarea imediata pe care o doreste copilul, dar si mama sa.
Daca prin ordonanata veti cere autoritate parinteasca comuna iar apoi veti cere autoritate exclusiva desigur veti pierde orice credibilitate si asta va fi folosit impotriva dvs. Cereti suplinirea acordului prin ordonanta facand dovada scrisa ca i-ati cerut acordul, i-ati dat informatiile necesare si el a depasit termenul pe care i l-ati dat pentru exprimarea acordului si cereti autoritate parinteasca exclusiva pe calea obisnuita a unei cereri de chemare in judecata.
Custodia totala copil
bartmarc
Sunt mama unui copil de 4 ani, dar sunt plecata in strainate si sunt despartit de sot am trai doar in concubinaj, cum procedez eu am loc de munca aici si vreau ... (vezi toată discuția)