againstPAS a scris:
Pai la asta se rezuma si uneori nici asta rolul unui parinte cand are un copil alienat, la a mai da niste bani pentru intretinerea copilului.
Nu ştiu ce ați vrut să ziceți aici, să mai dau bani pentru întreținerea minorului sau nu ştiu....în fine, copilul are pensia alimentară aproape dublu cât este salariul minim brut în România. Tatăl său lucrează doar atunci când eu apelez la instanță, în rest....nu ştiu cum se descurcă financiar.
Este o situatie nedreapta cand un copil ajunge sa isi respinga unul din parinti influentat de celalalt, dar nu pentru dvs (dvs sunteti o persoana adulta, you need to handle it ca sa zic asa) ci pentru copil. Din pacate unii rezidenti prefera mutilarea propriului copil in locul normalitatii. Partea si mai trista este ca nu prea aveti sanse de izbanda. Puteti demara actiunile catre autoritati, dar dupa niste ani in care v-ati pirdut energie, bani si timp, veti constata ca este inutil. Asa ca puneti trenul pe sine daca este nevoie, dar nu va puneti sperante ca situatia se va rezolva. Sau vedeti-va de viata, fiti santoasa, feceti lucrurile necesare sa va fie dvs bine si cine stie ce se ca intampla in viitor si cum se va intoarce roata. De obicei, viata are tendinta de a reechilibra lucrurile, atunci cand exista situatii de dezechilibru. Intr-un fel sau altul. Capu sus, iubiti-va copilul chiar daca el va respinge (nu este vina lui, stiti bine asta) si nu va pierdeti speranta ca la un moment dat lucururile se vor schimba. Si atunci, dvs trebuie sa aveti ce oferi copilului. Si daca continuati sa va agitati, veti sfarsi vlaguita de putere si frustrata de nedreptate. Transmiteti copilului ca il iubiti si ca atunci cand va considera el, sunteti acolo pentru el. Intre timp, puteti apela si autoritati, dar fara asteptari. :)
Vă mulțumesc pentru răspuns, un răspuns care mi-ați dovedit că mi-ați înțeles disperarea de mamă. Vă mulțumesc!
1. Copilul mă iubeşte la rândul său, însă nu-i lăsat să şi-o arate. Stiu că mă iubeşte, la psiholog a zis singur că el are doar o mamă şi eu sunt aceea şi că-şi iubeşte mama enorm. Pe soția tatălui o respectă ca pe soția tatălui, ci nu ca o mamă.
2. Adevărat, disperată sunt cu siguranță, însă frustrată NU şi nici nu voi strânge frustrare în mine.
3. Pentru copilul meu, speranța rămâne în Dumnezeu. Ştiu că mai devreme sau mai târziu, roate se va întoarce.
Vă mulțumesc.