Ana-Maria8686 a scris:
CLAUDIU LASCOSCHI a scris:
Veti avea sprinul psihologilor dupa ce veti demarati executarea silită.
1. Vă mulțumesc pentru răspuns.
2. Ştiu acest lucru, dar minorul nu vrea să meargă la psiholog, deşi este trimis de instanță pentru consiliere psihologică timp de 6 luni ( fiind grav alienat ), el tot nu vrea. Deşi în hotărâre scrie clar " minorul este grav alienat de către tatăl său, acesta va fi consiliat psihologic timp de 6 luni, iar tatăl său va fi consiliat timp de 3 luni. Atât tatăl cât şi minorul vor fi consiliați de către psihologul ales de instanță". Problema: timpul trece, atât copilul cât şi tatăl n-au văzut ochii psihologului ales de către instanță. Ce-mi rămâne de făcut, chiar ar trebui să mă implic doar financiar în viața minorului, aşa cum doreşte TATĂL!? Nu, nu pot!
Cred ca ar trebui sa apelati la avocat in situatia data pentru a se cauta variante concrete.
Problema este ca se consuma mult timp si pentru avocat ca sa poata face diverse lucruri ca sa urgenteze.Sfatul meu este sa va cautati un avocat care sa aiba timp de cazul dvs. si nu sa angajati avocat doar asa ca sa ziceti ca aveti avocat intrucat nu va va ajuta cu nimic.Time is money, stiti zicala.
Dupa parerea mea in cazul dvs. trebuie actionat ceva mai in forta sub aspect juridic pentru ca in caz contrar va dura multi ani pana sa aveti o sansa reala de a ajunge la un deznodamant favorabil.
Avocatul poate avea iscusinta de a reusi sa se ajunga la psiholog dar iscusinta va trebui dublata si de un efort sustinut, efort pe care nu il veti putea face singura.
Psihologul trebuie sa stabileasca care este motivul real pentru care minorul va refuza si un psiholog bun se poate descurca.
Nu stiu insa cat de buni psihologi avem in Romania.
Frustrarea dvs. va aparea atunci cand veti ajunge la concluzia ca indiferent ce faceti este zadarnic si de aceea sfatul meu este sa apelati la avocat care sa se miste cu mare rapiditate ca sa nu cunoasteti frustrarea.
In prezent, inteleg ca bateti pasul pe loc...si nu cred ca veti putea schimba ceva daca mentineti aceeasi linie...