avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1002 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... DECIZII DE SOMAJ...,,IN ALB"
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

DECIZII DE SOMAJ...,,IN ALB"

Revin pe forum cu povestea mea, am fost astazi la serviciu ,chemate de patroana sa ni se dea preavizele numai ca ..surpriza ! Erau toate ,,in alb", fara date de incepere si terminare a preavizului, patroana nu era venita iar fetele de la birou nestiind ce sa ne spuna decat faptul ca li sa comunicat de catre patroana ,,daca vrem sa intram in somaj, sa semnam acele ..."aberatii .sigur ca am refuzat sa le semnam , apoi doamna a dat telefon si a zis sa punem NOI data de la care vrem sa intram in preaviz !!#-o nu era nici o semnatura sau parafa pe acele exemplare, am cerut unul pt. al lua ...dar nu au vrut sa ne dea.. este o bataie de joc. aceasta firma la care lucrez este inregistrata la bucuresti ,aici avand doar un punct de lucru. specific , ca eu sunt din teleorman ,firma este cu profil confectii.se numeste sc. interconf production srl.Noi in momentul de fata nu lucram, nu sunt comenzi, asa ca a zis ca ne va da preavizele cu data din urma ..respectiv 2 -11 .-2009 .Am zis ok, dar ...nici asa nu ni le da ... am facut o sesizare la itm bucuresti ,pe internet, astazi, dar deocamdata nu am primit nici un raspuns. va rog din suflet inca un sfat!! am nevoie de un sfat mai concret , de o indrumare exacta , cu pasii pe care sa-i urmam.mii de multumiri :(
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 17:37, 24 Noiembrie 2009
:offtopic: Ar fi trebuit sa continuati topicul initial, nu sa deschideti unul nou.
imi cer mii de scuze, dar nu stiu ce reprezinta ..topic? adica nu trebuia sa postez o alta intrebare pe forum...sau...fiti va rog mai explicita,si am sa ma conformez. Pt. mine este ff important acest forum , aflu diferite opinii care imi sunt de un real folos. imi cer scuze, si va rog inca o data fiti mai explicita .cu respect dorali.
Chiar daca va grabiti sa vi se dea preavizul, nu este indicat sa semnati nici un inscris "in alb".
Am inteles ca oricum ati fost trimisa acasa si ca nu mai desfasurati nici un fel de activitate la acea societate...ati primit o instiintare in acest sens?
Macar aveti incheiat un contract individual de munca, sunteti in posesia unui exemplar?
Clar este un abuz insa banuiesc ca oricum nu aveti posibilitati financiare sa va judecati cu angajatorul...Asteptati raspunsul de la Inspectia Teritoriala de Munca si vedeti de puteti face mai departe.
Eventual efectuati demersuri astfel incat sa va gasiti alt angajator.Putin probabil ca actualul angajator o sa dea curs cererilor dvs. insa puteti incerca, urmand si sfaturile anterioare date de catre colegi.
Daca are dreptate nu cred ca ii trebuie putere financiara.
Instantele care judeca litigii de munca nu pun deloc bete in roate la angajati.
Nu trebuie decat sa stie isi redacteze singur actiunea sau sa aiba redactata cererea de chemare in judecata de catre un avocat.

avocat Claudiu Lascoschi
dorali a scris:
imi cer mii de scuze, dar nu stiu ce reprezinta ..topic? adica nu trebuia sa postez o alta intrebare pe forum...sau...fiti va rog mai explicita,si am sa ma conformez. Pt. mine este ff important acest forum , aflu diferite opinii care imi sunt de un real folos. imi cer scuze, si va rog inca o data fiti mai explicita .cu respect dorali.

Topic este discutia de fata: intrebarea dvs urmata de raspunsuri. Este clar inca din "intrebarea" pusa de dvs ca va continuati alta discutie anterioara, si era normal sa raspundeti acolo si sa continuati discutia, nu sa incepeti o "noua" idee.
Ma refer, desigur, la topicul dvs initial, deschis ieri: www.avocatnet.ro/content/for...
Multumesc pentru intelegere.
Ultima modificare: Miercuri, 18 Noiembrie 2009
ContSters20980, utilizator

Alte discuții în legătură

Vreau un sfat ,va rog! dorali dorali astazi ,am fost informati de la serviciu ca toti suntem in preaviz de la data de 2 noiembrie, fara ca noi sa fi semnat ceva...ni sau dat salariile, si patroana ... (vezi toată discuția)
In cat timp de la terminarea preavizului trebuie sa mi se aduca, cartea de munca (legal) dorali dorali am terminat preavizul pe data de 16-11-2009, dar nu am primit deciziile de incetare a activitatii,nici astazi 25-11-2009. vreau sa stiu in cat timp (legal) ... (vezi toată discuția)
Concediere colectiva Apollo_ro Apollo_ro Buna ziua La 1 octombrie firma la care lucrez a disponibilizat 100 de angajati. Acum, dupa mai bine de o luna, firma refuza sa elibereze cartile de munca, ... (vezi toată discuția)