avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 759 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Drepturile actualei sotii
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Drepturile actualei sotii

Buna ziua!

Actuala sotie are dreptul asupra bunurilor fostului meu sot?

Va multumesc anticipat pentru un raspuns urgent!
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 14:51, 11 Februarie 2019
Nu este normal ca sa imparta cu copilul din prima casatorie averea.
Ce inseamna mostenitori legali apartinand unor clase diferite?
Potrivit legii, exista 4 clase de mostenitori.
- clasa 1- desendentii (copii, nepoti, stranepoti, stra- stra nepoti etc)
- clasa 2- parinti, frati/surori, nepoti de la frati/surori
- clasa 3- bunicii, strabunicii, stra-stra bunicii
- clasa 4- unchi/matusi, veri primari.

Asa cum scrie mai sus, cota sotului supravietuitor depinde de clasa de mostenitori cu care vine in concurs.
Sotul supravietuitor imparte masa succesorala cu copiii, indiferent din ce casatorie provin.
E perfect normal.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Dar cum vi se pare normal ? Dvs vreti sa mosteneasca copilul tot ? mosteneste o mare parte, din bunurile ce au apartinut fostului sot, copilul mosteneste 3 sferturi, sotia doar un sfert.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Si invers daca o luam...
In caz ca actuala sotie dobandeste un imobil cu fostul dvs sot, vi se pare normal sa il imparta cu copilul din prima casatorie?
Viata e nedreapta pentru toata lumea...
E normal sa mosteneasca copilul tot pentru ca am fost obligati sa fim trecuti pe actul de vanzare-cumparare amandoi cand am fost casatoriti.
Banii pe casa I-am dat impreuna nu cu actuala persoana care a furat de la noi tot.

Alte discuții în legătură

Mostenire papacostas papacostas Care este cota parte pe care o mosteneste sotul supravietuitor din bunurile dobandite inainte de casatorie de la sotul defunct (vezi toată discuția)
Cote mostenitori ana_panait ana_panait Poate cineva stie cum se repartizeaza mostenirea dupa moartea tatalui, intre sotia supravetuitoare si 3 copii. Ce procent de mostenire primeste sotia ... (vezi toată discuția)
grupe de mostenitori negut negut Cite grupe sunt de mostenitori si in ce ordine vin la mostenire aceste grupe? multumesc de lamuriri (vezi toată discuția)