Cam asa se poate spune ca e atmosfera de la noi de la bloc. "Ma doare in basca" - adica pe nimeni nu intereseaza de nimica.
Nu vin la sedinte, nu comunica, nu-i intereseaza nimica decit daca ii atingi la bani. Atata stiu, atata fac. Sunt cam de 30 de ani media de virsta si ii doare in basca.
Comitet - lipsa, nu se intalnesc, nu iau decizii, nu respecta nici o lege, ii doare si pe ei in ... basca. Au tocmit o firma care nu face nimic la administrare, nu au intrebat pe nimeni daca suntem de acord cu acea firma. Aia tocmai fusesera concediati de la scara de alaturi.
Femeia de serviciu spala cu aceeasi apa murdara toate holurile celor 13 etaje, intr-o galeata mica. Are scris ce are de facut dar nu face. Nimeni nu controleaza pentru ca ii doare in ...
Eu am scris, am spus, am cerut... sunt singurul de aici care ia atitudine. Degeaba, se uita toti la mine ca la un nebun odata ce eu sunt singurul caruia nu-i e indiferent.
Am peste 40 de ani, poate de aceea sunt mai responsabil. Am fost presedinte de asociatie pina m-a insultat unul din astia si am demisionat. Munceam foarte mult pentru asociatie si munca, desigur, nu mi-era apreciata pentru ca oricum pe ei ii doare in basca.
Aveti idee ce e de facut in asemenea situatie?
O sa bat campii putin dar la subiectul "in cestiune..."
Daca ar fi in puterile mele, vecinii mei, proprietarii, ar trebui sa plateasca la pret real serviciile oricui se implica in activitatea de la bloc. In acest moment, munca este voluntara si poate de aceea nu se baga nimeni. Insa... si daca s-ar plati cu 200 ron un presedinte, cum e la scara vecina, tot nu ar folosi la absolut nimic pentru ca pentru vecinii mei 200 ron nu inseamna nimic, sunt oameni care castiga bine, de la 1000 E in sus lunar. Eu, spre exemplu, m-as mai chinui cu blocul pentru 500 E pe luna, nimic mai putin.
Asta ar trebui sa se intample aici. Daca esti ne..... , adica indiferent, platesti.
E o idee care acum mi-a venit. Sa vezi atunci ce mai de doritori ar fi ... am face concurs de selectie!
Nu va contest competenta profesionala. Aici nu e vorba de doua personalitati. Tocmai dvs v-ati raspuns singur la problema din bloc.
Ei se ocupa la serviciu, sunt activi, buni profesionisti pentru ca sunt platiti, de acolo mananca. Cu salariul pe care-l iau de la locul de munca vin si isi platesc dandanalele la asociatie. Au apartamente amenajate astfel incat sa le asigure confortul pe care si-l doresc si nu ii intereseaza cum este organizata asociatia, nu sunt interesati de ceea ce se intampla in cadrul asociatiei.
Asa cum spuneam in mesajele anterioare, este vorba de lipsa simtului civic. Si, sincer, nu stiu ce ati putea face in acest caz. Cu indiferenta e cel mai greu de luptat.
Legea are multe scapari si, tocmai de aceea, doamna Elga a preluat propuneri pentru modificarea acesteia.