avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 964 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... neprezentare la serviciu in per.de preaviz
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

neprezentare la serviciu in per.de preaviz

In instiintarea de intrare in perioada de preaviz de 20 zile lucr. inainta angajatului sub semnatura, pot mentiona ca nu este necesar sa se prezinte la serviciu , drepturile salariale nefiindu-i afectate?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:52, 23 Noiembrie 2009
Angel 2007 a scris:

Eu nu as trece pe instiintare,l-as anunta verbal si as recomanda ca pentru perioada de preaviz sa faca o cerere in care solicita zile libere platite in vederea cautarii unui loc de munca,iar conducatorul unitatii ii aproba cererea, iar in perioada de preaviz este platit ca si cand ar veni la serviciu.

Mi se pare cam complicat. De ce sa ceara zile libere platite?
Asa cum a zis "namiru" e mai simplu si toata raspunderea o are angajatorul.
Corect e cum a spus d-na namiru.
Asa angajatorul sigur isi respecta obligativitatea iar angajatul isi vede linistit de ale lui fara teama ca v-a fi concediat disciplinar pentru absente nemotivate.
Ultima modificare: Sâmbătă, 21 Noiembrie 2009
Marioara Maftei, utilizator
Intr-adevar, in practica se foloseste aceste situatii (pe perioada preavizului angajatul sa stea acasa si sa fie platit) ... dar nu este legal avand in vedere prevederile art.38 C.mun.
Fiind vorba de o concediere as evita sa trec in notificare aspecte care nu sunt in concordanta cu prevederile legale.

Fiind vorba de un raport de munca fiecare parte din contract are drepturi si obligatii,eu angajator nu-i pot impune salariatului sa stea acasa,el poate vrea sa vina la serviciu,daca nu,atunci gasim o alta varianta de rezolvare.
Angel 2007 a scris:

...eu angajator nu-i pot impune salariatului sa stea acasa,el poate vrea sa vina la serviciu,daca nu,atunci gasim o alta varianta de rezolvare.

Eu nu as numi impunere ci mai curand acord...si daca angajatul semneaza de luare la cunostinta fara obiectii asupra acestui aspect cred ca ar fi in regula.

Dar ce puteti spune de faptul ca exista angajati cu cim pe perioada nedeterminata care nu vin la lucru dar isi iau salariul ca si cum ar fi fost? :foottap:
Ultima modificare: Sâmbătă, 21 Noiembrie 2009
Marioara Maftei, utilizator

Alte discuții în legătură

Renuntare la preaviz in cazul concedierii tatiana_avanu tatiana_avanu Buna ziua. Se poate renunta la preaviz in cazul concedierii din motive ce nu tin de persoana salariatului, daca sunt de acord ambele parti cu acest ... (vezi toată discuția)
Renuntare la efectuarea preavizui in cazul concedierii pentru-motive-ce-nu-tin-de-persoana-salariatului carmensita1234 carmensita1234 Poate angajatorul emite o adresa catre salariatul respectiv in care mentioneaza ca nu mai este necesara prezenta acestuia la munca , fara a-i fi afectate ... (vezi toată discuția)
Concediere individuala magdalenapaun magdalenapaun un salariat revine din concediu ingrijire copil, angajatorul decide desfiintarea postului acestuia si concedierea acestuia conform art.65 alin.1. la revenire ... (vezi toată discuția)