Marioara Maftei a scris:
Dar acordul intre ambele parti de renuntare la dreptul/obligatia de a munci in timpul preavizului, acesta mentinandu-se ca timp si plata la valorile legale, considerati ca e lovit de nulitate?
Cate cazuri de intelegere amiabila intre angajator si angajat ajunse in instanta cunoasteti?
Exemplu: daca un concediat conf.art.65 cade la intelegere cu angajatorul in ce priveste platile salariale/ compensatorii, da o declaratie ca nu mai are nicio pretentie prezenta si viitoare de la angajator si se trezeste apoi ca vrea si sporul de vechime facand plangere in instanta pt.acest spor, are castig de cauza?
:offtopic:
Daca este sa sfatuim useri la cum se poate deroga de la prevederile legale ... atunci nu mai inteleg rostul acestui forum.
Legea se exprim clar in acest sens ..art.38 C.mun. citat mai sus ... Cunosc destul de multe cazuri astfel incat sa ma pot prevala de practica pe care o am si nu numai teoria invatata de-a lungul timpului.
Asa cum am mai spus pe langa Codul Muncii mai exista si alte prevederi legale aplicabile raporturilor de munca.
In exemplu dat de catre dvs, raspunsul este simplu : are sanse 100% sa castige in instanta ... Uitati-va pe forum, cati dintre cei care solicita ajutorul au acceptat sa lucreze pe un anumit salariu si primesc alt salariu la negru... si dupa ce inceteaza raportul de munca vin sa caute sprijin sa obtina banii pe care i-au primit la negru.:)