avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 783 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Plătesc de un an o sumă consistentă ca pensie de ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Plătesc de un an o sumă consistentă ca pensie de întreținere pentru copilul meu, iar acum veniturile îmi sunt în creștere. Cum mă pot proteja de eventuala cerere de majorare, ținând cont că deja copilul duce deja o viață de lux?

Am un copil de 3 ani din fosta casatorie. Divortul a fost finalizat acum aproximativ un an si am ajuns, din cauza "lipsei de experienta" a avocatului meu, sa platesc pensie de intretinere de 1800 RON. Ca un semn de buna credinta am indexat voluntar pensia platita in anul 2019 cu inflatia pe anul 2018 astfel ca acum platesc 1877 RON.

Intre timp m-am mutat intr-o tara din Vest si castig mai bine (imi vizitez copilul din 2 in 2 saptamani in Romania, cel putin o data pe an vin ei aici). Fosta sotie nu a intentat un nou proces pentru a creste cuantumul pensiei de intretinere cel mai probabil pentru ca am contribuit masiv la cheltuielile ei si ale copilului (vorbim de mai mult de 1500EUR lunar pe langa pensia de intretinere). Saptamana viitoare insa voi finaliza inregistrarea primei mele companii in aceasta noua tara si ma astept ca veniturile mele sa creasca substantial pana la sfarsitul acestui an. Ce pot face pentru a ma proteja de fosta sotie? Copilul duce o viata de lux acum asa ca, teoretic, nu ar avea de ce sa ceara mai multi bani. Totusi, as vrea sa nu ajung sa fiu nevoit, dupa inca 2 ani de procese, sa platesc 1/4 din veniturile mele ca si pensie de intretinere.

Multumesc!
Ultima modificare: Vineri, 29 Martie 2019
Manuela Rășină, administrator
Omul i-a dat bani mai mult pt ca poate si pentru ca a vrut.
Ce e cu acest sfat si ce legatura are cu intrebarea omului ? De ce ar strica un lucru care functioneaza ? O relatie buna e mai importanta decat niste bani, mai ales cand exista putere financiara si desigur, vointa din partea tatalui in sensul de a contribui cu mai mult.
Stimate domn, nu mai plătiți un leu mai mult decât sentința iar dacă mama cere mai mulți bani aveți financiar puterea sa va luați un avocat care sa șuteze aceasta sete de îmbogățire a doamnei. Datoria dumneavoastră e doar fata de copil


Nu cred ca mama o sa va dea in judecata, o data ca nu are sanse de marire si apoi, are tot ce ii trebuie.
Patrati dovada cheltuielilor, asta nu e rau.
Ultima modificare: Vineri, 29 Martie 2019
gi-jane2, moderator
Gi-jane,nu am zis sa nu contribuie mai mult pentru copil ci sa nu mai dea fostei soții. Este o diferență.
Dat fiind faptul ca merge des un tara poate cumpăra și singur copilului ce mai trebuie, dacă mai trebuie ceva.
Iar din moment ce omul întreabă o face clar pentru ca au fost niște discuții.
Parerea mea este ca omul a contribuit suficient ! Cand va constata ca, copilul a crescut si daca conditiile de atunci ii vor permite, isi va majora contributia fara vreun proces. Sunt o multime de barbati care au trecut prin aceste lucruri.
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Gi-jane,nu am zis sa nu contribuie mai mult pentru copil ci sa nu mai dea fostei soții.

De ce, nu e liber sa faca ce vrea cu banii lui sau cum ?
Gi-jane tocmai, ca e liber sa facă ce vrea cu banii lui..... Nu e nevoie sa deșarte traista la fosta soție pentru a_si vedea copilul. Și el și minorul au drepturi și cel puțin pe hârtie acestea nu sunt în funcție de cât de îndestulat e portofelul fostei partenere.

Alte discuții în legătură

Divort vulpita24 vulpita24 buna ziua !sora mea mai mare este casatorita si are un copil nu mai sta cu acest domn din cauza ca este foarte violent practic a fost obligata de mama acestuia ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentară minor stabilită în procente. cum o pot obține din venitul actual al tatălui? Anna101 Anna101 Buna seara, Va rog a-mi da niste sfaturi in ceea ce priveste pensia alimentara a unui minor. In urma cu 2 ani si jumatate in urma unei hotarari judecatoresti, ... (vezi toată discuția)
Recalcularea pensiei alimentare ulea ulea Am 2 copii, unul de 3.10 luni iar celalalt de 8 luni. Nu sunt casatorita cu tatal copiilor. Acesta, tatal, plateste dintr-o casatorie anterioara, pensie ... (vezi toată discuția)