avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 783 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Plătesc de un an o sumă consistentă ca pensie de ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Plătesc de un an o sumă consistentă ca pensie de întreținere pentru copilul meu, iar acum veniturile îmi sunt în creștere. Cum mă pot proteja de eventuala cerere de majorare, ținând cont că deja copilul duce deja o viață de lux?

Am un copil de 3 ani din fosta casatorie. Divortul a fost finalizat acum aproximativ un an si am ajuns, din cauza "lipsei de experienta" a avocatului meu, sa platesc pensie de intretinere de 1800 RON. Ca un semn de buna credinta am indexat voluntar pensia platita in anul 2019 cu inflatia pe anul 2018 astfel ca acum platesc 1877 RON.

Intre timp m-am mutat intr-o tara din Vest si castig mai bine (imi vizitez copilul din 2 in 2 saptamani in Romania, cel putin o data pe an vin ei aici). Fosta sotie nu a intentat un nou proces pentru a creste cuantumul pensiei de intretinere cel mai probabil pentru ca am contribuit masiv la cheltuielile ei si ale copilului (vorbim de mai mult de 1500EUR lunar pe langa pensia de intretinere). Saptamana viitoare insa voi finaliza inregistrarea primei mele companii in aceasta noua tara si ma astept ca veniturile mele sa creasca substantial pana la sfarsitul acestui an. Ce pot face pentru a ma proteja de fosta sotie? Copilul duce o viata de lux acum asa ca, teoretic, nu ar avea de ce sa ceara mai multi bani. Totusi, as vrea sa nu ajung sa fiu nevoit, dupa inca 2 ani de procese, sa platesc 1/4 din veniturile mele ca si pensie de intretinere.

Multumesc!
Ultima modificare: Vineri, 29 Martie 2019
Manuela Rășină, administrator
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Stimate utilizator sunteti intr-o totala confuzie de notiuni.
Daca ati constituit o societate intr-o tara T nu sunteti obligat sa va atribuiti, ridicati toate beneficiile in fiecare an.
Beneficiile apartin societatii nu sunt ale dvs.
Ele vor fi supuse impozitului pe beneficiu anual datorat statului T.
In acelas timp, daca dvs va atribuiti un salariu echivalent al beneficiului anual/12 luni riscati sa aveti surprize, nimic nu va garanteaza ca societatea va face aceleas beneficii in anul A, A+1, A+2, ....A+X ani calendaristici!!!
Deci, nu ramane decat sa va atribuiti, in calitate de DG, administrator sau ce vreti dvs sa fiti in societatea respectiva, un salariu in functie de ceea ce doriti dvs sa platiti pe luna copilului in + fata de hotararea judecatoreasca (deci, suma pe care dvs doriti s-o platiti/luna copilului multiplicata cu 4)!!!
Restul va ramane in patrimoniul societatii.
Bineanteles ca societatea va plati impozite pe beneficii, dar aveti posibilitatea de a face investitii deductibile care vor mari patrimoniul societatii, deci implicit patrimoniul proprietarului societatii, in speta dvs, etc..., etc.., etc..!!!
In functie de tara T de constituire, impozitele pe beneficiile raportate de catre societate pot fi minime sau comparabile cu impozitul dvs personal anual (ca sa nu mai vorbim ca in unele tari europeene riscati dubla impozitare (beneficiu anual + beneficiu distribuit)!!!
Solutii exista, F(T) consultati un consilier fiscalist nu un avocat, avocatii nu au cunostinte fiscale!!!
Numai cabinetele de avocatura de importanta nationala ale tarii T (deci ff scumpe) au servicii specializate.

ESTE DE DORIT CA CEI CARE INTERVIN SA NU SE IMPLICE ALTFEL DECAT LA NIVEL JURIDIC SI PROFESIONAL!!!
Haideti sa fim obiectivi, sa uitam pe acest site trairile noastre personale, partizane si subiective!!!
Ultima modificare: Duminică, 31 Martie 2019
Demos, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Cât despre partea ca userul sa nu rămână cu drepturile doar pe hârtie mi se pare o amenințare voalata din partea dumneavoastră.
Și nu înțeleg nici aluzia cum ca nu as putea fi imparțial. E de preferat sa spuneți direct dacă aveți ceva de spus.


Pai direct am zis ca sunteti subiectiv.. pt ca una era sa fi zis omului ca nu datoreaza bani decat copilului, ca nu e necesar/nevoie sa ii plateasca si alte cheltuieli care nu tin de copil etc.. si alta asa, de parca da de la noi
Stimate domn, nu mai plătiți un leu mai mult decât sentința

nu am zis sa nu contribuie mai mult pentru copil ci sa nu mai dea fostei soții.
Au mai fost si alte elemente care conduc la ideea ca nu sunteti impartial, ci mai degraba subiectiv, dar am scris ca inteleg pt ca suntem oameni si toti avem o doza de subiectivism mai mare sau mai mica.
Amândoi părinții trebuie sa participe la cheltuielile copilului și ma îndoiescca fosta o face.

sete de îmbogățire a doamnei.

Nu e nevoie sa deșarte traista la fosta soție

nu sunt în funcție de cât de îndestulat e portofelul fostei partenere.


In ce priveste drepturile ramase pe hartie, nu e o amenintare, nu e cazul, ci va fi o consecinta fireasca ( nu si obligatorie) a razboiului la a carui incitare cam participati.




Avocații nu au cunoștințe fiscale?!
Nu știu cum cineva se poate da cu părerea despre ce cunosc avocații!
Raspuns: domnul cu întrebarea - CONSULTAȚI un avocat in Privat -din ROMÂNIA - aici se va judeca un eventual proces ....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort vulpita24 vulpita24 buna ziua !sora mea mai mare este casatorita si are un copil nu mai sta cu acest domn din cauza ca este foarte violent practic a fost obligata de mama acestuia ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentară minor stabilită în procente. cum o pot obține din venitul actual al tatălui? Anna101 Anna101 Buna seara, Va rog a-mi da niste sfaturi in ceea ce priveste pensia alimentara a unui minor. In urma cu 2 ani si jumatate in urma unei hotarari judecatoresti, ... (vezi toată discuția)
Recalcularea pensiei alimentare ulea ulea Am 2 copii, unul de 3.10 luni iar celalalt de 8 luni. Nu sunt casatorita cu tatal copiilor. Acesta, tatal, plateste dintr-o casatorie anterioara, pensie ... (vezi toată discuția)