avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 505 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Dreptul de a nu plati cota indiviza si cheltuielile pe ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Dreptul de a nu plati cota indiviza si cheltuielile pe persoana

Hristos a inviat!

In ce conditii am dreptul ca proprietar de a nu plati cota indiviza si cheltuielile pe persoana?

Multumesc frumos pentru un raspuns urgent!
Cel mai recent răspuns: Ionut.ion , utilizator 09:19, 24 Iunie 2019
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Contestati lista de plata si cereti baza legala in care s-a stabilit fondul de reparatii.
Eventual faceti reclamatie la primarie ca vi se percepe fond de reparatii fara o hotarare de Adunare Generala, adica fara baza legala (fondul de reparatii este obligatoriu dar se aproba in Adunarea Generala).

Daca nu reusiti nici asa, cel mai probabil va trebui sa actionati asociatia in instanta.
Adunarea generala este sedinta cu tot blocul?

Da, si se constituie conform legii 196/2018 si se consemneaza in caietul de Procese Verbale de Adunare Generala a asociatiei iar la final de sedinta se semneaza PV-ul de catre membrii participanti.

De doua luni am cerut procesul verbal al Adunarii generale la: administratora si presedinta.

Nu am primit nimic.

E clara ilegalitatea?
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu.

Faptul ca nu v-au raspuns nu inseamna automat ca exista o ilegalitate, este doar o presupunere a d-voastra.

Ati facut cerere scrisa?

Daca nu, ei pot sa spuna ca nu le-ati cerut nimic.

Faceti cerere scrisa, au timp de 10 zile sa va raspunda, daca nu, va adresati primariei.

Acestia sunt pasii legali, restul e cancan.

Alte discuții în legătură

Contractul de mandat al unui cenzor de asociație de proprietari nu a fost votat în adunarea generală. este acela un contract nul (ilegal) ? flory_mr flory_mr Cum se procedează în cazul în care un cenzor nu are Contractul de Mandat votat în Adunarea Generală, conform Legii 196/2018 (de fapt, acolo se votează ... (vezi toată discuția)
Intrebari despre interactiunea cu asociatia de proprietari Marian S. Ionescu Marian S. Ionescu Buna ziua. Am si eu cateva intrebari. 1. Cine are dreptul legal sa foloseasca avizierul? Ca proprietar, pot sa pun informari cu privire la interactiunea cu ... (vezi toată discuția)
Listele de plată sunt ilegal calculate dacă nu au la bază hotărâri ale adunărilor generale anuale, convocate conform legii nr. 196/2018, art. 47, 48 și 53 ! flory_mr flory_mr Am găsit pe Internet un articol extrem de explicit care arată obligațiile unui administrator de Condominiu, în care aproape la fiecare articol se arată ... (vezi toată discuția)