Soțul mi-a intentat divorț din culpă exclusivă. Este posibil ca la prima înfățișare în instanță să se pronunțe hotărârea de divorț pe baza probelor administrate?
sotul mi a intentat divort din culpa exclusiva este posibil ca la prima infatisare in instanta sa se pronunte hotararea de divort pe baza probelor administrate ? nu am fost inca citata dar mi s a cerut sa confirm adresa pentru prima infatisare ce ma sfatuiti sa fac?
gi-jane2
Moderator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Am ajuns oarecum la un acord
divortul nu este prin acord
Atunci la ce acord ati ajuns ?
Ori va judecati , ori renunta la judecata ? cred ca ar trebui sa va angajati avocat, mai ales ca sunt si copii la mijloc sa vada ce e cu dosarul ala.. ca pare cam amestecat.
romascanu
Moderator 2din 2 utilizatori consideră acest răspuns util
ramona45 a scris:
... pentru moment imi spune ca prin avocat a depus inainte de primul termen cerere de renuntare la judecata ...
Când cineva SCRIE o cerere de divorț din culpă exclusivă și apoi vă SPUNE că a renunțat la ea, sfatul meu ar fi să scrieți o întâmpinare și să propuneți probe. Pentru orice eventualitate și în caz nu mai credeți în Moș Crăciun...
Daca sotul dvs. a depus cerere de renuntare la judecata conform art. 942 din Codul de Procedura Civila, pe care vi-l redau mai jos:
“Reclamantul poate renunta la judecata in tot cursul judecatii, chiar daca paratul se impotriveste.”
atunci instanta va admite aceasta cerere si procesul se va incheia, dar daca este vorba doar de simple afirmatii, acestea nu au nicio valoare juridica.
Trebuie sa mergeti sa consultati dosarul pentru a vedea daca a fost depusa o astfel de cerere de renuntare la judecata, dar este posibil (conform articolului pe are vi l-am mentionat), ca sotul sa depuna aceasta cerere si la termenul de judecata, insa nu va bazati pe acest fapt.
Va sfatuiesc, ca in toate cazurile, sa va prezentati la termenul de judecata.
In cazul in care nu ati formulat intampinare pana acum, din ceea ce ati scris rezulta ca termenul de depunere a intampinarii este depasit, sunteti decazuta din acest drept.
Ba a fost un termen, ba nu a fost si urmeazxa primul, greu sa inteleg. Contactati un avocat si dati-i sa citeasca dosarul sa vedeti ce se intampla in el, nu stati sa va lasati surprinsa, ca odata cu divortul cine stie ce se mai intampla!
Divort
adreana
Sotul meu a inaintat divortul prin tribunal.Am primit citatia si am vazut ca si-a angajat un avocat Din culpa comuna. Avem o fiica de 16 ani .Eu nu as vrea sa ... (vezi toată discuția)