am terminat preavizul pe data de 16-11-2009, dar nu am primit deciziile de incetare a activitatii,nici astazi 25-11-2009. vreau sa stiu in cat timp (legal) ,au obligatia sa-mi aduca decizia si cm.?Si as mai avea o intrebare, atunci cand se face lichidarea ,se da toate drepturile banesti, dar...patroana noastra,, nu are" bani zice domnia sa, si spune ca ne va da banii pe concedii atunci cand va ...avea...acum intreb eu...este bine sa semnam noi lichidarea daca nu sunt toate drepturile noastre banesti(concediile pe anul 2008 si 2009)?? in cazul in care se depaseste timpul legal de aducere a cartii de munca de catre inteprindere ,respectiv deciziei de incetare a activitatii putem da in judecata firma ?este litigiu de munca, si nu se plateste? multumesc mult pt. timpul acordat, si pt. raspunsurile dumneavoastra.
1. Legea spune ca in termen de 5 zile de la intocmire, actele sa fie inregistrate la ITM. Aici veti merge sa va luati carnetul de munca.
2. Legea nu obliga nici pe angajator nici pe salariat sa ceara sau sa prezinte carnetul de munca la angajare.
3. Se poate face angajare si fara prezentarea carnetului de munca. Dati o declaratie ca il veti duce dupa ce il recuperati de la fostul angajator.