avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 949 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... in cat timp de la terminarea preavizului trebuie sa ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

in cat timp de la terminarea preavizului trebuie sa mi se aduca, cartea de munca (legal)

am terminat preavizul pe data de 16-11-2009, dar nu am primit deciziile de incetare a activitatii,nici astazi 25-11-2009. vreau sa stiu in cat timp (legal) ,au obligatia sa-mi aduca decizia si cm.?Si as mai avea o intrebare, atunci cand se face lichidarea ,se da toate drepturile banesti, dar...patroana noastra,, nu are" bani zice domnia sa, si spune ca ne va da banii pe concedii atunci cand va ...avea...acum intreb eu...este bine sa semnam noi lichidarea daca nu sunt toate drepturile noastre banesti(concediile pe anul 2008 si 2009)?? in cazul in care se depaseste timpul legal de aducere a cartii de munca de catre inteprindere ,respectiv deciziei de incetare a activitatii putem da in judecata firma ?este litigiu de munca, si nu se plateste? multumesc mult pt. timpul acordat, si pt. raspunsurile dumneavoastra.
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 15:24, 18 Februarie 2010
la data incetarii c.i.m. trebuie sa primiti carnetul de munca, in caz contrar va adresati si i.t.m....
Da multumesc pentru raspuns dar as vrea sa stiu cam cate zile dureaza!!#-o
1. Legea spune ca in termen de 5 zile de la intocmire, actele sa fie inregistrate la ITM. Aici veti merge sa va luati carnetul de munca.
2. Legea nu obliga nici pe angajator nici pe salariat sa ceara sau sa prezinte carnetul de munca la angajare.
3. Se poate face angajare si fara prezentarea carnetului de munca. Dati o declaratie ca il veti duce dupa ce il recuperati de la fostul angajator.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Lichidarea in caz de somaj. Chiscari Mihai Chiscari Mihai Am lucrat la o societate pana pe data de 2 martie inclusiv , dupa o perioada de preaviz de 15 zile . Desi am predat inventarul si am facut lichidarea la zi mi ... (vezi toată discuția)
primirea deciziei de concediere orber orber In data de 30 septembrie, dupa efectuarea celor 20 de zile de preaviz, urmeaza sa incetez activitatea la firma, deoarece postul meu a fost desfiintat.Am ... (vezi toată discuția)
Probleme demisie alexandru.cenusa alexandru.cenusa In data de 18.11.2009, mi-am depus demisia. Am comunicat-o patronilor, iar pentru ca serviciile de contabilitate si de resurse umane sunt externalizate, am ... (vezi toată discuția)