avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 551 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Administratoarea refuză să-mi elibereze o ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Administratoarea refuză să-mi elibereze o adeverință de locatar, de care am nevoie pentru dosarul de indemnizație de chirie. Ce aș putea face?

Am o problema in eliberarea unei adeverinte de locatar. Astept de aproape doua luni si inca nu am primit adeverinta. Administratorea blocului gaseste mereu motive si motive si nu imi elibereaza.. Am nevoie de adeverinta pentru dosarul de indemnizatie de chirie, angajatorul nu imi deconteaza banii de chirie fara acea adeverinta. Mentionez ca nu sunt restante la intretinere sau la orice altceva.. Ce as putea face in cazul respectiv? In cat timp ar fi trebuit eliberata adeverinta legal?
Multumesc anticipat!!!
Ultima modificare: Luni, 24 Iunie 2019
Manuela Rășină, administrator
1 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Problema este ca nu le pasa din moment ce plătește tot blocul.
În trecut am rezolvat toate cazurile fără proces si rezolvandu-se rapid.
De ceva timp lucrurile s-au stricat foarte tare pt ..ca nu se mai tem de judecati.

Este ca în politică...daca au fost aleși cine i-a ales trebuie să suporte consecințele...
Tot la fel si cei care nu i-au ales.

Trebuie ajuns în situația sa raspunda personal administratorul sau președintele asociației.
Si o mare problema poate fi aceea că un proces durează extrem de mult de când cu reformele din justiție...

În acest caz se poate ajunge la răspunderea personală a administratorului sau a președintelui.

Ultima modificare: Luni, 24 Iunie 2019
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
~ Conținut șters la cerere ~
1 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Dacă plătește întreținerea acolo cum sa nu locuiască ?
Viza de flotant nu da dreptul asociației de a lua banii ci faptul că persoana locuiește efectiv acolo.
Poate avea viză de flotant si sa locuiască în altă parte.

Deci, atata timp cat plătește întreținerea are dreptul la adeverința.
Legea este însă destul.de prost gândită..daca nu cumva a fost facuta tocmai pentru a incuraja abuzurile...Ca majoritatea legilor edictate în ultimii ani...
Ultima modificare: Marți, 25 Iunie 2019
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Nu am un termen limita, problema edte ca daca nu depun adeverinta la dosar nu primesc indemnizatia de chirie..si asta e o problema, trebuie sa platesc chiria din banii mei

CLAUDIU LASCOSCHI a scris:

Nu conteaza ca nu aveti viză de reședință din moment ce va iau banii pe întreținere.

Sesizati comitetul.executiv si comisia de cenzori cu cerere.
Sunt niste termene care va cam încurcă.

Ati putea apela la avocat asa cum s-a arătat mai sus dar ar trebui ca avocatul.sa meargă acolo la asociatie.
Dacă nu rezolva deschideți proces pe ordonanța daca va trebuie urgent adeverința.
În câte zile aveti nevoie de adeverință?
Cand expira termenul pentru depunerea adeverintei?

2 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Viza de flotant semnifica faptul ca locuieste acolo mai mult de 15 zile pe luna. Ori user-ul poate locui acolo doar 10 zile pe luna si nu are nevoie de viza de flotant. Pana la urma locuieste unde doreste.

Odata ce aveti contractul de chirie in regula, presedintele asociatiei de proprietari / administratorul este obligat sa va emita adeverinta de locatar. Mai ales ca sunteti trecut la intretinere, iar plata intretinerii dovedeste faptul ca locuiti in acel apartament.

Alte discuții în legătură

Buna ziua! - refuz asociație eliberare adeverință chiriaș Andrei7711 Andrei7711 Buna ziua! Am fost astazi la asociatia de proprietari pentru o adeverinta precum ca locuiesc acolo, ideea e ca eu locuiesc in chirie, iar contractul nu este ... (vezi toată discuția)
Refuz eliberare adeverinta asociatie proprietari Bianca_87 Bianca_87 Buna seara. Ma confrunt si eu cu urmatoarea situatie. Cu 6 ani in urma am depus la ADP Sector 2 cerere pentru a mi se aloca un loc de parcare. In sfarsit ... (vezi toată discuția)
Asociația de proprietari. buna seară! vin cu o problemă suficient de mare încât să ... Bogdanel23 Bogdanel23 Buna seară! Vin cu o problemă suficient de mare încât să macin și să mă frământ in fiecare zi și anume: REFUZUL PREȘEDINTELUI ASOCIAȚIEI DE ... (vezi toată discuția)