anatiti a scris:
In aceasta situatie este mai complicat:
-D-voastra nu sunteti proprietar
-d-voastra nu sunteti chirias ca nu aveti contract cu proprietarul
-nu aveti viza de flotant deci nu locuiti acolo
In aceasta situatie greseste si asociatia ca v-a trecut pe d-voastra pe lista cu cheltuielile pentru intretinere deoarece nu aveti viza ca locuiti acolo. Intretinerea, in aceasta situatie, se plateste de proprietar chiar daca efectiv o platiti d-voastra.
Ce trebuie sa faceti:
-faceti contract de inchiriere cu proprietarul.
-pe baza acestuia sau impreuna cu proprietarul va duceti la primarie sa va faca viza de flotant.
Apoi va duceti cu cererea la presedintele asociatiei care este obligat sa va elibereze adeverinta (legea 196 spune ca se raspunde la solicitare in termen de 7 zile, daca nu intervine si alta lege in aceasta situatie. Contractul de inchiriere nu este obligatoriu pentru viza de flotant ci numai acordul personal al proprietarului care trebuie sa aiba cu el si actul de propritate. Daca stati la bloc cititi legea 196/2018 a asociatiilor de proprietari pentru a va descurca mai usor cu acesti administratori care cred ca ei conduc asociatia.Va urez success.
Am contract cu proprietarul!!! Este integistrat si la anaf contractul!!! Doar flotant nu am..am facut si cerere pentru adeverinta in urma cu aproape doua luni.