avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 552 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Administratoarea refuză să-mi elibereze o ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Administratoarea refuză să-mi elibereze o adeverință de locatar, de care am nevoie pentru dosarul de indemnizație de chirie. Ce aș putea face?

Am o problema in eliberarea unei adeverinte de locatar. Astept de aproape doua luni si inca nu am primit adeverinta. Administratorea blocului gaseste mereu motive si motive si nu imi elibereaza.. Am nevoie de adeverinta pentru dosarul de indemnizatie de chirie, angajatorul nu imi deconteaza banii de chirie fara acea adeverinta. Mentionez ca nu sunt restante la intretinere sau la orice altceva.. Ce as putea face in cazul respectiv? In cat timp ar fi trebuit eliberata adeverinta legal?
Multumesc anticipat!!!
Ultima modificare: Luni, 24 Iunie 2019
Manuela Rășină, administrator
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Cum să fie un necunoscut!?
Dar de ce credeți că legea obligă proprietarul să informeze asociația cu privire la persoanele luate în spațiu, locatari, comodatari etc? Doar așa, fiindcă nu avea legiuitorul ce să facă sau de ce?

Ce s-a cerut? O adeverință. O amârâtă de adeverință.
Ce-i cu atâta vorbă? De unde scoateți toate minunile astea?
L-a institui careva pe administratorul de bloc gardianul legalității? Are cumva în fișa postului atribuțiile funcționarilor de la ANAF sau care e ideea?
Nu-i treaba lui dacă locatarul are sau nu are te miri ce ștampilă pe te miri ce hârtie.
Mi se pare mie, sau unii au rămas pe vremea de tristă amintire?
Ultima modificare: Marți, 25 Iunie 2019
romascanu, moderator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util

anatiti a scris:

In aceasta situatie este mai complicat:
-D-voastra nu sunteti proprietar
-d-voastra nu sunteti chirias ca nu aveti contract cu proprietarul
-nu aveti viza de flotant deci nu locuiti acolo
In aceasta situatie greseste si asociatia ca v-a trecut pe d-voastra pe lista cu cheltuielile pentru intretinere deoarece nu aveti viza ca locuiti acolo. Intretinerea, in aceasta situatie, se plateste de proprietar chiar daca efectiv o platiti d-voastra.
Ce trebuie sa faceti:
-faceti contract de inchiriere cu proprietarul.
-pe baza acestuia sau impreuna cu proprietarul va duceti la primarie sa va faca viza de flotant.
Apoi va duceti cu cererea la presedintele asociatiei care este obligat sa va elibereze adeverinta (legea 196 spune ca se raspunde la solicitare in termen de 7 zile, daca nu intervine si alta lege in aceasta situatie. Contractul de inchiriere nu este obligatoriu pentru viza de flotant ci numai acordul personal al proprietarului care trebuie sa aiba cu el si actul de propritate. Daca stati la bloc cititi legea 196/2018 a asociatiilor de proprietari pentru a va descurca mai usor cu acesti administratori care cred ca ei conduc asociatia.Va urez success.

Am contract cu proprietarul!!! Este integistrat si la anaf contractul!!! Doar flotant nu am..am facut si cerere pentru adeverinta in urma cu aproape doua luni.
Sammy1993, utilizator
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
În acest caz chiar nu înțeleg ce rost are adeverința. Contractul conține toate informațiile necesare angajatorului. Poate Asociația vrea să vă înscrieți în Cartea de Imobil. Pe asta o uitasem.

Am contract cu proprietarul!!! Este integistrat si la anaf contractul!!! Doar flotant nu am..am facut si cerere pentru adeverinta in urma cu aproape doua luni.

~ Conținut șters la cerere ~
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Deși legea prevede doar de proprietari, ceea ce este defectuos, are dreptul.de a primi adeverința.
Nu proprietarul trebuie să ceară pentru locatar adeverința.
În logica dvs. ar trebui ca omul nostru sa cumpere apartamentul ca sa aiba dreptul de a cere dar apoi nu va mai avea dreptul la indemnizația de chirie...pentru ca ar deveni proprietar...

Poate da în judecată fără probleme asociația.
Au mai avut loc astfel de discuții cu locatarul.
Dacă asociația are dreptul la bani are si obligatia de a elibera adeverința.

Eu estimez ca un avocat dibaci obține hotărâre împotriva asociației în cel mult 2 saptamani...ca sa nu zic 4-5 zile...
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat

Alte discuții în legătură

Buna ziua! - refuz asociație eliberare adeverință chiriaș Andrei7711 Andrei7711 Buna ziua! Am fost astazi la asociatia de proprietari pentru o adeverinta precum ca locuiesc acolo, ideea e ca eu locuiesc in chirie, iar contractul nu este ... (vezi toată discuția)
Refuz eliberare adeverinta asociatie proprietari Bianca_87 Bianca_87 Buna seara. Ma confrunt si eu cu urmatoarea situatie. Cu 6 ani in urma am depus la ADP Sector 2 cerere pentru a mi se aloca un loc de parcare. In sfarsit ... (vezi toată discuția)
Asociația de proprietari. buna seară! vin cu o problemă suficient de mare încât să ... Bogdanel23 Bogdanel23 Buna seară! Vin cu o problemă suficient de mare încât să macin și să mă frământ in fiecare zi și anume: REFUZUL PREȘEDINTELUI ASOCIAȚIEI DE ... (vezi toată discuția)