avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1070 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Vreau să închid o parte din creditul la un imobil ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Vreau să închid o parte din creditul la un imobil luat în timpul căsătoriei cu bani din vânzarea unui imobil avut anterior. Se împarte această sumă la partaj?

Buna ziua,
Am cateva clarificari referitoare la partaj:
Dupa casatorie am achizitionat un imobil la care am platit avans din vanzarea unui apartament mostenit ca urmare a decesului parintilor mei,
De 1 an de zile sotia a parasit domiciliul comun refuzand sa participe la plata ratelor pentru imobilul liat impreuna.
Eu doresc sa vand un alt apartament le care l-am avut anterior casatoriei si din acesti bani sa mai inchid o parte din rate.
Daca divortam ce pretentii poate avea la partaj?

Multumesc anticipat
Ultima modificare: Duminică, 30 Iunie 2019
Manuela Rășină, administrator
Dvs vindeti un bun propriu si vanzatorul ii trimite pe cont.. nevasta chiar daca afla de cont si cere partajul sumei, se vede clar provenienta banilor. Apoi, oricum ar fi, suma depasind 45mii lei, va trebui livrata pe cont. Nu are sens sa scoateti banii ca sa ii pastrati cash.
ca idee, daca bunul sau banii din cont erau comuni si dvs ii scoteati, d-na putea emite pretentii pt ca putea dovedi despartirea in fapt, asa ca nu puteati sa ziceti ca i-ati cheltuit impreuna, adica nu li se pierde urma banilor ca ii scoateti din cont.. conteaza ca-s comuni sau nu.
Revin referitor la intrebarea din titlul cu mentiunea ca noi nu mai locuim impreuna de aproximativ 3 ani, sotia parasind domiciliul impreuna cu copilul.
De asemenea mentionez si ca imobilul este luat cu credit bancar. In acest caz cei 50/50% se calculeaza pe toata valoarea (estimata daca s-ar vinde) sau doar pentru perioada in care am locuit impreuna de la cumpararea imobilului? Avansul se poate demonstra ca s-a platit din venituri proprii ( vanzarea casei ramase in urma decesului unuia din parintii mei) si intre timp din vanzarea propriei mele case (luata anterior casatoriei) s-a mai achitat o parte din suma, restul fiind credit la banca.

De 1 an de zile am incercat divort amiabil la notar, dar afland ca am o alta relatie intre timp a renuntat la acesta si mi-a facut actiune in instanta.
In acest caz cum ma afecteaza custodia copilului ? daca da in ce fel si cat de rau se schimba lucrurile?

Multumesc anticipat si o zi frumoasa!
Ultima modificare: Luni, 22 Iunie 2020
DerLehrer, utilizator
Nu schimba nimic in ce il priveste pe copil. Oricum, apelati la un avocat care sa va asiste la divort si partaj.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Credit ipotecar în timpul căsniciei. am aceleași drepturi cu soțul meu dacă nu lucrez, deci nu pot fi codebitor? Shtephie Shtephie Buna ziua! Am si eu nevoie de o informatie. Sotul meu va face credit ipotecar pe numele lui pentru dobandirea unui imobil. Eu inca nu am serviciu si nu pot fi ... (vezi toată discuția)
Partaj ady_dary80 ady_dary80 eu si cei 2 frati am primit de la mama un AP.cu 2 cam, eu despagubindu-i pe cei 2 frati luand un credit cu ipoteca pe acel ap in sept 2008.Sotia a divortat in ... (vezi toată discuția)
Partaj apartament mancipri mancipri apartament proprietate r.i.a.l. in care locuiesc de 15 ani tatal (divortat ) si fiul . tatal este titular de contract de inchiriere iar fiul , colocatar . ... (vezi toată discuția)