avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 450 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... DESFACERE CIM- CONCEDIU MEDICAL
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

DESFACERE CIM- CONCEDIU MEDICAL

Buna!

Va prezint pe scurt o situatie ivita la o societate.

O persoana a fost data in somaj, i-a fost data instiintarea in legatura cu preavizul.
Persoana respectiva a realizat 18 zile din preaviz, dupa care a adus certificat de concediu medical. Dupa expirarea certificatului si expirarea a celor 2 zile care au mai ramas din preaviz, societatea desface CIM pe art. 65.1 Codul muncii., inregistreaza la ITM decizia si trimite si Revisal.
Insa, peste o saptamana, "fostul " salariat aduce un alt certificat de concediu medical, continuarea primului certificat.
Societatea nu a stiut de existenta acestuia, ce ar trebui facut in aceasta situatie?
Cel mai recent răspuns: lipo , utilizator 17:56, 30 Noiembrie 2009
andreadia a scris:

Si cu Revisal-ul cum ati procedat?

Reactivare contract - corectie
Temei legal - "reintegrare (pe baza hotatarii judecatoresti), (singura optiune pe care ne-o da revisalul)
Motiv modificare contract - Altele
rocristina a scris:

Gasiti in Norme de aplicare a prevederilor OUG 158/2005, art 67 (1) si art.81.
In schimb, la Art. 82 din aceleasi norme, se mentioneaza ca indemnizatiile pot fi solicitate in termenul de prescriptie de 3 ani.

Multumesc :love2:
Cu alte cuvinte degeaba pun eu afis cu obligativitatea prezentarii certificatului medical in termen, ca tot o branza rezolv :duh:
Legea nu prevede ca daca se depun mai tarziu de aceasta data nu se primesc si nu se platesc concediile medicale.
Cu aceeasi minunata problema m-am lovit si eu..am inregistrat decizia si dupa a venit cu concediile medicale...dupa ce s-au terminat concediile medicale, l-am sunat si binenteles raspunsul a fost ca probabil va mai primi concediu medical ..eu intre timp am facut si o sesizare la CAS Ilfov pentru o verificare suplimentare si am primit chiar si raspuns de la acestia ( bineinteles ca in urma verificarilor efectuate de ei s-a stabilit ca s-au emis in mod justificat si angajatul a primit chiar si reteta pentru a-si lua paracetamol). Tinand cont ca de cateva zile nu am nici o justificare pentru absentele acestuia, i-am trimit prin posta convocare la sediul firmei pentru ca inregistreaza absente nemotivate si daca nu se prezinta maine ( pentru ca asa l-am chemat), inchidem contractul pe motive disciplinare si adio somaj . Oricum cea de-a doua decizie o voi inregistra la ITM dupa data de 5 sa treaca termenul pana la care poate aduce medicalul.
Convocatorul se trimite cu confirmare de primire, iar termenul trebuie sa fie de minim 15 zile (face aproximativ 3 zile pana la destinatar + 8 sau 9 zile sta pe posta si se avizeaza si reavizeaza + inca aprox 3 zile inapoi la firma confirmarea).

Alte discuții în legătură

C.i.m. Normandia Normandia Buna ziua. Cu respect va solicitam sfatul in urmatoarea problema: Suntem o societate care a desfiintat in baza noii organigrame un post de munca ... (vezi toată discuția)
Contractul individual de munca antonio123 antonio123 MA numesc X mi sa desfacut contractul de munca in timpul cind eram in concediu medical. DESFACEREA contractului individual de munca sa facut conform art 65 ... (vezi toată discuția)
Am dreptul la concediu medical daca sunt in preaviz conform art 65. alin 2? andreea.buiac andreea.buiac Buna Ziua De curand am fost instiintata ca voi fi concediata conform art 65 alin.1 (datorita situatiei economico - financiare postul meu a fost desfintat) si ... (vezi toată discuția)