Va prezint pe scurt o situatie ivita la o societate.
O persoana a fost data in somaj, i-a fost data instiintarea in legatura cu preavizul.
Persoana respectiva a realizat 18 zile din preaviz, dupa care a adus certificat de concediu medical. Dupa expirarea certificatului si expirarea a celor 2 zile care au mai ramas din preaviz, societatea desface CIM pe art. 65.1 Codul muncii., inregistreaza la ITM decizia si trimite si Revisal.
Insa, peste o saptamana, "fostul " salariat aduce un alt certificat de concediu medical, continuarea primului certificat.
Societatea nu a stiut de existenta acestuia, ce ar trebui facut in aceasta situatie?
Reactivare contract - corectie
Temei legal - "reintegrare (pe baza hotatarii judecatoresti), (singura optiune pe care ne-o da revisalul)
Motiv modificare contract - Altele
Gasiti in Norme de aplicare a prevederilor OUG 158/2005, art 67 (1) si art.81.
In schimb, la Art. 82 din aceleasi norme, se mentioneaza ca indemnizatiile pot fi solicitate in termenul de prescriptie de 3 ani.
Multumesc :love2:
Cu alte cuvinte degeaba pun eu afis cu obligativitatea prezentarii certificatului medical in termen, ca tot o branza rezolv :duh:
Cu aceeasi minunata problema m-am lovit si eu..am inregistrat decizia si dupa a venit cu concediile medicale...dupa ce s-au terminat concediile medicale, l-am sunat si binenteles raspunsul a fost ca probabil va mai primi concediu medical ..eu intre timp am facut si o sesizare la CAS Ilfov pentru o verificare suplimentare si am primit chiar si raspuns de la acestia ( bineinteles ca in urma verificarilor efectuate de ei s-a stabilit ca s-au emis in mod justificat si angajatul a primit chiar si reteta pentru a-si lua paracetamol). Tinand cont ca de cateva zile nu am nici o justificare pentru absentele acestuia, i-am trimit prin posta convocare la sediul firmei pentru ca inregistreaza absente nemotivate si daca nu se prezinta maine ( pentru ca asa l-am chemat), inchidem contractul pe motive disciplinare si adio somaj . Oricum cea de-a doua decizie o voi inregistra la ITM dupa data de 5 sa treaca termenul pana la care poate aduce medicalul.
Convocatorul se trimite cu confirmare de primire, iar termenul trebuie sa fie de minim 15 zile (face aproximativ 3 zile pana la destinatar + 8 sau 9 zile sta pe posta si se avizeaza si reavizeaza + inca aprox 3 zile inapoi la firma confirmarea).
C.i.m.
Normandia
Buna ziua.
Cu respect va solicitam sfatul in urmatoarea problema:
Suntem o societate care a desfiintat in baza noii organigrame un post de munca ... (vezi toată discuția)