avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 358 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... DESFACERE CIM- CONCEDIU MEDICAL
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

DESFACERE CIM- CONCEDIU MEDICAL

Buna!

Va prezint pe scurt o situatie ivita la o societate.

O persoana a fost data in somaj, i-a fost data instiintarea in legatura cu preavizul.
Persoana respectiva a realizat 18 zile din preaviz, dupa care a adus certificat de concediu medical. Dupa expirarea certificatului si expirarea a celor 2 zile care au mai ramas din preaviz, societatea desface CIM pe art. 65.1 Codul muncii., inregistreaza la ITM decizia si trimite si Revisal.
Insa, peste o saptamana, "fostul " salariat aduce un alt certificat de concediu medical, continuarea primului certificat.
Societatea nu a stiut de existenta acestuia, ce ar trebui facut in aceasta situatie?
Cel mai recent răspuns: lipo , utilizator 17:56, 30 Noiembrie 2009
gina_83 a scris:

bineinteles ca in urma verificarilor efectuate de ei s-a stabilit ca s-au emis in mod justificat si angajatul a primit chiar si reteta pentru a-si lua paracetamol).

Vai, cat de tare poate fi asta :rofl::rofl:
Eu am avut alta surpriza luna trecuta. A lipsit 2 zile (joi si vineri). Vineri m-a sunat sa ma roage sa-i transmit inginerei ca-i la spital, luni dimineata, pe 12 octombrie era la mine in birou, depunand cererea de lichidare cu acordul partilor. Ii desfac contractul de munca cu data de 12 octombrie, fac inregistrarea in Revisal, ITM-ul imi vizeaza carnetul de munca... Dupa o saptamana ma suna sa-mi spuna ca de la noul loc de munca n-o invoieste ca sa poata veni sa-si ridice carnetul de munca. Cand in sfarsit reuseste sa vina ...ghici #-o imi intinde un certificat medical pentru perioada 08-16 octombrie :stunned: Am mers la ITM, la Casa de sanatate... nu aveam voie sa-i platim doar fractie (pana pe 12), daca nu ne convenea situatia trebuia sa contest medicalul in instanta, chit ca ea de pe 12 octombrie avea contract la alta firma si presta de zor. #-o
Ultima modificare: Joi, 26 Noiembrie 2009
lipo, utilizator
Asta e de filmele mute:))
Cu confirmare de primire am trimis...chiar prin posta romana desi lucrez la o firma de curierat:) s-a si intors confirmarea, plicul a fost livrat...astept sa vad daca se prezinta maine.
Daca maine nu se va prezenta ii puteti inceta contractul cu data de maine.
lipo a scris:
Vai, cat de tare poate fi asta :rofl::rofl:
Eu am avut alta surpriza luna trecuta. A lipsit 2 zile (joi si vineri). Vineri m-a sunat sa ma roage sa-i transmit inginerei ca-i la spital, luni dimineata, pe 12 octombrie era la mine in birou, depunand cererea de lichidare cu acordul partilor. Ii desfac contractul de munca cu data de 12 octombrie, fac inregistrarea in Revisal, ITM-ul imi vizeaza carnetul de munca... Dupa o saptamana ma suna sa-mi spuna ca de la noul loc de munca n-o invoieste ca sa poata veni sa-si ridice carnetul de munca. Cand in sfarsit reuseste sa vina ...ghici #-o imi intinde un certificat medical pentru perioada 08-16 octombrie :stunned: Am mers la ITM, la Casa de sanatate... nu aveam voie sa-i platim doar fractie (pana pe 12), daca nu ne convenea situatia trebuia sa contest medicalul in instanta, chit ca ea de pe 12 octombrie avea contract la alta firma si presta de zor. #-o

Ceva nu imi este clar. Cu ce data a solicitat incetarea CIM prin acordul patrilor?
Daca prin propria cerere solicita incetarea CIM cu data de 12 nu aveti obligatia de a plati indemniyatia medicala, la acest drept a renuntat de buna voie. Neplata in totalitate a concediului medical o faceti prin specificare pe certificat la care se ataseaza propria cerere de inectare CIM. Nu aveti nici un motiv de contestare a certificatului. Nu interzice nici o lege renuntarea la indemnizatie. Nu exista degeaba o casuta pe certificatul medical in care se inscrie motivatia neplatii indemnizatie. Trebuia sa nu platiti si sa aruncati minigea in ograda angajatului pentru recuperarea sumei la care se credea indreptatit. In plus nici casa de sanatate nu ar trebui sa accepte o plata din buget in corect calculata.
Trebuia solicitata nota scrisa a casei de sanatate cu privire la plata indemizatie pentru o persoana care nu mai detine CIM la unitate, cu indicarea prevedrii legale prin care exista obligativitatea unei astfel de plati.
Ultima modificare: Vineri, 27 Noiembrie 2009
adelaida_07, utilizator

Alte discuții în legătură

C.i.m. Normandia Normandia Buna ziua. Cu respect va solicitam sfatul in urmatoarea problema: Suntem o societate care a desfiintat in baza noii organigrame un post de munca ... (vezi toată discuția)
Contractul individual de munca antonio123 antonio123 MA numesc X mi sa desfacut contractul de munca in timpul cind eram in concediu medical. DESFACEREA contractului individual de munca sa facut conform art 65 ... (vezi toată discuția)
Am dreptul la concediu medical daca sunt in preaviz conform art 65. alin 2? andreea.buiac andreea.buiac Buna Ziua De curand am fost instiintata ca voi fi concediata conform art 65 alin.1 (datorita situatiei economico - financiare postul meu a fost desfintat) si ... (vezi toată discuția)