avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 739 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Am sunat pentru revizie înainte de a expira ...
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Am sunat pentru revizie înainte de a expira garanția, dar service-ul a programat mașina la câteva zile după expirare. E legal să mi se refuze reparația pe garanție în cazul prezentat?

Buna ziua,

Recent am fost sa-mi fac revizia la masina la un dealer autorizat (de la care am si cumparat masina).
La finalul reviziei, mi s-a zis ca s-a gasit o problema si ca se poate repara prin garantie si ca vor reveni cu un telefon dupa ce vorbesc cu reprezentanta marcii de masina respectiva (daca e nevoie pot sa spun care e) si ca ar dura cam o saptamana.
Dupa o saptamana si jumatate ii sun eu si ii intreb care e situatia si mi-au zis ca nu se poate repara prin garantie pentru ca nu mai sunt in perioada de garantie.
Eu am cumparat masina pe 1 iulie 2016 si revizia s-a efectuat pe 3 iulie 2019.
DAR, eu am sunat sa fac programarea pe 25 iunie. Ca ei m-au programat pe 3 iulie, asta nu depidea de mine.

As vrea sa stiu daca e legal sa-mi refuze repararea pe garantie in cazul prezentat si, daca nu e legal, daca ii pot sa-i dau in judecata?

Multumesc
Ultima modificare: Joi, 18 Iulie 2019
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: user_db , utilizator 14:10, 22 Iulie 2019
~ Conținut șters la cerere ~


ionescumarian a scris:

Buna ziua,
Cand ati sunat pentru programare, motivul apelului a fost defectul sau revizia?

Unitatea reparatoare nu are nici o obligatie sa va programeze in minutul 2. Puteti alege oricand un alt service pentru aceasta operatie.



Motivul era revizia. Nu stiam de defect. Abia dupa revizie am aflat de la ei.
Legat de alegera altui service, nu prea sunt de acord.
Din cate stiu eu, revizia se poate face doar la reprezentanta, fara sa-ti pierzi garantia. (sau poate stiu gresit?)
Si in orasul meu nu e decat o reprezentata.
Poate ca m-as putea duce in alt oras, dar poate si acolo ar fi aceeasi situatie.


jjob1960 a scris:

Aparati-va mai întâi singur,ca alții nu o vor face pt dv. Nu va zicea nimeni nimic dacă ați fi înregistrat convorbirea, mai ales că era vb de 3 zile doar. Vă credeți în Elveția poate ! Aici sunt mulți oameni necinstiți. Nu vă loviți singur înainte să o facă alții.


Din cate stiam eu, nu ai voie sa inregistrezi convorbiri fara acordul celeilalte persoane (cu care vorbesti).
Iar daca o faci totusi (fara acordul celeilalte persoane), inregistrarea nu poate fi folosita ca proba in instanta. (sau poate stiam gresit?)
~ Conținut șters la cerere ~
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Aveti posibilitatea sa descarcati factura detaliata a convorbirilor dvs telefonice, cu care puteti proba ca ati efectuat acele apeluri catre reprezentata / dealer-ul respectiv (ziua / ora / durata convorbirilor). Poate asa puteti retrasa istoricul actiunilor in sprijinul celor sustinute de dvs si poate cei ce v-au raspuns apelurilor, vor coopera / recunoaste ceea ce sustineti (slabe sanse aici pentru ca ar insemna ca acum, sa suporte ei costurile acelei reparatii). Ar fi bine sa va reamintiti si cu ce persoana/persoane ati discutat de fiecare data. Cu toate acestea, va fi cuvantul dvs impotriva cuvantului lor, atita timp cat nu exista probe palpabile (convorbiri inregistrate si / sau acel formular de programare completat de catre ei unde se stipuleaza de obicei care sunt cerintele sau doleantele dvs, ex revizie + verificare xx / inlocuire xx / reparatie piesa xx) care sa sustina afirmatiile dvs.
Totusi, vina va apartine cam 90-95%, este SI DE DATORIA dvs sa stiti cand expira garantia (ca dealtfel orice alt act de ex permis / buletin / RCA / ITP etc), caz in care trebuia sa vi se aprinda un beculet in momentul in care cel ce v-a programat, a facut-o la o data ce pica in afara perioadei de garantie si cand ar fi trebuit sa reactionati corespunzator pentru a nu pierde garantia in caz de depasire a perioadei.
Acum nu va ramane decat sa contactati eventual un avocat, daca considerati ca aveti sanse...dar sansele (parerea mea) sunt slabe catre nule.
Va doresc succes
Ultima modificare: Vineri, 19 Iulie 2019
tomaion, utilizator

Alte discuții în legătură

Am cumparat o masina de tuns gazon husqvarna (online) care s-a ... bvilmosistvan bvilmosistvan Am cumparat o masina de tuns gazon Husqvarna (online) care s-a defectat. Numai comreciantul de la care am cumparat utilajul poate sa faca reparatia inj ... (vezi toată discuția)
Asistenta reziliere contract lesing auto picasso2679 picasso2679 Va rog sa ma ajutati cu un sfat legat de felul cum ar trebui sa procedez in situatia urmatoare: In 2010 am achizitionat un auto vw golf6 in leasing pe o ... (vezi toată discuția)
Ajutor,va rog frumos mark65 mark65 Este adevat ca atuni cand se schimba o piesa de mare importanta la masina dealer-ul auto trebuie sa schimbe masina? Mentionez ca masina este inca in ... (vezi toată discuția)