avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 801 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Poate încheia o persoană în vârstă de 72 de ani ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Poate încheia o persoană în vârstă de 72 de ani un contract de întreținere cu drept de proprietate în favoarea unei persoane cu care nu este rudă?

din punct de vedere legal o persoana in varsta de 72 de ani poate incheia un contract de intretinere cu drept de proprietate unei persoane care nu are grad de rudenie?
Mentionez faptul ca dupa decesul sotiei nu sa facut dezbatere succesorala, familia respectiva are 2 fiice din care una locuieste in acelasi imobil.

Poate legaliza un notar un asemenea act daca persoana respectiva nu a dezbatut actiunea succesorala dupa decesul sotiei?

Ce acte sunt necesare pentru asemenea contract, si daca este necesar un membru al familiei la semnarea documentelor!
Ultima modificare: Joi, 19 Septembrie 2019
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 19:43, 23 Septembrie 2019
articolul 972 spune asta! Si chiar si asa cum poti sa instrainezi daca nu ai acordul celorlalte parti?
Art 972 se refera la cota care i se cuvine sotului supraviețuitor din masa succesorala.
Dacă imobilul este bunul propriu al sotului supraviețuitor, poate dispune cum dorește fără a avea nevoie de acordul nimănui.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Testament urmat de vânzarea unui bun inclus in testament liaza liaza Buna ziua, Va rog sa-mi raspundeti daca un testament, urmat de vânzarea unui bun inclus in acesta ( cu contract de V-C), de către cel care a facut ... (vezi toată discuția)
Tatal poate vinde/ dona, cu clauza de habitatie viagera ,cota de 1/2 din imobil, de bun comun cu sotia decedata,fara dezbatere succesorala? mariapopescu mariapopescu In urma decesului mamei mele acum un an si 3 luni, tatal meu a ramas sa locuiasca in imobilul cumparat in timpul casniciei, impreuna cu fratele meu.Tatal ... (vezi toată discuția)
Instrainarea dreptului de proprietate de catre o persoana fara discernamant aurora.loredana aurora.loredana Buna ziua! Intrebarile mele sunt: daca unul dintre soti nu are discernamat , instrainarea dreptului de proprietate prin constrangere de catre o terta ... (vezi toată discuția)