Buna ziua, mi-am schimbat caloriferele, erau de fonta cele vechi, suprafață calculata era de 4,5m ptr un apartament de 54 mp. Acum am pus în dormitor și sufragerie calorifere 600x1200 Purmo, în bucătărie 600x800,iar în baie un portprosop. Au venit cei de la Veolia sa măsoare, surpriza suprafata este de 18m acum, nu înțeleg de ce o asa diferența, deși cel mai mult plătesc unii 12.5 m, cu calorifere la fel. Majoritatea din bloc au între 8 și 10m(oare au caloriferele toate de 600x600,căldură ioc în asa condiții). Sunt de acord sa plătesc 12 nu 18m,ce pot face în aceste condiții? Mentione ca in bloc nu s-a facut inventarierea tuturor apartamentelor.
Adam Grecu
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Pentru domnul Amza,
Este adevarat ce ziceti, cu o mica conditie: SET-ul caloriferelor sa fie cele din proiect.
Daca intre timp, unii dintre proprietari si-au schimbat caloriferele, datele despre nul SET, trebuie introdusa intr-0 formula de calcul,, in final rezultand o noua sup. utila care va fi folosita doar la caculul repartizarilor incalzirii.
Daca mai tineti cont si de cele scrise de catre mine mai sus, o sa intelegeti ca de la intrarea in bloc a energiei termice si pana la vasul de expansie al imobilului, toate acestea reprezinta tevi, conducte, armaturi care cedeaza caldura. Ei, aceasta caldura trebuie platita de catre toti prorietarii, proportional cu Sup. utila.
Toate aceste "chestii" trebuie stipulate clar in regulamentul intern al asociatiei.
Răspunsul corect este ca fiecare să plătească căt consumă .
De ce să plătească după suprafața ap. , când alții cu aceeași suprafață au calorifere de două ori mai mari .
O plată corectă in cazul modificărilor suprafeței radiante este măsurarea tuturor corpurilor de incălzire din fiecare ap.. , și nu este o pierdere de timp ci de bani .