avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 906 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Inventariere calorifere apartament
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Inventariere calorifere apartament

Buna ziua, mi-am schimbat caloriferele, erau de fonta cele vechi, suprafață calculata era de 4,5m ptr un apartament de 54 mp. Acum am pus în dormitor și sufragerie calorifere 600x1200 Purmo, în bucătărie 600x800,iar în baie un portprosop. Au venit cei de la Veolia sa măsoare, surpriza suprafata este de 18m acum, nu înțeleg de ce o asa diferența, deși cel mai mult plătesc unii 12.5 m, cu calorifere la fel. Majoritatea din bloc au între 8 și 10m(oare au caloriferele toate de 600x600,căldură ioc în asa condiții). Sunt de acord sa plătesc 12 nu 18m,ce pot face în aceste condiții? Mentione ca in bloc nu s-a facut inventarierea tuturor apartamentelor.
Cel mai recent răspuns: mpaul1952 , utilizator 02:39, 21 Decembrie 2022
Și dacă dacă din 30 apartamente doar 10 au inventarierea, este corect? Echitabil? Când se face la tot blocul inventarierea, atunci o sa fac și eu
Hotararea inventarierii corpurilor de incălzire trebuie luată in A.G. precum și măsurile ce se v-or lua impotriva celor care refuză inventarierea .
De pildă la noi in Asociație 20% din ap. au refuzat măsurarea iar refuzul i-a costat că s-a aplicat valoarea cea mai mare măsurată in bloc. După doi ani nu am mai avut nici un ap. nemăsurat .
Prefer sa plătesc și eu cât are persoana cel mai mult calculat, dar nu cât 2 apartamente, având calorifere de 1.2m și 800 cm
Prieten drag, @hellboy87,
Am rugamninte sa-mi comunici daca ati inteles ceva din cele scrise de catre mine. Atat, doar ce am scris eu.
Merci.
Contează unde e situat apartamentul in bloc. Cele din zone marginale: parter, ultim etaj, colț, au prin proiect un SET mai mare decat cele dintre etaje, iar repartizarea coturilor se face dupa suprafata utila, pentru a se plăti după confortul termic concret. Cei 4,5 m.p. SET erau cei din proiect sau au fost desființări/debranșări în trecut? Linkul trimis de latka conține o eroare gravă!. 1. m.p. de SET are 504 w la temperaturi de 95/75, (normativ GP 67 pct. 1.2.2), nu 453 w. Autorul blogului confundă definiția SET cu valoarea de 453 w dintr-o formulă (pct. 3.1), care se înmulțește cu un coeficient de corecție din Tabelul 1 din normativ. Compara greșit 2 valori ce reprezinta aspecte diferite (525 w din definiția STAS cu 453 w din formula din GP 67, nu cu definitia SET din GP 67). Diferența fata de STAS 11984 din 1983 se referă și la temperatura aerului interior, care este de 20 gr C, nu 18, ca in STAS. La m.p. de 504 w, 8000 w au 15,8 m.p. SET. Exista coeficienti de corectie a SET, in functie de temperatura aer/apa in Tabelul din GP 67
[ link extern ]
Ultima modificare: Duminică, 8 Decembrie 2019
darida, utilizator

Alte discuții în legătură

Calcul set calorifere - ista piuta21 piuta21 Buna ziua, In luna august m-am mutat intr-un apartament cu 3 camere si am schimbat caloriferele. Dupa ce le-am schimbat m-au informat ca va trebui sa facem ... (vezi toată discuția)
Suprafata radianta in bloc marin1ian marin1ian Cat trebuie sa fie suprafata radianta (calorifere) la un apartament de 50m2? Cine sau care este autoritatea care poate sa calculeze aceasta suprafata,tinand ... (vezi toată discuția)
Calcul repartizare factura caldura dupa schimbare de calorifere ursulina ursulina Bună ziua! In urma inventarierii caloriferelor din bloc, s-a constatat o mărire a SET-ului prin montarea unor calorifere mai mari sau a suplimentării ... (vezi toată discuția)