Sunt in proces de divort m.am inteles cu tatal copilului pe toate capetele de cerere.acum intervine programul de legaturi
Va rog un sfat cum e mai bine
Eu am zis il ia 2 weekenduri pe luna + toate vacantele jumate jumate sa fie un program sscris in hotarare el zice ca programul de legaturi sa zicem sa fie la intelegerea partilor adica sa nu se specifice nimic clar in hotarare.
Un sfat cum e mai bine sa procedam in legatura cu asta?
Doamna, lucrurile nu stau chiar asa.
În acest moment va înțelegeți bine, atunci de ce sa schimbați situația?
Orice relație funcțională are la baza încrederea și respectul. Dumneavoastră doriți sa luați încrederea dar sa mențineți lucrurile neschimbate. Nu va funcționa.
Lăsați lucrurile asa și dacă se va întâmpla sa fie probleme și sa nu funcționeze prin ordonanță președențiala obțineți un program de vizita în 2 săptămâni. Are sens posibil sa va stricați feng-shui - ul acum când aveți și alta soluție?
gi-jane2
Moderator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Mi mi se pare invers...Cu cat aveti mai mult in detaliu programul de vizita la care conveniti impreuna, cu atat nu vor exista discutii pe viitor.. poate vreti ca cel mic sa fie cu dvs de craciun si tatal la el si de aici intervine frustarea si mai e un pas pana sa va certati.
Intelegerea aia e ca un contract.. asa cum incheiati un contract cu o alta parte asa incheiati o intelegere cu tatal.. ca fiecare sa isi stie drepturile si obligatiile.
deci.. cat mai in amanunt.. cum va impartiti zilele de nastere ale copilului, vacantele, sarbatorile, week-endul ce se intampla cu programul cand e copilul bolnav.. il ia la el cu febra sau nu, se compenseaza.. daca poate pleca in excursii cu soala cand are tatal program de vizita, etc, etc etc.
Doamna AndreeaMirabela, dacă se judecă deja în instanţă, este neapărat necesar ca în nişte Note scrise, să faceţi PROPUNEREA dvs. de program de relaţii, NU lăsaţi la latitudinea instanţei, să facă copy-paste standard. Instanţa dă ce se cere, dacă nu cereţi, nu primiţi. Vă spun asta pentru că se pot ivi fel de fel de situaţii, de exemplu:
-Tatăl are program vineri la ora 16 să ia copilul, nu vine, nu anunţă că întârzie, dvs. vă făcurăţi anterior alt program,văzând că nu vine şi nu răspunde la telefon luaţi copilul cu dvs., să nu-l lăsaţi singur acasă -dl. apare în absenţa dvs. cu martor sau cheamă Poliţia că nu respectaţi programul şi iată necazul. Dacă în convenţie scrie:"Tatăl trebuie să-şi anunţe prezenţa/absenţa în scris cu 2 zile înainte de ziua de program; dacă îşi anunţă absenţa, mama e liberă să facă alt program copilului; în caz de situaţii deosebite, va informa prin sms mama la nr. de telefon_____întârzierea, în caz contrar absenţa tatălui la ora de începere a programului înseamnă absenţa sa de la program şi mama poate să-i facă alt program copilului.
Este foarte important acest aspect.Cunosc caz în care tatăl apare la program la ora 16 după-amiază, deşi are program de la ora 10. Şi când nu a găsit mama şi copilul acasă, a chemat Poliţia să constate absenţa. În program era sâmbătă de la ora 10 la 19. Dacă apare aşa în sentinţă, v-aţi aranjat pentru ani de zile de acum înainte, în fiecare sâmbătă veţi aştepta: vine/nu vine?
-Copilul e bolnav, medicul recomandă tratament la domiciliu-tata vrea să ia copilul şi aşa bolnav, dacă nu sunteţi de acord, vă puteţi trezi iar cu Poliţia la uşă. În convenţie, trebuie să stipulaţi:"În cazul în care copilul este bolnav la ora preluării din program, copilul va urma recomandarea medicului, urmând ca zilele de program să fie compensate în_____"
Motive de neînțelegere pot exista oricând pentru ca nici un program pe lumea asta nu va putea cuprinde toate situațiile.
Tratează-l pe celalalt ca pe un criminal gata oricând sa își neglijeze propriul copil și sa nu te miri când ți se va adresa ca unei mame denaturate.
Sunt detaliile bune? Desigur, pentru doi oameni care nu au depășit momentul divorțului.
Doi oameni care se înțeleg și care pun binele copilului mai presus nu ajung la asa mizerii.
Martonze, cunoașteți tătici care se comporta asa urat? Eu cunosc și persoane care au divorțat și se înțeleg bine.
E vorba doar de a da o șansă înțelegerii și maturității. Atât.
Din cauza asta mai ales la sectorul 4 de multe ori instantele resping un program anume care doar ar îngrădi și lasă copilul sa aibă liber relații cu părinții lui.
Asta as vrea si eu sa scrie in hotarare dar el spune sa lasam la intelegerea partilor ca e mai simplu asa si daca pe viitor nu imi convine mie ceva sa vin iar in instanta.
Eu si acum copilul fiind la mine provizoriu pana la definitivarea divortului m.am inteles cu el in sensul ca
De fiecare data cand a vrut sa.l ia chiar daca nu avea program i l.am dat si cand avea program si nu il lua ma anunta ca nu il iadar au mai fost situatii exact cum a.ti spus in care copilul a mai fost racit el stiind nu il lua la el chiar daca il rugam spunea ca are treaba si asa eram obligata sa il iau cu mine la servici si asa el crede ca e normal ca ne vom intelege eu nu spun nimic si el sa il ia numai cand poate si vrea.ma gandesc si daca are programul bine concretizat pana la urma tot nu este si obligat sa il ia.el zice ca e mai simplu asa ca sigur noi ne vom intelege