Pe data de 02.12.2009 un var de al meu a primit o pedeapsa cu executare de 6 luni pt cp 215 la care s-a mai adaugat 9 luni de la o sentinta cu suspendare.
Desi a fost achitat de 2 instante la curtea de apel judecatorul a dispus aplicarea acestei pedepse.In total are de executat 1 an si 3 luni de inchisoare.Mentionez ca varul meu a avut pe parcursul procesului(care de altfel a durat 5ani, iar fapta a fost comisa acum 7 ani de zile)
o conduita ireprosabila..este student, este casatorit, a avut in jur de 6 contracte de credite toate achitate , are loc de munca stabil,
Am cateva intrebari:
- In cat timp se redacteaza documentul pentru punerea in aplicare a executarii?
- Se poate inlocui pedeapsa inchisorii cu amenda?
- Se poate ataca cumva aceasta sentinta?
- se poate cere amanarea executarii pedepsei?( are probleme medicale,a fost clasat medical pe caz de boala din armata , la plamani, la inima)
- se poate cere gratiere?
Cer toate aceste lucruri deoarece sotia a facut un soc la aflarea vestii.
P.S: SI in ultima instanta daca nu se poate face nimic,in timpul incarcerarii poate cere eliberare conditionata?
Mai este un element care nu l-am specificat.Partea vatatamata si-a retras plangerea in timpul procesului penal si partile s-au impacat.
Noul cod penal care va intra in vigoare in feb 2009 poate avea vreun efect asupra acestei sentinte?
Sa stiti ca cei de la Curte sunt mai aspri.
Studiaza dosarele mai inainte de ziua judecatii.
Si-o iau multi acolo.Chiar si avocatii daca nu sunt atenti la judecata raman stupefiati.Dar, dupa parerea mea, pe fond, nu judeca rau din ce am vazut.
Chestia cu antecedentele penale duce adesea catre o pedeapsa cu executare.Deci, nici sub acest aspect nu este nimic in neregula.
La CEDO nu cred ca veti castiga pt ca instanta europeana nu analizeaza asa cum credeti cauzele.