avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1008 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice [Coronavirus - Covid-19] ... COVID-19. A emis cineva vreo opinie cu privire la ...
Discuție deschisă în [Coronavirus - Covid-19] Răspunsuri la probleme juridice, fiscale și economice generate de criza actuală

COVID-19. A emis cineva vreo opinie cu privire la momentul in care se va finaliza infectarea cu COVID-19 in Romania?

Desi numarul infectarilor au scazut apar, zilnic noi infectari si se pare ca se va intinde foarte mult in timp aceasta situatie.

[ link extern ]

Ceea ce este bine este faptul ca spitalele de COVID-19 sunt goale si ca nu au existat explozii de infectare precum in tari din vestul Europei.

Nu am inteles ce forme de COVID 19 mai sunt acum preponderente in Romania.

Ultima modificare: Sâmbătă, 30 Mai 2020
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Orice om cu scaun la cap înțelege din comunicatul CDC că vor fi autorizate și alte metode, cum deja se folosesc la noi, cu succes, testele rapide la persoanele simptomatice. Nu ca prin teste PCR au fost depistate de fapt foarte multe persoane "gripate". O tâmpenie de articol, nici măcar conspiraționiste, ci scris de ignoranți.
, Din cauza absenţei angajaţilor şi problemelor de livrare provocate de o aplicaţie COVID-19, unele dintre produsele preferate ale britanicilor nu se mai regăsesc pe rafturile magazinelor. Guvernul a încercat să minimalizeze amploarea problemelor, însă dacă situaţia va deveni critică, acesta ar putea introduce raţionalizarea de urgenţă a alimentelor, spun experţii.

Cele mai mari supermarketuri ale Marii Britanii avertizează că aşa-numita pingdemie ameninţă aprovizionarea ţării cu alimente, scrie Deutsche Welle. Ziarele au afişat pe primele pagini imagini cu rafturi goale în condiţiile în care până la 600.000 de angajaţi britanici au fost nevoiţi să se autoizoleze, potrivit datelor oficiale."

[ link extern ]

Nu am inteles ce fac britanicii.
Sper sa nu ia și România acest exemplul.
Bune ca ei nu mai sunt în UE...ca sa nu copiem ce fac ei...

S-a triplat numărul de infectari in Turcia.

,,Bilanțul cazurilor noi de COVID-19 din Turcia a urcat duminică la 14.230, un număr triplu faţă de acum trei săptămâni şi cel mai ridicat nivel atins după prima jumătate a lunii mai, potrivit datelor Ministerului Sănătăţii, care mai arată un bilanţ al deceselor de 55""

[ link extern ]

În Italia revine portul măștii de protecție.

[ link extern ]

Bine ca nu am ales Italia.
Spar sa nu aiba si Franța astfel.de idei....
Ultima modificare: Luni, 26 Iulie 2021
Vorbeam de francezi...

,,În Franța, permisele sanitare vor fi obligatorii începând cu luna august.

Permisele vor fi obligatorii în cafenele, restaurante și aeroporturi."

[ link extern ] /

Eu ma încadrez cu vaccinarea in cele 6 luni dar cei care s-au vaccinat în ianuarie ce fac?
Au depășit cele 6 luni...

Ungaria am inteles ca va folosi a treia doză de vaccin pentru populație.

Revenind la Franța:

,,Parlamentul refuză şi posibilitatea licenţierii personalului sanitar care nu se vaccinează.

Aplicat de o săptămâna, paşaportul conduce la faliment lumea culturală.

Sindicatele din transportul feroviar ameninţă cu greva."

[ link extern ]

Am inteles ca in Franța se vor diviza vaccinatii de nevaccinati în restaurante.
Vaccinații vor sta la vaccinați și nevaccinații la nevaccinați.
Se poate spune ca aceasta este o varianta de pace.

Eu insa am o obiecție.
Vreau sa stau unde am chef și nu unde ma pun altii.
Poate am chef sa stau la nevaccinati.
Care ar fi problema dacă sunt vaccinat?
Ultima modificare: Marți, 27 Iulie 2021
latka a scris:

Orice om cu scaun la cap înțelege din comunicatul CDC că vor fi autorizate și alte metode, cum deja se folosesc la noi, cu succes, testele rapide la persoanele simptomatice. Nu ca prin teste PCR au fost depistate de fapt foarte multe persoane "gripate". O tâmpenie de articol, nici măcar conspiraționiste, ci scris de ignoranți.

Cred ca pricepeti greu. Testul PCR se RETRAGE.

„După 31 decembrie 2021, CDC va retrage cererea adresată Administrației SUA pentru Alimente și Medicamente (FDA) de autorizare a utilizării în regim de urgență (EUA) a panelului de diagnostic CDC 2019-Novel Coronavirus (2019-nCoV) Real-Time RT-PCR, testul introdus pentru prima dată în februarie 2020 pentru detectarea doar a virusului SARS-CoV-2. CDC emite această notificare prealabilă pentru ca laboratoarele clinice să aibă timp suficient pentru a selecta și implementa una dintre numeroasele alternative autorizate de FDA.

D-le Claudiu, daca vaccinul ar fi fost asa de functional cum se spune oficial, nu era necesara vreun fel de separare. Din nou, logica oficiala lipseste cu desavarsire.
Ultima modificare: Marți, 27 Iulie 2021
BX, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Da, bun traducator :))), dar multi vad, putini pricep.

"Procedura moleculara de diagnoza numita RT-PCR are nevoie de esantioane de proba (numite primers si probes). Sunt zeci, poate peste 100 de astfel de esantioane dezvoltate de diferiti fabricanti. Inainte de acestia, primul kit de test a fost facut de CDC. Acesta este eliminat de pe piata pentru ca intre timp au aparut multe altele mai performante si mai complexe (multiplexe se cheama care detecteaza diferentiat clase de virusuri). Nu procedura RT-PCR este anulata de CDC, ci doar un kit de test care consta in niste substante."

Mai incercati . :))))

Alte discuții în legătură

M-ar interesa daca cunoaste cineva situatia cu infectariile covid-19 la copii si daca raman sau nu sechele dupa ce se insanatosesc CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Nu am intalnit niciun studiu de specialitate cu infectariile COVID-19 la copii si daca raman sau nu sechele dupa ce acestia se insanatosesc. In mare, cunosc ... (vezi toată discuția)
Elevii in tabere ar duce la evitarea scolii online CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Elevii in tabere ar duce la evitarea scolii online. In toate orasele cu grad ridicat de infectare aceasta este singura soluție. Elevii neinfectati se pot ... (vezi toată discuția)
Strategia de vaccinare împotriva covid-19 o necesitate de interes national CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Strategia de vaccinare împotriva Covid-19 este o strategie de interes național. Primii vor trebui vaccinați medicii, profesorii, bugetarii care au contact ... (vezi toată discuția)