avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1051 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice [Coronavirus - Covid-19] ... COVID-19. A emis cineva vreo opinie cu privire la ...
Discuție deschisă în [Coronavirus - Covid-19] Răspunsuri la probleme juridice, fiscale și economice generate de criza actuală

COVID-19. A emis cineva vreo opinie cu privire la momentul in care se va finaliza infectarea cu COVID-19 in Romania?

Desi numarul infectarilor au scazut apar, zilnic noi infectari si se pare ca se va intinde foarte mult in timp aceasta situatie.

[ link extern ]

Ceea ce este bine este faptul ca spitalele de COVID-19 sunt goale si ca nu au existat explozii de infectare precum in tari din vestul Europei.

Nu am inteles ce forme de COVID 19 mai sunt acum preponderente in Romania.

Ultima modificare: Sâmbătă, 30 Mai 2020
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
, Germania, Franţa şi Israel vor merge mai departe cu planurile lor ce vizează administrarea dozelor de supra-rapel ale vaccinurilor anti-COVID-19, ignorând astfel apelul lansat de Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS), care a cerut amânarea implementării unei astfel de decizii până când mai multe persoane vor fi vaccinate la nivel mondial,"

[ link extern ]

Mie imi pare ca se baga aiurea tare OMS.
Din cauza lor avem problemele de astazi și mie imi par compromisi cei de la OMS.
Inclusiv prof. RAFILA care era reprezentantul României la OMS, este grav compromis chiar dacă a fost promovat în parlament.
Au fost o echipa pierzătoare împotriva noului coronavirus.

,,Răzvan Cherecheş, profesor universitar la Iowa University, în SUA, şi director al departamentului de Sănătate Publică din cadrul Universității Babeş Bolyai din Cluj susține că, atunci când un organism este expus la mai multe tulpini de coronavirus în același timp, cea mai infecțioasă ”câștigă”.

,,Practic, dacă în aceeași cameră se află atât tulpina indiană, Delta, cât și tulpina britanică, Alpha, Delta câștigă clar, pentru că este mai 'lipicioasă' ", a explicat Răzvan Cherecheș.

Cu alte cuvinte, "nu ai cum să te infectezi cu două tulpini simultan, pentru că și între tulpini este competiție - care se lipește prima. Ori tulpina care este mai agresivă, mai infecțioasă, va câștiga întotdeauna."

[ link extern ]

Nu stiu cum.este cu tulpina delta dar este stiut ca, au fost persoane infectate cu.doua tulpini diferite în același.timp.

Rămâne de vazut ce va fi vis-a-vis de imunitatea celor care au trecut prin boală.
Daca pot fi infectati cu doua tulpini în același timp este posibil sa se infecteze după afla cu Delta și în 2 săptămâni, apreciez eu, corect asa zice.

Este stabilit științific acest lucru și cei care au studiat cu privire la Covid-19 știu acest lucru.

Mie insa îmi e simpatic dr. Răzvan Cherecheș.
Din păcate, nu pot sa spun același lucru și despre RAFILA care nu si-a facut treaba la.momentul. oportun fiind la.OMS în momentul.zero.
În anumite momente este impardonabil sa greșești.
De ce?
Iata ce avem astazi...

Eu chiar nu înțeleg de ce a fost trimis la OMS prof. RAFILA
Ultima modificare: Joi, 5 August 2021
Franța intra în zona roșie de duminică.
Intra pe aceeași linie cu Principatul Monaco.

Se vor anula ori suspenda zborurile spre Franța?

Israelul nu mai permite ieșirea din tara dar este o frecție la picior de.lemn.
Este prea mult haos ca sa mai conteze acest lucru.
S-au trezit mult.prea tarziu ca sa mai ajute.
Trebuia sa ia masuri încă din ianuarie 2020...
Acum este inutil.

Pe.de alta parte, degeaba s-ar fi aparat excelent Israelul sau orice alta tara daca restul tarilor erau praf pe apărarea in.combaterea noului coronavirus.
Nu ajuta decât pentru scurt timp.
Oricât de inteligent ai fi dacă ai idioți în jur nu rezolvi nimic in materie pandemica.

,,Problema cu tulpina Delta, aşa cum o văd astăzi specialiştii de la Ierusalim, pe înţelesul tuturor, e că SARS-CoV-2, în lupta cu vaccinul, si-a mărit considerabil numărul de "soldaţi". Adică, si-a mărit încărcătura virală. De aceea, chiar si cei vaccinaţi se pot contamina, dar, de obicei, fac forme mai uşoare, pentru ca, totuşi, anticorpii existenţi intra in acţiune. Este logic ca o a treia doza de vaccin, sa micşoreze riscul de contaminare si transmitere mai departe, pentru ca sistemul imunitar dispune de mai mulţi "soldaţi", care se pot lupta mai eficient. Rămâne de văzut dacă logica umană e compatibila cu logica virusului."

[ link extern ]
Ultima modificare: Vineri, 6 August 2021
,,Vestea bună e că această tulpină Delta ar putea să fie ultima în ce privește abilitatea de infectare a populației, a anunțat profesorul Paul Hunter, de la Universitatea Angliei de Est, citat de cotidianul “The Times”. 

“Cred că teama că vor apărea noi variante de coronavirus este exagerată”, a declarat expertul."

[ link extern ]

Îmi aduc aminte de niște specialiști din Singapore care susțineau că în august 2020 va lua sfârșit pandemia in România.
În fine...experți au fost, experți vor fi...

Marea întrebare este daca vom.avea sau nu, un val 5.
La orice virus apărut natural la om au fost 4 valuri pana în acest moment, aceasta fiind istoria virusurilor de.pana acum.

Referitor la valul 4 este clar ca urmează a veni și în România.

Desi virusul ar fi trebuit sa scadă în intensitate, prin noua tulpină Delta ne-a aliniat pe.toti.
S-a adaptat sa atace tinerii.
Prin martie sau aprilie 2020 parca va ziceam eu despre asa ceva...referitor la.tineri...
Ultima modificare: Vineri, 6 August 2021
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Eu cred ca ar trebui sa va ocupati mai mult de concediu, nu de tulpina Delta. Mai exista si altele, mult mai periculoase, lasati analizele stiintifice si expunerile gen "v-am spus eu", nu folosesc la nimic.

Asteptati sa apara si tratamentele aprobate si atunci mai vorbim. Mergeti in vacanta, nu va mai stresati, sunteti persoana vaccinata, riscurile s-au diminuat considerabil. Tinerii isi vor purta singuri de grija. Sau nu.
M-am interesat și pentru a întra în Principatul Monaco se cer teste negative și la cei vaccinaţi.
Nu am verificat cum se intra pe cale navala.
Este posibil ca doar daca se intra pe cale terestra sa se ceara teste Covid-19.
Putem vorbi de un concediu amputat în aceste condiții.Nu este nimic relaxant în asa ceva.
Vor fi cozi mari foarte probabil.

Nici Grecia nu sta deloc bine cu Covid-19 și incendiile.
În insula Thasos s-au închis doua drumuri forestiere.
V-am.spus ca prindeți ultimul tren...

Nu stiu daca stiti dar astazi au fost introduse în carantină și persoane vaccinate testate pozitiv.
La aeroportul din Sibiu au câini dresați pentru a detecta noul.coronavirus si câinele a detectat persoane vaccinate suspecte de infectarea cu virusul Sars-Cov-2.

Ce ziceti de asta?

Daca va aduceți aminte discutam in urma cu un an despre astfel de câini dresați.

Chestia cu întrarea în carantină a persoanelor vaccinate mie nu imi rezulta sa fie legala.
Dar, trebuie actionat în instanță intrucat nu exista alta cale legala.

Ultima modificare: Sâmbătă, 7 August 2021

Alte discuții în legătură

M-ar interesa daca cunoaste cineva situatia cu infectariile covid-19 la copii si daca raman sau nu sechele dupa ce se insanatosesc CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Nu am intalnit niciun studiu de specialitate cu infectariile COVID-19 la copii si daca raman sau nu sechele dupa ce acestia se insanatosesc. In mare, cunosc ... (vezi toată discuția)
Elevii in tabere ar duce la evitarea scolii online CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Elevii in tabere ar duce la evitarea scolii online. In toate orasele cu grad ridicat de infectare aceasta este singura soluție. Elevii neinfectati se pot ... (vezi toată discuția)
Strategia de vaccinare împotriva covid-19 o necesitate de interes national CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Strategia de vaccinare împotriva Covid-19 este o strategie de interes național. Primii vor trebui vaccinați medicii, profesorii, bugetarii care au contact ... (vezi toată discuția)