avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 563 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice [Coronavirus - Covid-19] ... COVID-19. A emis cineva vreo opinie cu privire la ...
Discuție deschisă în [Coronavirus - Covid-19] Răspunsuri la probleme juridice, fiscale și economice generate de criza actuală

COVID-19. A emis cineva vreo opinie cu privire la momentul in care se va finaliza infectarea cu COVID-19 in Romania?

Desi numarul infectarilor au scazut apar, zilnic noi infectari si se pare ca se va intinde foarte mult in timp aceasta situatie.

[ link extern ]

Ceea ce este bine este faptul ca spitalele de COVID-19 sunt goale si ca nu au existat explozii de infectare precum in tari din vestul Europei.

Nu am inteles ce forme de COVID 19 mai sunt acum preponderente in Romania.

Ultima modificare: Sâmbătă, 30 Mai 2020
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Sa o luam altfel ca sa intelegeti mai clar.
Legea ii obliga la testare pe cei vaccinati la intrarea in tara?
Nu ii obliga.
Nu exista nicio prevedere legala expresa si imperativa in acest sens.

In acest context, orice persoana vaccinata are dreptul de a solicita sa fie testata, dar, ce sa vezi, autoritatile nu vor face testarea.

Pe de alta parte, legea nu obliga nicio persoana vaccinata sa se testeze la intrarea in tara ceea ce inseamna ca o astfel de persoana are dreptul de a refuza testarea.Ma refer strict la persoanele vaccinate care au acest adevarat privilegiu legal.
Daca se vrea testarea celor vaccinati la intrarea in tara trebuie modificata legea.

Israel si Monaco au legi in acest sens.
Mie imi pare inutila testarea ca masura de preventie in acest moment pandemic deoarece s-a depasit momentul de preventie necesar si oportun.
Din moment ce virusul este atat de extins nu ajuta cu nimic sa testezi oamenii.Ma refer strict la Principatul Monaco.Daca ne raportam la acest principat, vom putea observa ca se pot infecta mai ales cei care circula pe acolo si nu localnicii.Din moment este ce afla in lista rosie este clar ca au un numar foarte mare de infectari pe cap de locuitor.

In Israel nici nu se intra daca esti cetatean strain.Este o cu totul alta situatie juridica.

Sper ca v-am lamurit si intelegeti de ce sunt revoltat.
Ultima modificare: Marți, 10 August 2021
Am văzut pe Antena 3, la Răzvan Dumitrescu, un medic american care a pledat foarte frumos.
Susținea ca,.atat vaccinatii cât și nevaccinații transmit virusul si nu ar trebui sa.existe distincții.
A mai zis multe de rău.
Referitor la restricții, se întreba cât va mai dura pandemia și cât ajuta restricțiile.
Mai zicea ca nu vom.scapa de virus.
Este clar acest lucru de ceva timp.

Israel iarăși va intra în carantină desi sta bine cu vaccinarea.

Mai.zicea ca exista un studiu care arata ca mastile nu protejează în interior.
În opinia mea,.mastile.de.protectie puternica protejează dar nu și mastile simple.

Cât o sa o ținem cu restrictiile?
Atat acel medic american se întreba cât și eu.

Mai ajuta restricțiile în acest moment pandemic dacă ne raportam la ceea ce pierde omul din viata și nu poate evita oricum noul coronavirus?

Devine clar ca în 5-6 ani se va infecta aproape toată lumea cu virusul Sars-Cov-2.
Sa stam în restrictii 5-6 ani?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util

CLAUDIU LASCOSCHI a scris:

Sa o luam altfel ca sa intelegeti mai clar.
Legea ii obliga la testare pe cei vaccinati la intrarea in tara?
Nu ii obliga.
Nu exista nicio prevedere legala expresa si imperativa in acest sens.

Puneti total gresit problema (in matematica se spune ca o conditie trebuie sa fie necesara si suficienta), legea din Romania nu intezice testarea persoanelor vaccinate. Asta trebuie sa retineti, nu ca obliga. Vaccinarea e o conditie necesara, dar nu suficienta. Nu stiti cum e in alte tari.

Cind am intrat in Grecia nici nu i-a interesat certificatul UE de vaccinare. Am fost testat si am iesit negativ. Doar asta a contat. Cerificatul era doar un act necesar, dar nu si suficient.

Exista in legea din Romania vreun articol care sa spuna ca persoanele vaccinate au drept de trecere, indiferent de starea lor de sanatate si de simptomele manifestate ? Nu. Asa ca despre ce vorbim ?

Textul de lege prevede ca, persoanele vaccinate nu intra in carantină la intrarea in România.
Dar, dacă persoana se simte rău poate cere un test covid având acest drept.
Legea trebuia sa prevadă ca statul are dreptul de a testa persoanele vaccinate. Nu exista o astfel de prevedere legala și din acest motiv orice testare fără acordul persoanei ii încalcă drepturile și libertățile fundamentale dacă este vorba de o persoana asimptomatica.
Un cetățean român nu poate fi oprit de a intra în țară dacă este vaccinat și refuza testarea covid.

Sunt indignat de faptul ca grecii nu au ținut cont de faptul ca ati fost vaccinat.
Si-au incalcat propria lege.
La ce sa mai avem legi dacă se încalcă...
Se asemăna mult grecii cu romanii la acest capitol, se pare...

Atata timp cât ai o lege și asiguri ca persoanele vaccinate nu vor fi testate este o încălcare a termenilor și a legii.

Vedeți, au dreptate anti-vaccinistii sa nu aiba încredere în stat.
Sub acest aspect au dreptate.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Legea din Romania nu incalca nici un drept, daca sunt testate persoane simptomatice in granita, fie ele si vaccinate. Punct. Restul afirmatiilor dvs. nu le mai comentez, pentru ca nu au acoperire in drept.

Alte discuții în legătură

M-ar interesa daca cunoaste cineva situatia cu infectariile covid-19 la copii si daca raman sau nu sechele dupa ce se insanatosesc CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Nu am intalnit niciun studiu de specialitate cu infectariile COVID-19 la copii si daca raman sau nu sechele dupa ce acestia se insanatosesc. In mare, cunosc ... (vezi toată discuția)
Elevii in tabere ar duce la evitarea scolii online CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Elevii in tabere ar duce la evitarea scolii online. In toate orasele cu grad ridicat de infectare aceasta este singura soluție. Elevii neinfectati se pot ... (vezi toată discuția)
Strategia de vaccinare împotriva covid-19 o necesitate de interes national CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Strategia de vaccinare împotriva Covid-19 este o strategie de interes național. Primii vor trebui vaccinați medicii, profesorii, bugetarii care au contact ... (vezi toată discuția)