avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1090 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice [Coronavirus - Covid-19] ... COVID-19. A emis cineva vreo opinie cu privire la ...
Discuție deschisă în [Coronavirus - Covid-19] Răspunsuri la probleme juridice, fiscale și economice generate de criza actuală

COVID-19. A emis cineva vreo opinie cu privire la momentul in care se va finaliza infectarea cu COVID-19 in Romania?

Desi numarul infectarilor au scazut apar, zilnic noi infectari si se pare ca se va intinde foarte mult in timp aceasta situatie.

[ link extern ]

Ceea ce este bine este faptul ca spitalele de COVID-19 sunt goale si ca nu au existat explozii de infectare precum in tari din vestul Europei.

Nu am inteles ce forme de COVID 19 mai sunt acum preponderente in Romania.

Ultima modificare: Sâmbătă, 30 Mai 2020
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
,,În timp ce profesorul suedez pledează pentru un șir nesfârșit de vaccinări, dr. Kobi Haviv din Israel a avertizat că „eficiența vaccinului scade / dispare” și că „85% până la 90% din spitalizări reprezintă persoane complet vaccinate”.

,,Haviv a subliniat aspectul cu adevărat teribil că 95% dintre pacienții spitalizați care prezintă simptomele cele mai grave sunt vaccinații."

[ link extern ]

Este sau nu adevărat?

Se știe ca in Israel tulpina delta a cam dat totul peste cap.

Asa ar avea o anumita logica folosirea câinilor dresați pentru depistarea persoanelor vaccinate infectate cu virusul Sars-Cov-2.
Ultima modificare: Duminică, 8 August 2021
Nici nu stiu la ce sa va mai raspund, deja ati intrat iar in panica, in loc sa va vedeti de concediu.

Ce va sperie cel mai tare, ca veti fi obligat sa stati in carantina la intoarcere ? Ca veti lua Delta ? Stati inchis in casa atunci.

Persoanele vaccinate pot lua virusul (nu toti), pot muri de Covid-19, daca au un sistem imunitar cu probleme (exista un procent mic si dintre acestia) si pot transmite virusul, daca fac parte din aceasta ultima categorie. Internati-va intr-un spital si scanati-va, faceti tot felul de teste, ca sa vedeti din ce categoria faceti parte, daca va e asa de frica.

Nu mi-am facut astfel de probleme, am luat ceva cind am fost in Grecia, dar nu Covid-19 (m-am testat cind am ajuns in Bulgaria si apoi, dupa vreo 2 zile, cind am ajus acasa)), am avut febra vreo 3 zile. Mai sunt si alti virusi pe lumea asta.

Daca nu puteti trai decit foarte safe, asteptati sa apara pe piata tratamente ant-covid, deja sunt in testare finala :
[ link extern ]
Sunt de parere ca, potrivit legii, nicio persoană vaccinata nu trebuie testată decât dacă aceasta este de acord.
În caz contrar este exclus asa ceva.

M-a revoltat cazul de la Sibiu dar a greșit omul pentru ca a acceptat testarea.
Nu trebuia sa accepte testarea și nimeni nu avea dreptul de a-l obliga la testare.

Problema cu întrarea în Principatul Monaco rămâne și acolo fără testare negativa nu poți întra pe acel teritoriu.
Își mențin aceasta forma de apărare și nu vor sa renunțe la ea.
Ei nu iau în seama vaccinarea.
Nici nu știu daca s-a vaccinat cineva pe acolo.

Iata si vesti proaste.

,,Dr. Beatrice Mahler: Evoluția pandemiei de gripă spaniolă de acum 100 de ani nu mai este un model de natură să ne liniștească"

[ link extern ]

Eu sunt perfect de acord cu ce a zis doamna doctor în acest interviu.

Va spuneam și eu ca și aceasta este o mare problemă deoarece nu pare sa ajute imunitatea de turmă ceea ce inseamna ca pandemia va depăși 2 ani, foarte probabil.

Gripă spaniolă a durat 2 ani că efect puternic și.apoi s-a ajuns la.imunizare după ce a ucis 50 milioane de oameni.
Ultima modificare: Luni, 9 August 2021
Aveti o proasta intelegere a fenomenului, degeaba va laudati cu "intuitiile" Covid-19, nu ati inteles mai nimic:
1. Care e legea aia de-o invocati, prin care o persoana vaccinata nu are voie sa fie testata ?!? Dupa logica dvs., o persoana vaccinata nu trebuie nici sa fie tratata, daca prezinta simptome de boala.
2. Ce intelegeti prin imunitate de turma ? In Romania sunt vaccinate cam 30% dintre pesoane cu ambele doze, nici nu poate fi vorba de asa ceva.
3. Ce e in neregula cu principatul Monaco ? Si in Israel se testeaza orice persoana care intra, nu esti negativ, nu intri (adica vreo 24 de ore stai izolat) Nu trebuie sa vii cu test negativ, esti testat de catre ei. Iar in Israel chiar s-au vaccinat foarte multi. Nu s-au vaccinat cei religiosi, ca si in Romania.

Vaccinarea nu garanteaza imunitatea fata de Covid-19. Un sistem imunitar foarte bun garanteaza ca prin vaccinare ai o forma de protectie foarte avansata, spre 100%.

Autoritățile dacă ar fi avut 50% din capacitatea mea de prevenție pe Covid-19 virusul nu ar fi ieșit din China și nu am fi avut aceasta pandemie.
Intuiția mea de a dat deloc greș în materie de Covid-19.

Imunitatea de turmă se poate atinge și prin cei care au trecut prin boală în afara de vaccinați.
De aceea am.si zis ca ar trebui văzut cât au trecut prin boală în afara de cei stiuti.
Este peste 50 % pe puțin.
Poate fi și de peste 60% cu totul.

Referitor la.lege, atâta timp cât vaccinații nu întra în carantină nimeni nu are dreptul.de a-i testa în aeroport la.intoarcerea în țară.
Cei nevaccinați trebuie sa prezinte teste prin lege sau intra direct în carantină.
Salvarea vieții este altceva fata de testare.

Alte discuții în legătură

M-ar interesa daca cunoaste cineva situatia cu infectariile covid-19 la copii si daca raman sau nu sechele dupa ce se insanatosesc CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Nu am intalnit niciun studiu de specialitate cu infectariile COVID-19 la copii si daca raman sau nu sechele dupa ce acestia se insanatosesc. In mare, cunosc ... (vezi toată discuția)
Elevii in tabere ar duce la evitarea scolii online CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Elevii in tabere ar duce la evitarea scolii online. In toate orasele cu grad ridicat de infectare aceasta este singura soluție. Elevii neinfectati se pot ... (vezi toată discuția)
Strategia de vaccinare împotriva covid-19 o necesitate de interes national CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Strategia de vaccinare împotriva Covid-19 este o strategie de interes național. Primii vor trebui vaccinați medicii, profesorii, bugetarii care au contact ... (vezi toată discuția)