avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1052 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice [Coronavirus - Covid-19] ... COVID-19. A emis cineva vreo opinie cu privire la ...
Discuție deschisă în [Coronavirus - Covid-19] Răspunsuri la probleme juridice, fiscale și economice generate de criza actuală

COVID-19. A emis cineva vreo opinie cu privire la momentul in care se va finaliza infectarea cu COVID-19 in Romania?

Desi numarul infectarilor au scazut apar, zilnic noi infectari si se pare ca se va intinde foarte mult in timp aceasta situatie.

[ link extern ]

Ceea ce este bine este faptul ca spitalele de COVID-19 sunt goale si ca nu au existat explozii de infectare precum in tari din vestul Europei.

Nu am inteles ce forme de COVID 19 mai sunt acum preponderente in Romania.

Ultima modificare: Sâmbătă, 30 Mai 2020
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu se intelege ce nu va convine la mersul in Franta. Testul PCR negativ se cerea si in Egipt , nu intereseaza vaccinarea. In plus, care e problema ? Nu mai exista locuri de concedii ? Mergeti in Cehia, Ungaria. Chiar si Romania, ati "fumat-o" pe toata ?

Ce e asa de extraordinar cu o persoana vaccinata si pozitiva ? Si simptomatica pe deasupra. E o persoana care trebuie izolata, pina se vindeca. De ce nu e legal ca o persoana pozitiva la test sa fie carantinata ? Aici nu e vorba de documente.
Ultima modificare: Duminică, 8 August 2021
latka, utilizator
Haideți sa le luam pe rand.
Nu Franța cere testare la intrarea in tara.
Președintele Franței forțează foarte tare cu vaccinarea si s-ar decredibiliza complet dacă ar face asa ceva mai ales ca în Franța este mare scandal cu vaccinarea.

Pare ca România să se orienteze spre asa ceva ceea ce nu ajuta deloc.

Țineți minte ca acum vreo 2 luni ziceam ca nu este clar daca cei vaccinați intra sau nu în carantină.
Dvs. ziceați ca cei vaccinați nu întra în carantină la întoarcerea în tara.

Persoana vaccinata care a întrat în carantină nu era simptomatica.
Câinele polițist a indicat ca fiind suspecte de COVID-19 mai multe persoane.
Din acest motiv au fost testate.

Daca va aduceți aminte în urma cu foarte mult timp.discutam despre faptul ca și persoanele vaccinate se pot infecta dar ca nu ar transmite virusul.
Acesta era unul din motivele esențiale pentru care vaccinarea era foarte importanta.
Spuneați ca virusul.este neutralizat la cei vaccinaţi și din acest motiv cei vaccinați nu transmit virusul.
Eu susțineam contrariul pentru ca deja observasem ca existau probleme.

Ce temei legal au autoritățile romane ca sa testeze o persoana vaccinata?
Acestea nu sunt supuse testarii și nici nu au obligația legala de a prezenta un test negativ.

Pe de altă parte, cu ce te ajuta sa introduci în carantină o persoană vaccinata când ai deja foarte multe infectari in țară?
Sunt atâția infectati vaccinați și nevaccinați care nu întra în carantină.
Cu ce te ajuta ca stat sa introduci în carantină o persoană venita din strainatate dacă este vaccinată?
Cu nimic concret.
Este o bătaie de joc.

Trebuie ca statul.sa mai și gândească din când în când sau sa gândească atunci când este esențial.
La capitolul gândire se sta foarte prost în întreaga lume.

Referitor la România, toată lumea știe ca se circula.atat de greu încât pana sa ajungi în Maramureș ajungi în același timp pana la Lisabona pe cale rutiera dacă ai ieșit din România.
România și Bulgaria sunt cele mai înapoiate tari din Europa la capitolul drumuri.
Nici publicitate nu se face și acest lucru nu ajuta deloc.

Ati vazut care este situația cu Turnul Alb din Brașov?
A arătat la TV.
O mare rușine națională.

Cei care vin de la mare circula bara la bara.
Va pare normal?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
"Pasagerul prezenta simptome ale bolii, fiind declarat pozitiv şi la testul PCR efectuat la Spitalul Judeţean, a confirmat directorul adjunct al DSP Sibiu, Adela Morar."
[ link extern ]

Restul sunt nascociri ale dvs., ca as fi afirmat eu mai multe lucruri. Persoana respectiva a fost testata nu pentru ca statul roman testeaza si persoane vaccinate sau le carantineaza.

"Animalele au fost antrenate luni de zile folosindu-se mostre de transpiraţie de la pacienţi cu COVID-19, au precizat autorităţile locale.
Instructorii asigură că aceşti câini nu au cum să muşte vreun pasager şi nu reprezintă vreun pericol nici pentru persoanele alergice deoarece animalele nu pot ajunge cu botul efectiv la om, ci îl pot doar mirosi printr-un perete de protecţie, prevăzut cu găuri."

Cainele a dat o alarma si omul prezenta simptome.

"Dacă țara din care vine persoana respectivă este în zona galbenă, persoana nu intră în carantină dacă este vaccinată sau prezintă un test PCR, nu mai vechi de 72 de ore. Dacă este din zona roşie, fie persoana este vaccinată, fie intră în carantină. Testul nu mai scuteşte de carantină."
[ link extern ]

Persoanele vaccinate pot lua tulpina Delta, iar vaccinul nu asigura un raspuns puternic si rapid, doar "instruieste" sistemul imunitar. Un sistem imunitar foarte slab nu te ajuta nici cu mama vaccinurilor.
latka, utilizator
Daca l-a.depistat câinele nu înseamnă că avea simptome.
Insa, nu contează decât ca a fost depistat de câine.
Nu polițistul.a văzut ca avea simptome.
Ce sa scrie și ei în mass-media...

Problema.este insa alta, este foarte probabil ca vaccinatii vor avea și ei probleme la fel ca si nevaccinații.
La ce îți trebuie sa folosești câini dresați pentru a depista Covid-19 dacă nu pentru vaccinați?
Ceilalți intra oricum în carantină.

Le-a.luat prea mult timp pana sa faca funcțională.varianta cu depistarea virusului.
Eu v-am.spus despre acest lucru acum 1 an dacă rețin eu bine.
Aveați dubii la acel moment...
Este prea târziu și fără un real.folos practic.

O alta problema.este și aceea ca testele mai dau erori și pana o lamuresti durează multe zile.
Un test eronat creaza probleme.

Cum rămâne cu chestiunea referitoare la faptul ca , vaccinatii nu transmit virusul Sars-Cov-2?
Aceasta este marea întrebare...

Stiti ca am dezbătut și acesta chestiune...
,,De azi a intrat în vigoare noua listă a statelor considerate cu risc epidemiologic. Franța, pe lista roșie alături de Grecia, Spania, Tunisia, Portugalia, Malta, sau Maldive"

[ link extern ]

Franța și Grecia sunt amândouă pe.lista roșie.
Dvs. ati plecat bine în Grecia, fix atunci când trebuia.
Eu nu am reușit sa plec în aceeasi perioada și iată ce avem astazi...

Pe litoralul românesc au fost peste 300 000 de oameni.
Nu prea mai.pleaca nimeni în Grecia.

Alte discuții în legătură

M-ar interesa daca cunoaste cineva situatia cu infectariile covid-19 la copii si daca raman sau nu sechele dupa ce se insanatosesc CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Nu am intalnit niciun studiu de specialitate cu infectariile COVID-19 la copii si daca raman sau nu sechele dupa ce acestia se insanatosesc. In mare, cunosc ... (vezi toată discuția)
Elevii in tabere ar duce la evitarea scolii online CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Elevii in tabere ar duce la evitarea scolii online. In toate orasele cu grad ridicat de infectare aceasta este singura soluție. Elevii neinfectati se pot ... (vezi toată discuția)
Strategia de vaccinare împotriva covid-19 o necesitate de interes national CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Strategia de vaccinare împotriva Covid-19 este o strategie de interes național. Primii vor trebui vaccinați medicii, profesorii, bugetarii care au contact ... (vezi toată discuția)