avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 555 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice [Coronavirus - Covid-19] ... COVID-19. A emis cineva vreo opinie cu privire la ...
Discuție deschisă în [Coronavirus - Covid-19] Răspunsuri la probleme juridice, fiscale și economice generate de criza actuală

COVID-19. A emis cineva vreo opinie cu privire la momentul in care se va finaliza infectarea cu COVID-19 in Romania?

Desi numarul infectarilor au scazut apar, zilnic noi infectari si se pare ca se va intinde foarte mult in timp aceasta situatie.

[ link extern ]

Ceea ce este bine este faptul ca spitalele de COVID-19 sunt goale si ca nu au existat explozii de infectare precum in tari din vestul Europei.

Nu am inteles ce forme de COVID 19 mai sunt acum preponderente in Romania.

Ultima modificare: Sâmbătă, 30 Mai 2020
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Pana în prezent mi-am păstrat neutralitatea fata de stat și nu am vrut sa reprezint persoane infectate cu Covid-19 in instanta dar deja se pare ca exista probleme și voi apara astfel de persoane dacă sunt vaccinate și le sunt incalcate drepturile fundamentale.
Nu am vrut sa ma bag ca sa nu creez echilibru.

Atata timp cât se garantează prin lege nationala și se dau asigurări la nivelul UE ca persoanele vaccinate au libertatea de mișcare nestingherita și apoi se vine cu restricții, asa ceva se numește ca nu se respecta termenii contractuali dintre stat și cetățean.

Este adevărat ca s-a plecat pe ideea greșită ca cei infectati nu transmit virusul dar, chiar și asa, pot modifica legea și sa restrângă libertatea de circulație.

Cat privește persoanele simptomatice, dacă unei persoane ii curge nasul sau strănuta nu înseamnă că statul are dreptul de a o testa.
Din 10 oameni, 8 strănuta in ultimul timp.
Din 10.oameni, la 4.le curge nasul.

Ne aflam undeva aproape de momentul pandemic in care excepția o vor constitui cei care nu au covid sau nu avut Covid-19 și nu cei care au fost infectati.
Ati vazut câte persoane publice au fost infectate?
Numărul acestora este de cel putin 5 ori mai mare dar nu se stie.

În scurt timp cei neinfectati vor deveni excepția de la regula fiind firesc sa fi avut covid.
Oricum, nimeni nu va scăpa de Covid-19 în timp.
Observ ca nu reușiți sa intelegeti acest lucru și sa îl.acceptati.
Acesta este momentul pandemic in care ne aflam.
Ultima modificare: Miercuri, 11 August 2021
OK, astept sa vad procesul in care dvs. pledati cu motivatia:
"Cat privește persoanele simptomatice, dacă unei persoane ii curge nasul sau strănuta nu înseamnă că statul are dreptul de a o testa.
Din 10 oameni, 8 strănuta in ultimul timp.
Din 10.oameni, la 4.le curge nasul."

Legea din Romania nu spune nicaieri ca statul nu are dreptul sa ceara testarea unei persoane simptomatice vaccinate. Mai ales ca testele rapide tocmai asta au avantajul ca nu dau gres la testarea persoanelor simptomatice. Testul PCR confirma apoi asta. Si nu stiu de unde ati inteles ca o persoana vaccinata nu poate transmite virusul. Sunt persoane la care vaccinul nu are ce stimula, sistemul lor imunitar e foarte slab. Ca sa dau un exemplu din familie, o persoana in virsta, vaccinata complet cu Pfizer e in pericol de a se infecta si face Covid-19. De unde stiu asta ? Pentru ca a facut zona Zoster, daca stiti ce inseamna.
Știu ce inseamna zona Zoster.
Am avut tangenta și cu partea medicală și nu sunt pe dinafară.
Eu combin totul și ma ajută.

V-am dat exemplul cu strănutul dar nu este doar atât.
Sunt persoane simptomatice cei care strănuta și le curge nasul?
Ii poate testa statul pe motiv ca ar fi simptomatici?

Aveti și aici ceva.

[ link extern ]
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util

CLAUDIU LASCOSCHI a scris:

Sunt persoane simptomatice cei care strănuta și le curge nasul?
Ii poate testa statul pe motiv ca ar fi simptomatici?

Da, simptomele la varianta Delta sunt diferite. Stranutul este un simptom caracteristic acestei tulpini. Ziceati ca sunteti foarte informat :)
Nu ati inteles nuanța mea...
În fine...nu prea contează...

Daca toata lumea strănuta ce mai este de făcut?
Apropos, dacă judecătoarea ar strănuta la proces ar însemna că ar trebui testată...:)
Cred ca ar gândi serios...dupa aceea...mai ales dacă as arata acuzator cu indexul către ea...

Toti oamenii cu care am vorbit au strănutat.
Nu exista om care sa nu fi strănutat.
Nu ajungeți la vorba mea?
Nu ar trebui văzut cati au trecut prin boală în România ca sa știm cum stam?
Ar putea ajuta financiar și alte state sau companii dacă am face asa ceva.
S-ar ajunge la anumiți parametrii științifici în funcție de care se vor putea face noi studii.

Israelul a avut prioritatea aceea la dozele de vaccin intrucat au dat datele pentru studii.
Înțeleg ca statul.roman nu are bani dar ne pot ajuta altii deoarece suntem toti, toata planeta, in aceeași oala.

Alte discuții în legătură

M-ar interesa daca cunoaste cineva situatia cu infectariile covid-19 la copii si daca raman sau nu sechele dupa ce se insanatosesc CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Nu am intalnit niciun studiu de specialitate cu infectariile COVID-19 la copii si daca raman sau nu sechele dupa ce acestia se insanatosesc. In mare, cunosc ... (vezi toată discuția)
Elevii in tabere ar duce la evitarea scolii online CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Elevii in tabere ar duce la evitarea scolii online. In toate orasele cu grad ridicat de infectare aceasta este singura soluție. Elevii neinfectati se pot ... (vezi toată discuția)
Strategia de vaccinare împotriva covid-19 o necesitate de interes national CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Strategia de vaccinare împotriva Covid-19 este o strategie de interes național. Primii vor trebui vaccinați medicii, profesorii, bugetarii care au contact ... (vezi toată discuția)