avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 811 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice [Coronavirus - Covid-19] ... COVID-19. A emis cineva vreo opinie cu privire la ...
Discuție deschisă în [Coronavirus - Covid-19] Răspunsuri la probleme juridice, fiscale și economice generate de criza actuală

COVID-19. A emis cineva vreo opinie cu privire la momentul in care se va finaliza infectarea cu COVID-19 in Romania?

Desi numarul infectarilor au scazut apar, zilnic noi infectari si se pare ca se va intinde foarte mult in timp aceasta situatie.

[ link extern ]

Ceea ce este bine este faptul ca spitalele de COVID-19 sunt goale si ca nu au existat explozii de infectare precum in tari din vestul Europei.

Nu am inteles ce forme de COVID 19 mai sunt acum preponderente in Romania.

Ultima modificare: Sâmbătă, 30 Mai 2020
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Nu am întrebat.
Am.spus ce trebuie făcut.

Se zice ca imunizarea prin boală tine 6 luni sau mai mult.
Ar fi util.de știut dacă ne aflam la 60% cu totul mai ales în marile orașe.
Valul tine o vreme și daca vine când ai persoane imunizate ajuta pentru ca nu va fi un impact major.
Însă, ei o tot țin cu vaccinarea.
Multi nu mai vor sa facă a treia doză.

Poate ajuta și dacă ști ca poți avea asimptomatici reinfecati si nu în forma gravă.

Nu se stie câte valuri vor fi si se pare ca pandemia va depăși 2 ani asa cum au estimat unii.Mai ales anti-vaccinistii mizează pe o pandemie de 2 ani dar nu va fi asa.

Se poate si aștepta cativa ani buni fara a se face nimic.
Deja avem un an și jumătate în care nu prea s-a făcut nimic concludent, cât ar conta sa mai stam asa încă cativa ani...?

Ultima modificare: Joi, 12 August 2021
Pai ori se zice, ori stiti exact. Deci nu stiti nimic sigur.
Prin urmare orice alta afirmatie pe tema asta e doar o sueta, un schimb de impresii.

Si de ce n-ar tine-o cu vaccinarea ? Deocamdata e singura metoda oficiala de combatere a raspindirii bolii. Stiti alta ? Iar a treia doza e recomandata doar unei categorii de persoane, cei cu imunodeficiente.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Pentru ca suntem la capitolul vaccin, ca singura metoda oficializata, pina acum, de a combate Covid-19, cred ca nu strica un mic remember despre aceasta metoda. Mai intai o concluzie, care (poate, dar nu e sigur nici asa) clarifica asteptarile unora mai ignoranti :

"Vaccinul perfect, fără efecte secundare după ce este administrat la 7 miliarde de oameni, "nu există", însă vaccinurile au dublat speranța de viață, odată cu apariția lor: Trebuie să înțelegem că după apariția vaccinurilor, speranța de viață aproape că s-a dublat, deci vaccinurile sunt făcute ca să salveze vieți. Vaccinurile sunt făcute pentru ca, dacă avem o boală, să o depășim mai bine. Plus că trebuie să fim conștienți că nu există un vaccin ideal. Acest vaccin ideal nu va exista niciodată. Nu poți să faci un vaccin, să îl administrezi la 7 miliarde de oameni, să nu aibă nicio reacție adversă și să aibă grad de eficiență de 100%."

[ link extern ]
Nu zic eu ca imunizarea prin vaccin ar tine 6 luni sau un an ci unul și altul.dintre cei care se ocupa cu asa ceva.
Eu nu cred ca as avea probleme de a face a treia doză.

Cu siguranță că vaccinarea a salvat milioane de vieți.
Multe boli ar fi făcut ravagii în lipsa vaccinului.

În Franța nu se intra la terasa în exterior sau în restaurant în interior fără certificatul de vaccinare.
Se fac verificări ca la politie la intrarea in local.
Cred ca mai toți sunt vaccinați din cei plecați în concediu.

Se fac și teste gratuite de stat pentru a se vedea dacă au Covid-19 și este coadă.
Teste rapide.
Este cam coadă și nu înțeleg de ce.
Probabil sunt cei nevaccinati.

Și la noi va fi asa în curând.
Ultima modificare: Vineri, 13 August 2021
Acum se permite intrarea turiștilor în Principatul Monaco dar este obligatorie purtarea măștii de protecție pe stradă.
Este admirabil faptul ca polițiștii poarta masca pe stradă.Sunt foarte sârguinciosi.
Se cam iau de cei care nu poarta masca si le atrage atenția frumos. Nu am văzut sa se fi dat vreo amenda.
Oamenii încercau sa poarte masti atunci cand vedeau polițiști, din respect.

Nu știu cât ajuta purtarea mastii pe stradă dar dacă ei asa vor...
Eu consider inutila purtarea măștii de protecție pe strada.
Este un adevărat chin pentru polițiști sa poarte masti toata ziua pe stradă.

Aveti aici modul în care se vor deschide școlile în Europa.

[ link extern ]

Ar fi bine sa fie testati elevii măcar ca sa se știe cati au trecut prin boală.
Nu cred ca este bine sa închizi o clasa pentru un elev infectat.
La elevii care nu se pot vaccina este mai mult decât necesar acest lucru.
Ultima modificare: Luni, 16 August 2021

Alte discuții în legătură

M-ar interesa daca cunoaste cineva situatia cu infectariile covid-19 la copii si daca raman sau nu sechele dupa ce se insanatosesc CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Nu am intalnit niciun studiu de specialitate cu infectariile COVID-19 la copii si daca raman sau nu sechele dupa ce acestia se insanatosesc. In mare, cunosc ... (vezi toată discuția)
Elevii in tabere ar duce la evitarea scolii online CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Elevii in tabere ar duce la evitarea scolii online. In toate orasele cu grad ridicat de infectare aceasta este singura soluție. Elevii neinfectati se pot ... (vezi toată discuția)
Strategia de vaccinare împotriva covid-19 o necesitate de interes national CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Strategia de vaccinare împotriva Covid-19 este o strategie de interes național. Primii vor trebui vaccinați medicii, profesorii, bugetarii care au contact ... (vezi toată discuția)