avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 600 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice [Coronavirus - Covid-19] ... COVID-19. A emis cineva vreo opinie cu privire la ...
Discuție deschisă în [Coronavirus - Covid-19] Răspunsuri la probleme juridice, fiscale și economice generate de criza actuală

COVID-19. A emis cineva vreo opinie cu privire la momentul in care se va finaliza infectarea cu COVID-19 in Romania?

Desi numarul infectarilor au scazut apar, zilnic noi infectari si se pare ca se va intinde foarte mult in timp aceasta situatie.

[ link extern ]

Ceea ce este bine este faptul ca spitalele de COVID-19 sunt goale si ca nu au existat explozii de infectare precum in tari din vestul Europei.

Nu am inteles ce forme de COVID 19 mai sunt acum preponderente in Romania.

Ultima modificare: Sâmbătă, 30 Mai 2020
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Vietnam s-a descurcat bine în 2020 dar se pare ca în 2021 au probleme deosebit de serioase cu tulpina delta.

,,Armata a fost trimisă în cel mai mare oraș din Vietnam, unde sunt restricții drastice. Oamenii nu pot ieși din casă nici pentru mâncare"

,,Vietnamul a impus restricții de circulație în orașul Ho Și Min la începutul lunii iulie, dar săptămâna trecută a anunțat cele mai dure restricții de până acum, deoarece numărul cazurilor a continuat să crească. Autoritățile au declarat apoi că aplicarea acestor restricții nu a fost suficient de strictă."

[ link extern ]

Când va spuneam cât de periculoasa este tulpina indiană, tulpina delta, nu credeți...
A apărut fix după ce India a declarat că a învins noul coronavirus...

România o încearcă cu Polidin.

[ link extern ]

Ce parere aveti?
Ajută sau nu ajuta ursuletii gumati?

De spray nazal am zis și eu acum un an și ceva...dupa ce am văzut ca se vrea asa ceva.
Israel era cu cercetarea pe asa ceva.
Ultima modificare: Marți, 24 August 2021
De acord cu spray-ul. Atata timp cat nu se folosesc substante chimice active nu ar trebui sa existe probleme, alergii sau chestii de genul asta, iar eficienta poate fi extrem de mare.

Vietnamul are aproape 100 mil locuitori, dar au si armata pe masura, stau mai bine ca multe alte tari, deci pot mentine lejer controlul daca vor. Vad ca pe astia nu prea i-a pasionat vaccinarea, deci probabil vor si sa ii "indemne" ceva mai serios sa o faca.
Sa stiti ca orice ar face Vietnam în acest moment nu va ajuta decât pentru scurt timp.
Atata timp cât în prezent virusul este extins în întreaga lume nu se mai poate face nimic.

Trebuia actionat asa în China la inceput cu intervenția ONU și a altor state democratice.
Acum Vietnamul nu va lua decât cel mult o pauza de Covid-19 dar nu pentru mult timp.
India a afirmat public ca a învins pandemia și după 2 luni a fost decimata de tulpina delta, tulpina indiana, in plin sezon cald la temperaturi de 30 C.
Unii au căzut în eroare și au crezut ca în România nu se poate întâmpla asa ceva...ca România este o tara supertare fata de India.
Nici Franța nu a scăpat desi este peste România, cred eu...

Eu rămân consecvent punctului meu de vedere din decembrie 2019.
Insa, nu se mai poate da timpul înapoi...si nu se mai poate face nimic.
Zarurile deja au fost aruncate.
Vom avea în continuare aceasta harababura care va continua încă câțiva ani.

Nu am date exacte despre vaccinare dar este posibil sa ajute.
Cei care au date complete ar trebui sa gândească ce trebuie făcut în funcție de toate datele și informațiile existente.In afara de vaccinare trebuie văzut și câți au trecut prin boală și cati au imunitate naturala fără boală.
Trebuie facute niște hărți dar nu cred ca vor lucra asa.
Daca occidentul nu lucrează asa, nici România nu va face asa ceva intrucat nu are ce copia...
Ultima modificare: Marți, 24 August 2021
Israelul ii testeaza pe cei de vârstă de până la 12 ani ca sa vada cum stau cu anticorpii.
Israelul face ceea ce trebuie și face bine.
Au spus la ProTV.
Nu au spus ca face bine...ci doar ca face asa...
În fine...

Ma întreb când va face și România asa ceva, cand va face ceea ce trebuie...?
Nu înțeleg de ce România trebuie sa fie mereu pe ultimele.locuri când poate fi printre primele.locuri...
Încep școlile și este foarte important de știut acest lucru.

Tulpina delta ii afectează tare și pe cei mici.
S-a stabilit deja acest lucru și se impune a se proceda în acest fel.
Ultima modificare: Joi, 26 August 2021
Pai nenea ministru de la israelieni tocmai a declarat ca "pasaportul" e valabil 6 luni si ca tre a 3-a doza, aia adaptata anti-delta.

Cu afirmatia cu delta si aia mici nu sunt de acord. E dezinformare ca sa isi urmareasca interesele. Ati vazut filmarea cu declaratiile doctorului de la ei in fata comisiei? Nu ca nu a fost contrazis, dar si au inceput aia sa planga la urma. Asa de "fericita" e situatia.

Hai sa vorbim pe dovezi concrete.

Un document întocmit de către Public Health England, o agenție a Guvernului Marii Britanii, arată că până la 6 august, peste 265.000 de englezi cu vârsta sub 50 de ani au fost depistați infectați cu varianta Delta.
Rata de mortalitate este 0.0%. Aadica prea multi de zero dupa virgula ca sa mai prezinte relevanta.
Cei peste 50 ani au 0.2%. Adica 2 din 1000. Adica mai nimic. Complet nesemnificativ. Se moare de multe altele in procent mult mai mare si nu-i pasa nimanui.

Document integral de pe site oficial UK aici:

[ link extern ]

Deci haideti sa nu mai sustinem propaganda, chiar si neintentionat. Matematica nu minte.

Nu as putea spune deloc ca ei (israelienii) fac bine. Au luat printre cele mai extreme masuri si totusi sunt in top la infectari. Ceva nu bate cu realitatea.
Ultima modificare: Vineri, 27 August 2021
BX, utilizator

Alte discuții în legătură

M-ar interesa daca cunoaste cineva situatia cu infectariile covid-19 la copii si daca raman sau nu sechele dupa ce se insanatosesc CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Nu am intalnit niciun studiu de specialitate cu infectariile COVID-19 la copii si daca raman sau nu sechele dupa ce acestia se insanatosesc. In mare, cunosc ... (vezi toată discuția)
Elevii in tabere ar duce la evitarea scolii online CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Elevii in tabere ar duce la evitarea scolii online. In toate orasele cu grad ridicat de infectare aceasta este singura soluție. Elevii neinfectati se pot ... (vezi toată discuția)
Strategia de vaccinare împotriva covid-19 o necesitate de interes national CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Strategia de vaccinare împotriva Covid-19 este o strategie de interes național. Primii vor trebui vaccinați medicii, profesorii, bugetarii care au contact ... (vezi toată discuția)