avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 816 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice [Coronavirus - Covid-19] ... COVID-19. A emis cineva vreo opinie cu privire la ...
Discuție deschisă în [Coronavirus - Covid-19] Răspunsuri la probleme juridice, fiscale și economice generate de criza actuală

COVID-19. A emis cineva vreo opinie cu privire la momentul in care se va finaliza infectarea cu COVID-19 in Romania?

Desi numarul infectarilor au scazut apar, zilnic noi infectari si se pare ca se va intinde foarte mult in timp aceasta situatie.

[ link extern ]

Ceea ce este bine este faptul ca spitalele de COVID-19 sunt goale si ca nu au existat explozii de infectare precum in tari din vestul Europei.

Nu am inteles ce forme de COVID 19 mai sunt acum preponderente in Romania.

Ultima modificare: Sâmbătă, 30 Mai 2020
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Nu inteleg, totusi, problema dvs., vreti sa nu va intilniti, sigur, cu Delta ? Nu aveti incredere in vaccin ?
Asa cum am mai spus, toată lumea va ajunge sa se infecteze cu tulpina delta în marile orașe.
Se pare ca am scăpat cu bine după Coasta de Azur, acolo unde erau oameni din întreaga lume și era ceva de genul cum este la Mamaia in week-end ca și aglomerație, dacă nu cumva cu mult mai aglomerat.
Este posibil sa fi testat și vaccinul în acest fel.

Temerea mea este ca cei infectati chiar și asimptomatici pot transmite virusul.
De asemenea, temerea mea este ca și cei vaccinați pot transmite virusul.
Sper ca neutralizarea virusului sa aiba loc imediat după vaccinare la cei infectati.
Am umblat fără masca in aglomerație și nu am avut probleme.

Doar în Principatul Monaco era obligatorie purtarea măștii pe strada și nu am inteles de ce.
Și acolo umblau oamenii fără masti de protecție pe stradă.
Doar eu aveam probleme daca scoteam masca ca sa beau apa sau alte asemenea lucruri și ma trezeam cu un polițist lângă mine care îmi făcea semn sa îmi pun masca.
Ceilalți în jur nu aveau masti dar pe ei nu ii vedea nimeni.
Chestia asta chiar nu am inteles-o.
Totul părea în regula în Monaco în afara de faptul ca toți polițiștii purtau masti pe stradă.
În Monaco nici nu era aglomerație ca în alte stațiuni după Coasta de Azur, ceea ce m-a nedumerit total deoarece exista obligativitatea purtarii măștii pe stradă.
Oricum, asa cum spuneam, toată lumea se va infecta în timp, inclusiv cei din Monaco. Este inevitabil.

Apropos, stiti cumva care este situația cu vaccinarea in Principatul Monaco?
Ultima modificare: Sâmbătă, 21 August 2021
,,Coordonatorul campaniei naţionale de vaccinare anti-COVID, Valeriu Gheorghiţă, afirmă că statisticile din săptămâna precedentă arată că peste 82% dintre testele pozitive şi peste 93% din decesele cauzate de infecţia cu SARS-CoV-2 s-au înregistrat la persoane nevaccinate. Totodată, se remarcă o creştere de peste 200 la sută a cazurilor de îmbolnăvire la persoane cu vârste mai mici de 40 de ani.''

,,În ceea ce priveşte grupele de vârstă, medicul a atras atenţia asupra faptului că se remarcă o creştere cu peste 200% a cazurilor de îmbolnăvire la persoanele cu vârsta sub 40 de ani.''

[ link extern ]

Nu stiu daca va aduceti aminte dar inca dinainte de a aparea varianta delta v-am spus ca tinerii vor avea probleme.
Era vorba doar de anumite adaptari ale virusului dupa parerea mea.

Tinerii care ignorau aceasta problema se izbesc direct de ea...
Insa, asa cred ca, vom ajunge si la o imunizare mai rapida si virusul isi va inceta eficienta mai rapid.
Ramane de vazut ce noi tulpini vor mai aparea.

Aceasta tulpina delta parca indemna la vaccinare obligatorie...dar...pana sa se ajunga la asa ceva este posibil sa anungem la o imunizare naturala sau sa se ajunga la vaccinarea obligatorie atunci cand imunizarea se va fi produs deja.

Dar, trebuie facute teste ca sa stim cati au trecut prin boala.
Si in Romania nu se fac gratuit.
Oare se vrea vaccinarea si a celor care au trecut prin boala?
Nu ar fi normal ca mai inainte de vaccinare sa se verifice daca persoana a trecut prin Covid-19?
In opinia mea, aceasta ar fi varianta de mijloc si de pace intre stat si anti-vaccinisti.
Statul si-ar indeplini si in mod suplimentar obligatia morala de a face tot ce poate pentru a salva vieti.

Nu ar fi bine sa se indemne la vaccinare si in acest mod?
Persoanele sa se poata testa gratuit ca sa stie sigur daca au trecut sau nu prin boala.
Multi cred ca au trecut prin boala si nu vor sa se vaccineze din acest motiv.
Isi iau teapa ele, noi si statul deoarece se platesc mai multi bani cu spitalizarea si tratamentul unei persoane decat o testare facuta de stat in mod gratuit.
Nu mai vorbesc de ipoteza ca se consuma bani si mai si mor...
Incerc sa fiu optimist...
Ultima modificare: Sâmbătă, 21 August 2021
@Claudio: Monaco au peste 50% vaccinati

[ link extern ]

.
Este o harababura totala.

În SUA au grave probleme din cauza tulpinii delta.
90% din cei in stare gravă sunt nevaccinați.
În SUA sunt multi care au probleme grave la categoria de vârstă 20-30 de ani.
Dr. Fauci zice ca a treia doză de vaccin va da o forță mai mare vaccinului.
Insa, sunt destul de mulți care se tem sa faca a treia doză.

Vad ca și dr. Streinu Cercel zice ca mine în privința suvenirii și a altor valuri în afara de valul 4.

,,Previziune sumbră a profesorului Adrian Streinu-Cercel: "Virusul va căpăta noi valenţe şi va face noi mutaţii" / "Urmează încă cel puţin două valuri"

,,Trebuie să fim cât se poate de conştienţi că pandemia nu se termină cu valul 4 şi urmează încă cel puţin încă două valuri de aici încolo, categoric, cu alte variante. Atâta timp cât lumea nu înţelege să se vaccineze în aşa fel încât să pună stop propagării acestui virus, virusul pe măsură ce trece de la o persoană la alta, el va căpăta noi valenţe şi va face noi mutaţii, iar alte noi mutaţii vor face apanajul altor valuri. Deci totul depinde de noi", a spus Adrian Streinu-Cercel."

[ link extern ]

Este insa neclar dacă vaccinul va împiedica apariția unor noi valuri, după parerea mea, deoarece virusul este mult prea extins in acest moment.
Ar trebui ceva mai eficient ca sa cuprindă mai mulți oameni sub umbrela imunității.

Am inteles ca India pregătește un vaccin bazat pe ADN .
Ar fi tare sa dea lovitura India cu acest vaccin.
Ultima modificare: Luni, 23 August 2021

Alte discuții în legătură

M-ar interesa daca cunoaste cineva situatia cu infectariile covid-19 la copii si daca raman sau nu sechele dupa ce se insanatosesc CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Nu am intalnit niciun studiu de specialitate cu infectariile COVID-19 la copii si daca raman sau nu sechele dupa ce acestia se insanatosesc. In mare, cunosc ... (vezi toată discuția)
Elevii in tabere ar duce la evitarea scolii online CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Elevii in tabere ar duce la evitarea scolii online. In toate orasele cu grad ridicat de infectare aceasta este singura soluție. Elevii neinfectati se pot ... (vezi toată discuția)
Strategia de vaccinare împotriva covid-19 o necesitate de interes national CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Strategia de vaccinare împotriva Covid-19 este o strategie de interes național. Primii vor trebui vaccinați medicii, profesorii, bugetarii care au contact ... (vezi toată discuția)