Fostul sot detine impreuna cu mine un imobil (fara datorii bancare sau catre stat). Vrea sa renunte la dreptul lui de proprietate in favoarea mea in cota de 1/1 fara a fi despagubit de catre mine. Cum poate proceda?
Partaj fara sulta sau donatie, cam tot aia. Nu conteaza cum se numeste actul in sine, conteaza care e urmarea sa. Urmarea e ca sotul va da, gratuit, o parte din proprietate. Adica donatie. Ca il numiti partaj sau nu, e irelevant.
Este discutabil daca un partaj cu sulta si o declaratie de renuntare la sulta ar ajuta. In opinia mea, se urmareste cam acelasi lucru, donarea.
Trebuie vazut concret care e contributia sotilor, potentiali mostenitori, starea financiara a lor acum si gasita o solutie mai aproape de realitate.
Am gasit in lege ca la partaj trebuie si sulta. Sau este doar o recomandare? Sulta poate fi o suma simbolica cred, doar in cazul in care este cerut de lege sa fie o sulta. [ link extern ]
Procura notar
cmarian90
salutare tuturor ,
imi puteti trimite si mie un model de procura din care sa reiasa ca renunt la partea mea care mi se cuvine, adica vreau sa renunt la ... (vezi toată discuția)